Ankara yeterince tanıtılmamış

Güncelleme Tarihi:

Ankara yeterince tanıtılmamış
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2012 02:46

TURİZM ve Tanıtma Platformu (TUTAP) tarafından hazırlanan “Türkiye Tanıtma Portalı ve Ankara turizmi”, toplantıyla tanıtıldı.

Haberin Devamı

TUTAP Genel Başkanı Fikret Yıldız, 4 yıldır Türkiye’nin her yerinde çeşitli tanıtım faaliyetleri yürüttüklerini belirtti.
Bu kapsamda Ankara’nın tanıtımına da önem verdiklerini dile getiren Yıldız, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel’e desteklerinden dolayı teşekkür etti.
Televizyon sunucusu Erkan Tan’ın moderatörlüğünü yaptığı oturumda AK Parti Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Haluk İpek, Anadolu’nun tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını, dünyanın hiçbir bölgesinde medeniyetlerin peş peşe zirveye taşındığı başka bir coğrafyanın olmadığını söyledi.

Alışveriş festivali katkı sağladı

Ankara’nın turizm potansiyeline de değinen İpek, kentin bugüne kadar yeterince tanıtılmadığını kaydetti. Ankara’nın tarihi İpek Yolu’nun en önemli merkezlerinden olduğunu, tarihte pek çok medeniyetin burada kurulduğunu anlatan İpek, Kurtuluş Savaşı’nın da Ankara’dan yönetildiğini hatırlattı.
İpek, Alışveriş Festivali’nin Ankara’nın tanıtımına önemli katkı sağladığını ifade etti. TRT Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Canpolat da tanıtım konusunda internet medyasının önemini vurguladı.

Haberin Devamı

En kıymetli araç internet

İnternet Medya Federasyonu Genel Başkanı Talat Atilla da interneti cazip kılan unsurun hız ve maliyet konusundaki avantajları olduğuna dikkati çekerek şunları söyledi:
“İnternetin şu anda zamanın en kıymetli iletişim. İnternetle yarışacak herhangi bir kitle iletişim aracı yok. Bunun teyidi de yazılı medyanın kendi internet mecrasını güçlendirmesidir. Türkiye’nin dünyaya tanıtımındaki eksikliği bizler internet konusunda yaptığımız çalışmalarla kapatmaya çalışıyoruz. Dünyadaki internet medyası kuruluşlarıyla da ortak çalışmalar yürütüyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!