Ankara uçağında "tilki freni"

Güncelleme Tarihi:

Ankara uçağında tilki freni
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2012 00:00

Haberin Devamı

KALKINMA Bakanı Cevdet Yılmaz, Ağrı ziyaretinde “Ankara'da bir tilkinin uçağın önüne çıkması sonucu küçük bir kaza olmuş. Durum nedir?” sorusuna “Önemli bir durum değildi. Tilkinin geçtiğini fark etmiş pilot, acil bir fren yaptı. O anda yolcularda da biraz telaş oldu. Daha sonra öğrendik, tilki geçiyormuş. Tilkiyi ezmemek için pilotumuz uçağı biraz daha sert bir frenle durdurmuş. Ardından hemen hareket ettik. Yani ciddi bir tehlike söz konusu değil. Fakat eğer tilkiyi ezseydi, 'hem acı bir şey olurdu hem de uçak zarar görürmüş' öyle dediler. Motora falan zarar verirmiş. Yani ezmemekle her bakımdan isabetli davranmış pilot” dedi.
Ağdı  Vali Ali Yerlikaya'nın bir kadının şiddet görmesi sonucu hayatını kaybettiğini, üzücü bir durumun yaşandığını belirtmesi üzerine Yılmaz, şöyle konuştu:
 “Ben de Ağrı'da yaşanan üzücü hadiseye biraz değinmek istiyorum. Melek Karaslan kardeşimiz Ağrı'da şiddet görmesi sonucu, Ankara'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Yetkililerimiz, bakanlığımız hemen ilgilendiler, kısa sürede Ankara'ya götürülmüştü. Orada yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bu bir tek insanın canı belki, ama çok önemli bir hadise. Bir insan haksız bir yere ölmesi bütün insanlığın ölmesi gibidir. Bir insana hayat vermekte, bütün insanlara hayat vermek demektir. Maalesef bu da aile içi bir hadise, kadına dönük bir şiddet hadisesi. Daha evrensel olarak baktığımızda güçlünün güçsüzü, güçsüz gördüğünü ezmesi diyelim. Ahlaktan kopuk bir şekilde, maneviyattan kopuk bir şekilde... Bunun bir örneğini böyle görebiliriz. Bir daha böyle bir hadise yaşamak, böyle bir acı görmek istemiyoruz.”
Yılmaz, “Bundan dolayı bu yöreye genelleme yapılmasını ben doğru bulmam, dünyanın her yerinde bu tür acı hadiseler oluyor. Burada hukukun işlemesi ve suçluların tespit edilip, cezasını çekmesi lazım. Bu tür hadiselerden de bazı dersler de çıkarmak lazım. Ben tekrar Allah'tan rahmet diliyorum” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!