GeriSeyahat Ankara'da boğaz manzaralı evler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Ankara'da boğaz manzaralı evler

Ankara'da boğaz manzaralı evler

Denize hasret Ankara yeni kentsel projelerle suya özlemini gidermeye çalışıyor. Kimi sitelere dekoratif meydan havuzları, kimilerine de yüzme havuzları konuyor. Ancak Ankara'da Dikmen Vadi projesi'nde site içinde minik bir deniz yaratılarak, boğaz esintisi verildi. Büyük bir havuz, yapay şelaleler ve su yollarının bulunduğu Çankaya Evlerinde stüdyo daireden villaya kadar 733 konut inşa edilecek.

Ankara'ya İstanbul Boğazı'nın havası verilmek istenirken, yapılan bu düzenlemeler de fiyatların artmasına neden oluyor.

Deniz değilse bile su manzaralı bloklar, teraslar evler ve stüdyo daireler vadinin iki yamacına yerleştirilmiş durumda. Vadide dört etapta ve farklı özelliklerde konut üretiliyor. İlk etapta yer alan Çankaya Evleri, 6 blokta 12'si dubleks 216 konuttan oluşuyor. İkinci etap Çankaya Evleri ise vadinin iki yamacında 46 dubleks ve 59 normal teras olmak üzere 105 teras villadan oluşuyor.

ESKİ KÖYE LÜKS VİLLA

Çankaya dikmen sırtlarının arkalarında İncek'te ise şimdi lüks tripleks villalar inşa ediliyor. İncek'e gösterilen ilgi bir anda arsa fiyatlarını yükseltirken, bir yandan da plansız yerleşimi ortaya çıkarmış. İncek'te bugün imarlı arsaların büyük bir bölümü satılmış.

İmarlı arsaların metre kare fiyatı 5 milyon liraya kadar yükselmiş. İncek'te inşaa edilen lüks villaların fiyatları 75-125 milyar lira arasında değişiyor.

False