Ankara'da 23 Nisan'ın iki yüzü

Güncelleme Tarihi:

Ankarada 23 Nisanın iki yüzü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2014 02:13

Atatürk’ün kendilerine armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamak için sokağa çıkan bazı çocukların ilk adresi Anıtkabir oldu. Bazıları ise aile bütçesine katkıda bulunmak için sokaklarda çalışmak zorunda kaldı.

Haberin Devamı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Başkent’te de okullarda ve çeşitli etkinliklerde coşkuyla kutlandı. Bazı çocuklar ise aile bütçesine katkıda bulunmak için kutlamaların yapıldığı saatlerde mendil satıp, kağıt topladı. Milyon liralık lüks binaların hızla yükseldiği Çukurambar semtinde yalın ayak gezen ve boylarından büyük kağıt toplama araçlarını çeken çocuklar çöp konteynerlerinde buldukları kartonları satmak üzere topladı. Bazen çöp konteynerlerinin içine girerek karton ve plastik bulmaya çalıştılar.

MÜLTECİ AVUÇLAR

Suriye’de yaşanan iç savaştan kaçarak Başkent’e de gelen Suriyeli mülteciler ise kaldıkları Dikmen Vadisi 4. ve 5. etaptaki gecekondularda yaşam mücadelesi sürdürken dilencilik yapmak zorunda kaldı. Oran semtinde ışıklarda bekleyen Suriyeli mülteci çocuklar ise kırmızı ışıkta duran araçlara yaklaşarak dilendi.

Haberin Devamı

YORGUN BAKIŞLAR

Kurtuluş ve Kolej civarında kağıt mendil satarak aile bütçesine katkıda bulunmaya çalışan küçük yaştaki Metin ise yaşıtları çocuk bayramını kutlarken çalışmak zorunda kaldı. Dinlenmek için Kurtuluş Metro Durağı’nın gölgesinde merdivenlere oturan Metin’in yorgun bakışları objektiflere yansıdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!