Ankara’ya yeni üniversite

Güncelleme Tarihi:

Ankara’ya yeni üniversite
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2013 10:29

“Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’’ adıyla yeni bir üniversite kurulması ve Fatih Üniversitesi’ne bağlı bazı bölümlerin Turgut Özal Üniversitesi’ne bağlanmasına ilişkin tasarı kabul edildi.

Haberin Devamı

Tasarıya göre, ‘’Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’’ adıyla kurulacak yeni üniversite; Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Yabancı Diller Fakültesi, Dini İlimler Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Doğu ve Afrika Araştırmaları Enstitüsü, Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü, Batı Dünyası Araştırmaları Enstitüsü ve İslam Araştırmaları Enstitüsü’nden oluşacak. Böylece Türkiye’nin ilk Sosyal Bilimler Üniversitesi de kurulmuş olacak. Tasarıyla, 335 kadro ihdas edilecek.

YENİ ÜNİVERSİTEYE BAĞLANDI

Tasarıyla ayrıca, Fatih Üniversitesi Rektörlüğü’ne bağlı olan ve Ankara’da açılan Hemşirelik Yüksekokulu, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu, Ankara Sağlık Yüksekokulu, Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu ve Ankara Meslek Yüksekokulu Turgut Özal Üniversitesi’ne bağlanacak. Bu bölümlerde halen öğrenimlerini sürdüren öğrenciler ile öğretim elemanları ve mal varlığı, Turgut Özal Üniversitesi’ne devredilecek. 2012-2013 öğretim yılında kayıt yaptıranlar da dahil olmak üzere öğrencilere verilecek mezuniyet belgesi, istemeleri halinde önceki üniversitenin adıyla verilebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!