Ankaragücü hız kesmiyor

Güncelleme Tarihi:

Ankaragücü hız kesmiyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2017 13:54

Kulüp Başkanı Mehmet Yiğiner, transfer tahtasının açılması için 6.5 milyon TL gerektiğini belirtip, “Diğer ihtiyaçlarla birlikte yaklaşık 15 milyon lazım. 3 aydır Belediye meclisinden para bekliyoruz. Bu hafta bu konuda bir gelişme olacağı inancındayız” dedi.

Haberin Devamı

Yeni sezonda TFF 1. Lig’de mücadele edecek olan Ankaragücü’nde, transfer yasağı sürerken ve maddi anlamda beklenen destek henüz gelmezken, iç ve dış transfer çalışmaları hız kesmeden sürüyor. Sarı-lacivertli ekip, Teknik Direktör İsmail Kartal’ın verdiği rapor doğrultusunda, yeni isimleri kadrosuna katmaya hazırlanıyor.Daha önce Samuel Owusu, Arif Morkaya ve Yusuf Abdioğlu ile anlaşan Başkent ekibinde, yeni hedef; Süper Lig, TFF 1. Lig ve Avrupa Liglerinde oynayan oyuncuları kadroya katmak.
Ankaragücü, ilk etapta; Atiker Konyaspor’da forma giyen orta saha oyuncusu Kibong Mbamba ve Elazığspor’da oynayan forvet Lanre Kehinde ile anlaştı.
Teknik Direktör İsmail Kartal’ın uzun süredir takibe aldığı Belçika Ligi ekiplerinden Lokeren forması giyen Kamerunlu oyuncu Evariste Ngolok ise Beştepe Tesisleri’nde antrenmana çıkmaya başladı. Denenmeye alınan Afrikalı oyuncu, Kartal’ın onayından geçerse kendisini sarı-lacivertli renklere bağlayan imzayı atacak.

MEHMET USLU BEŞTEPE YOLUNDA

Yabancı isimler dışında yerli oyuncular ile de görüşen Ankaragücü’nün, Torku Konyaspor’da sözleşmesi sona eren tecrübeli sok bek Mehmet Uslu ile anlaştığı ileri sürüldü. Yeşil-beyazlılar ile Avrupa Ligi, Süper Lig ve Türkiye Kupası’nda boy gösteren deneyimli oyuncunun, ufak pürüzlerin giderilmesinin ardından Ankaragücü’nün takım kafilesine katılacağı iddia edildi.

HAKAN VE ERTEN YAKIN TAKİPTE

Teknik Direktör İsmail Kartal’ın, eski çalışma arkadaşı Fenerbahçe teknik patronu Aykut Kocaman ile fikir alışverişinde bulunduğu ve bazı isimler üzerinde istişare ettiği öğrenildi. Kartal’ın bonservisi Fenerbahçe’nin elinde bulunan ve geride kalan sezon Eskişehir’de oynayan 23 yaşındaki stoper Hakan Çinemre ile kaleci Erten Ersu’yu takıma kazandırmak için uğraş verdiği bildirildi. İki oyuncunun satın alma opsiyonu ile kiralanmaya yakın olduğu ifade edildi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE'Yİ YAKINDAN TANIYOR

29 yaşındaki Kamerunlu oyuncu Kibong, Türkiye serüvenine, 2008-09 sezonunda Adanaspor’da başladı. Adana’da 5 sezon forma giyen Kibong, orta sahada gösterdiği mücadeleci oyunu ile birçok takımın transfer listesine girdi. 2013-14 sezonunda Konyaspor, 2014-15 sezonunda Boluspor’da görev alan tekrar Konyaspor’a döndü ve biten sezonda Konyaspor forması giydi. Başarılı orta saha oyuncusu Kibong, geçen sezon, 2 Avrupa Ligi, 7 Süper Lig ve 6 Türkiye Kupası karşılaşmada forma giydi. Afrikalı oyuncu, kulüp kariyeri boyunca 228 maça karşılaşmaya çıkıp 12 gol attı. Deneyimli futbolcu, kariyeri boyunca 4 kırmızı kart gördü.

Haberin Devamı

16 KARŞILAŞMADA 8 GOL ATTI

23 yaşındaki tam ismiyle Olanrewaju Kehinde, profesyonel kariyerine İsrail Ligi ekiplerinden Hapoel Afula’da başladı. 2014-15 sezonunda formasını giydiği bu takımda, toplamda 12 maça çıkan Kehinde, 9 gol atarak genç yaşta önemli yüzdeye ulaştı. 2015-16 sezonunda Hapoel Kfar Saba ve Hapoel Acre takımlarının formalarını giyen genç isim, iki takımda toplamda 27 maça çıkıp 5 gol attı. Geçen sezon TFF 1. Lig ekiplerinden Elazığspor’a transfer olan forvet oyuncusu, forma giydiği 16 müsabakada 8 gol kaydetti. Nijeryalı oyuncu, profesyonel kariyeri boyunca 55 maçta 22 kez ağları havalandırdı.

EN ÖNEMLİ ÖZELLİĞİ İSTİKRARI

Ankaragücü’nün denemek için Beştepe Tesisleri’ne davet ettiği 29 yaşındaki Kamerunlu oyuncu Ngolok, Belçika’nın Westerlo takımında adını duyurdu. Burada 2 sezon forma giyen orta saha oyuncusu, istikrarlı oyunuyla göz doldurdu. Westerlo’dan ayrılıp Oud-Heverlee Leuven takımına transfer olan futbolcu; ilk sezonunda 28, ikinci yılında 29 maça çıkarak önemli bir maç sayısına ulaştı. 2014-15 ve 2015-16 sezonlarını Lokeren takımında geçiren Kamerunlu, burada forma giydiği 38 maçta 5 gol kaydetti. Ngolok, son 7 senede 137 maçta forma giyerken, bu karşılaşmalarda 20 kez ağları havalandırdı. 1,78 boyundaki orta saha oyuncusu, oynadığı karşılaşmalarda 2 kırmızı kart gördü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!