Ankara'da 3 gün çilesi

Güncelleme Tarihi:

Ankarada 3 gün çilesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2013 01:16

Çankaya’daki su kesintisinin 3 gün sürmesi, çevre sakinlerinin tepkisine neden oldu. Esnaf iş yapamamaktan yakınırken vatandaşlar ise çareyi taşıma suda buldu. ASKİ’nin yaptığı güçlendirme çalışmasından Çetin Emeç Bulvarı trafiği de etkilendi.

Haberin Devamı

Çankaya’nın büyük bir bölümü, 3 gün süren kesintinin ardından dün öğle saatlerinden itibaren suya kavuştu. Ancak, kesintinin 3 gün sürmesi, ilçe sakinlerinin tepkisine neden oldu. Bölge esnafı iş yapamamaktan yakınırken, Çankayalılar da kesintinin zamanlamasının yanlış olduğunun söyledi. 3 gün boyunca süpermarketlerdeki 5 litrelik suları tükettiklerini belirten su kesintisi mağdurlarından Selim Karadaş, “Marketlerdeki litrelik sular bitince, yakın ilçelerde oturan arkadaşlarımıza giderek damacanalarımızı doldurduk. Çalışmaların haber verilmemesi nedeniyle büyük sıkıntı yaşadık" dedi.

NORMALE DÖNDÜ

Vatandaşların şikayetleri üzerine ASKİ yetkilileri, son dönemlerde mevcut alt yapının ilçenin su ihtiyacını karşılamakta güçlük çektiği, bu nedenle de güçlendirme çalışması yaptıkları bilgisini verdi. Yetkililer ayrıca, Çankaya sakinlerini mağdur etmemek amacıyla çalışmayı bayram sonrasına bıraktıklarını kaydetti. Çankaya bölgesindeki arızanın, 20 Ekim Pazar günü saat 24.00 itibariyle tamamen giderildiğini bildiren ASKi yetkilileri, “Ancak, şebekede yeniden bir arıza meydana gelmemesi için suyu önce düşük basınçla verdik. Sabah saatlerinde (Pazartesi) ise basınç normal değerine çıkarıldı” açıklamasını yaptı. Yetkililer, Çankaya’nın yüksek kesimlerine, kot farkı nedeniyle suyun geç ulaşabileceğini belirtti.

Haberin Devamı

TWITTER’DAN TEPKİ YAĞDI

Suların kesilmesine Twitter’dan de tepki yağdı:

- Susuzluk Çankaya’da 4. gününe girdi. Daha da su gelmezse bulaşık, çamaşır, temizlik için #askiankara’dan adam çağıracağım.
Almila DOĞAN

- Bu neyin ambargosudur. Bir türlü bitmedi bu arıza. 3 gün boyunca su kesmek hangi başkentte vardır?
Korcan ÇELİK

- Ben böyle rezillik görmedim. Ankara’nın göbeğinde neredeyse 72 saate yaklaşan su kesintisi var. Ulaşılabilecek tüm telefonlar iptal.
Özlem Nalcakar AKYOL

- Kaçıncı yüzyıldayız. Tankerle eve su taşınıyor. Bu duruma da insanlar resim çekip teşekkür ediyor. Ağlanacak hale bir tanker suyla kanıyoruz.
Burak ÇARDAK

- Bayramda su mu kesilir? @askiankara size de iyi bayramlar.
Bahri Meriç CANLI

Haberin Devamı

- Çankaya sokaklarında simitçi gibi çağrıların yerini damacanacı aldı.
Burak YILDIRIM

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!