Ankara’dan Paris’e ilk uçuş

Güncelleme Tarihi:

Ankara’dan Paris’e ilk uçuş
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2017 15:33

Türk Hava Yolları (THY), Ankara-Paris uçuşlarına başladı. Esenboğa Havalimanı’nda ilk uçuş için düzenlenen törende konuşan Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Ankara’nın ticari ve sosyal hayatının gelişmesi açısından yurt dışına direkt uçuşların son derece önemli olduğunun altını çizdi.

Haberin Devamı

Özdebir, “Ankara iş dünyasının önemli bir “hub”ı olmuş vaziyette. Bu “hub”ın, dünyanın başka hublarıyla birleşmesine bugün şahit oluyoruz. Bu seferlere yeni destinasyonların ekleneceğine inanıyorum. Ankaralılara burada görev düşüyor. Ankaralılar, seyahat planlarını yaparken buradan uçmaya önem vermeleri lazım ki bu hatlar artarak devam etsin” diye konuştu. Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran da Ankara’dan yurt dışına uçuşların kendileri için çok önemli olduğunun altını çizerek, “Çünkü 3 saatte gidebileceğimiz bir yere 10 saatlik zaman harcıyoruz. Ankaralı sanayicinin, tüccarın, bürokratın zamanı çok kıymetli. Bu anlamda bugün bizim için çok önemli. Hayırlı olsun” dedi.

151 YOLCUYLA HAVALANDI

Ankara-Paris uçuşlarının salı ve cumartesi günleri olmak üzere haftada iki gün karşılıklı gerçekleşeceğini belirten TAV Esenboğa Havalimanı İşletmesi Genel Müdürü Nuray Demirer, “Esenboğa Havalimanı’ndan, yurt içinde 36 ve yurt dışında 18 ülkede 33 destinasyona direkt uçuşlarla bağlanıyoruz” ifadelerini kullandı. THY Ankara İstasyon Müdürü Hasan Canverdi ise iki güzide şehir arasında köprü kurmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, THY Yönetim Kurulunun Ankara’dan yurt dışına direkt seferlerin artırılması için yoğun çaba sarfettiğini bildirdi. Konuşmaların ardından Ankara-Paris uçuşu dolayısıyla pasta kesildi, kabin ekibine çiçek verildi. Daha sonra 151 yolcuyu taşıyan uçak, pistten ayrılırken itfaiye ekiplerince oluşturan su takının altından geçti.

BAKMADAN GEÇME!