Ankara’ya özel koleksiyon

Son dönemde modacıların yada tasarımcıların koleksiyon tanıtımı etkinlikleri daha sık düzenlenir oldu.

Haberin Devamı

Cemiyet hayatının önde gelen isimlerinin davet edildiği bu tarz etkinlikler, modacı yada tasarımcılar için oldukça verimli geçiyor. Çünkü hem doğrudan satış yapıyorlar hem de yeni müşteriler kazanıyorlar. Bu etkinliklerden biri de, geçtiğimiz günlerde No4 Restoran’da gerçekleşti. Moda dünyasının son dönemde adından söz ettiren tasarımcılarından Duygu Şahin, yeni koleksiyonu Toprak Grubu ile Ankaralı kadınlarla buluştu. Şahin, koleksiyonun dışında Ankaralı kadınlar için tulum, bluz ve ceketlerden oluşan 20 parçalık özel bir de koleksiyon oluşturmuş. ‘No4 Style’ etkinlikleri kapsamında Ankara’ya gelen Şahin, ilk kez bu tarz bir etkinliğin içinde olduğunu söyledi. İlgiden memnun olduğunu belirten Şahin, doğa aşığı olduğu için tasarımlarında doğanın izlerini kullandığını ifade etti.

Haberin Devamı

İLGİSİZ ELEŞTİRİSİ

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, bakan olduktan sonra gerek kültür, gerekse turizm çevreleri tarafından çok fazla kendilerine ilgi göstermediği ve etkinliklerine katılmadığı yönünde eleştiriler alıyordu. Çok fazla dile getirilmese de, Bakan Çelik’in bu makamda uzun süre kalmayacağı parti içinde daha aktif bir göreve geleceği konuşuluyordu. Önceki gün Antalya’da Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği’nin düzenlediği 3. Uluslararası Resort Turizm Kongresi vardı. Yerel yöneticiler ve sektör temsilcilerinin konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte Almanya Eski Başbakanı Gerhard Schröder de konuşma yaptı. Kongrede, Bakan Çelik’e yine benzer bir eleştiri geldi. Antalya Belediye Başkanı Mustafa Akaydın Bakan Ömer Çelik’i, kongreye katılmadığı için eleştirdi. Hemen arkasından söz alan Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Abdurrahman Arıcı ise Başkan Akaydın’a cevap verdi. Bakan Çelik’in EXPO için çıktığı yurt dışı seyahatinden döndüğünü ve kongrenin yapıldığı saatlerde memleketi Adana’nın Büyükşehir Belediye Başkan adayı açıklanacağı için Ankara’da olduğunu belirtti.

RAHATSIZLIK VEREN UYGULAMA

Ankara eğlence hayatı sonbahar ve kış ayları ile birlikte hız kazanıyor. Kimilerine göre Başkent’te gece hayatı sıkıcı olsa da, bu durum kiminle dışarı çıktığınıza bağlı olarak değişiyor. Kendinizi haftanın en sakin günlerinde bile hiç ummadığınız bir mekanda eğlencenin içinde bulabiliyorsunuz. Mekanların yoğunluğuna göre eğlencenin rotası da değişkenlik gösteriyor. Bu yılsa hiç şüphe yok ki Başkent’in en hareketli bölgesi Bestekar Sokak ve Tunus Caddesi. Özellikle Tunus Caddesi, yeni açılan mekanlarla birlikte piyasanın göbeği oldu. Hafta sonu eğer rezervasyon yaptırmadıysanız kapıdan dönme ihtimaliniz oldukça yüksek. Caddenin aşağı kısmından başlayarak onlarca mekan farklı konseptleriyle eğlence severleri ağırlıyor. Ancak son birkaç haftadır mekan işletmecileri, polis uygulamalarından rahatsız. Hafta sonları polis ekipleri, tek tek tüm mekanlarda uygulama yapıyor. Polisin görevinin başında olduğu bilmek güzel ama uygulamanın şekli (Çok sayıda polis memuruyla bu uygulamalar yapılıyor) ve sıklığı, gerek müşterilerde gerekse işletmecilerde rahatsızlık yaratıyor. Öyle ki geçtiğimiz hafta polisin uygulama yapmaya başlamasıyla birlikte mekanlar hesapları erkenden topladı, belki de normal saatinden önce mekanı boşaltmak zorunda kaldı.

Yazarın Tüm Yazıları