Ankara'da gençler sandığa sahip çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Ankarada gençler sandığa sahip çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2014 01:07

Adil ve şeffaf bir seçim sürecine katkı sağlamak amacıyla bir araya gelen gençler, “Ankara’nın Oyları” adlı bir grup kurarak, kentliye “Sandığına sahip çık” çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

2014 Yerel Seçimleri konusunda insanları bilinçlendirmek amacıyla İstanbul’da kurulan, herkesi oy kullanmaya ve sandık başında görev yapmaya çağıran “Oy ve Ötesi” hareketi, Başkent’te de yeni bir oluşumun kurulmasına katkı sağladı. Sandık görevlsi olmak isteyen onlarca Ankaralı’nın “Oy ve Ötesi”ne başvurduğunu öğrenen Başkentli bağımsız seçim gönüllüleri, “Ankara’nın Oyları” isimli bir yapılanma hazırladı. Hiçbir siyasi oluşuma bağlı olmadan bağımsız bir şekilde hareket ettiklerini vurgulayan ve www.ankaraninoylari.org isimli bir site hazırlayan gönüllüler, adil ve şeffaf bir seçim süreci için çalıştıklarını açıkladı. Ankara’nın Oyları’nın kurucu ekibinden Murat Şahinoğlu, “Her seçimde yaşanan kuşkuların önüne geçmek ve oylarımıza sahip çıkmak için böyle bir hareket başlattık. 30 Mart Yerel Seçimleri için İstanbul’da başlayan sandık gönüllüleri sivil inisiyatiflerini Ankara’ya taşımak için kolları sıvayan Ortak Nokta ve Ankara Kent Forumu derneklerinin öncülüğünde kurulan Ankara’nın Oyları, Demokrasi ve Adalet Gönüllüleri, Oy ve Ötesi, Temiz Seçim Platformu, Sandık Başındayız, Seçim Haritası, Ankara Koleji Kıvılcım Hareketi gibi çeşitli odalar ve üniversite birliklerinin de desteği ile güçlenerek büyüyecek” dedi.

Haberin Devamı

FOTOĞRAFLAYIP KARŞILAŞTIRACAĞIZ

Hiçbir siyasi partiyle bağlantıları olmadan, şehrini seven ve şehrine sahip çıkan gönüllüler olarak bir araya geldiklerini belirten Burcu Akçaru ise, “Ankara’nın Oyları olarak, şaibe iddilarına son vermek istiyoruz. Her seçimde insanların kafasını karıştıran söylentiler, belki de en büyük şehir efsanesi” dedi. Sandık başındaki gönüllülerin sayım bittiğinde tutanağın fotoğrafını seçerek veri sistemine göndereceklerinin altını çizen Akçaru, “Bu sonuçları YSK’nın sonuçlarıyla karşılaştıracağız. Gönüllülerden çeşitli tarihlerde düzenlenecek sandık gözetmenliği eğitimlerine katılmalarını ve oy kullanılacak okullarda sandıklardan çıkan sonuçları takip etmelerini bekliyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!