Ankara'da EGO otobüsleri bayram süresince ücretsiz taşıyacak

Güncelleme Tarihi:

Ankarada EGO otobüsleri bayram süresince ücretsiz taşıyacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2016 12:08

Ankara'da EGO otobüsleri bayram süresince ücretsiz taşıyacak

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- ANKARA Büyükşehir Belediyesi, Başkentlilerin Kurban Bayramı'nı huzur ve güven içinde geçirmeleri için EGO ve ASKİ başta olmak üzere tüm birimlerinde gerekli önlemleri aldı. EGO otobüsleri, bayram boyunca yine ücretsiz olacak. Başkentliler, Bayram süresince talep ve şikayetlerini, 7/24 açık olan ALO 153 hattına iletirken, Zabıta ve İtfaiye ekipleri, tatil süresince de görev başında bulunacak.

Büyükşehir Belediyesi'nin "Bayramda ücretsiz otobüs yolcuğuö uygulaması, bu yıl da 4 günlük Kurban Bayramı süresince (12 Ağustos Pazartesi, 13 Ağustos Salı, 14 Ağustos Çarşamba, 15 Ağustos Perşembe) devam edecek. Her yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşların, rahat ve ulaşım sorunu olmadan mezarlık ve akraba ziyaretlerini yapabilmeleri, istedikleri yerlere güvenli şekilde ulaşabilmeleri için EGO otobüsleri, ücretsiz yolcu taşıyacak. 12 Ağustos Pazartesi günü başlayacak Kurban Bayramı'nda, 4 gün boyunca Başkentliler, EGO otobüslerine Ankarakart'ları kullanmadan binebilecekler.



Ankaralılar, bayram tatilinde de “EGO Cepteö uygulamasıyla otobüslerin durağa hangi saatte, hangi dakikada geleceğini, cep telefonlarından, internet ortamından veya ALO 153'ü arayarak öğrenebilecekler.

BELEDİYE BİRİMLERİ GÖREV BAŞINDA

Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı süresince tüm birim ve genel müdürlükleriyle görev başında olacak. ALO 153 “Mavi Masaö, bayramda 7/24 çalışarak, Ankaralıların dilek, talep ve şikayetlerini almaya devam edecek. ASKİ Genel Müdürlüğü Kanal Arıza ekipleri de 24 saat aralıksız görev yaparak, Bayram süresince Başkentlilerin acil ihtiyaçlarını karşılayacak. Vatandaşlar, ASKİ'ye ALO 153 No'lu telefondan ulaşabilecekler.



Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı da kent içi ulaşımında düzeni sağlamak ve halkın bayram ziyaretlerini rahatça yapabilmelerini temin etmek amacıyla, Ulaşım Trafik ekipleriyle, durak ve hatlarda gerekli kontrolleri yapacak. Zabıta ekipleri ayrıca arife gününden itibaren gıda kontrollerini sıklaştırarak, vatandaşların daha sağlıklı gıda tüketmelerine imkan sağlayacak. Bayram süresince vatandaşlar, karşılaştıkları olumsuzlukları, Zabıta Daire Başkanlığı'nın 231 79 84 - 229 66 91 numaralı telefonlarına iletebilecekler.

Karşıyaka, Ortaköy, Cebeci Asri ve Sincan mezarlıklarında, vatandaşların vefat eden yakınlarını rahat ve huzur içinde ziyaret edebilmeleri için buralarda da trafik düzeni ve denetimi konularında gerekli önlemler alındı.

EGO OTOBÜSLERİYLE, MEZARLIKLARA KOLAY ULAŞIM

Ankaralıların, arife gününden itibaren mezarlıklara kolaylıkla gidebilmeleri amacıyla da EGO, otobüs seferleri düzenledi. Bu çerçevede Karşıyaka Mezarlığı'na gidecekler için belli noktalardan otobüs kalkacak. Hastane Metro Durağı'ndan (Yenimahalle) kalkacak 210 No'lu otobüs hattıyla 09.00-17.00 saatleri arasında 15 dakikada bir hizmet verilecek. 277, 279 ve 281 No'lu Yükseltepe-Sıhhiye ve Yükseltepe-Kızılay otobüsleri, Yükseltepe hareket noktasından kalkacak, cumartesi tarifesi uygulanacak.

Sincan Cimşit Mezarlığı'na, Sincan Lale Meydanı'ndan her yarım saatte bir kalkacak EGO otobüsleriyle gidilebilecek. Ayrıca 514-2 No'lu otobüs, Yeni Cimşit Mahallesi Cimşit Serpmeler Durağı ile Sıhhiye arasında 06.25 ile 22.30 saatleri arasında ulaşım sağlayacak. Başkentliler Mamak Ortaköy Mezarlığı'na da Bayram süresince; 354 No'lu Elmadağ-Ankara Gar Gençlik Parkı hattında çalışan otobüslerle 07.00-18.40, 397 No'lu Yeşildere-Ankara Gar Gençlik Parkı hattında çalışan otobüslerle 07.00-19.00 ve 359 No'lu Gökçeyurt-Ortaköy-Kızılcaköy-Ulus hattında çalışan otobüslerle 06.50-22.30 saatleri arasında gidebilecekler.

MEZARLIKLARIN İÇİNDE RİNG SERVİSLERİ

EGO Genel Müdürlüğü, Başkentlilerin kent içi ulaşımlarının dışında, Karşıyaka, Ortaköy ve Sincan mezarlıklarında vatandaşların yakınlarını rahatlıkla ve huzur içinde ziyaret edebilmeleri için de arife günü ve Bayram süresince mezarlıklar içinde ring seferleri düzenleyecek. Karşıyaka, Cebeci ve Sincan mezarlıklarının büyüklükleri dikkate alınarak, Yenimahalle Karşıyaka Mezarlığı'nda 5, Cimşit Mezarlığı'nda 2, Mamak Ortaköy Mezarlığı'nda 1 EGO aracı, mezarlıklar içinde sürekli ring yaparak, vatandaşları gidecekleri kabirlere kolaylıkla ulaştıracak.

Başkent'teki Kabristan ziyaretlerinde, “Mezarlık Bilgisayar Sistemiö (MEBİS) de vatandaşlara, aradığı mezarı bulmasında kılavuz oluyor. Karşıyaka, Cebeci ve Sincan mezarlıklarının büyüklükleri dikkate alınarak, mezarlık girişlerinde yerleştirilen MEBİS'te yer alan kiosklar sayesinde ziyaretçiler, yakınlarının bulunduğu mezarı ve en kısa yolu, harita çıktısı da alarak kolaylıkla buluyor.

Başkent'teki kabristanlarda yakınları bulunan vatandaşlar, internetten 'http://www.mebis.ankara.bel.tr' adresine girerek, gidecekleri mezar yeriyle ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşabiliyorlar.

İTFAİYE'DEN UYARILAR

İtfaiye Dairesi Başkanlığı da Kurban Bayramı süresince 7/24 mesaisini sürdürecek. Ankara İtfaiyesi yetkilileri, Bayram süresince piknik yerlerine gidecek vatandaşlara, “Ateşe dikkatö uyarısı yaptılar. İtfaiye yetkilileri, Bayram tatilinde evlerinden ayrılacak olanlara ise elektrik şalterini, su ve doğalgaz vanalarını mutlaka kapatmaları uyarısında bulundular.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!