Ankara’nın suları bollaştı da haberimiz mi yok

ANKARA Büyükşehir Belediyesi 14 Nisan 2009 tarihinde, "yeşil alanların tanker ile sulanması uygulamasından vazgeçilip, eskiden olduğu gibi, şebeke suyu ile sulama yapılabileceği" yönünde bir karar alarak kamu kurumlarına bildirdi.

Bunun üzerine de kamu kurumları, sulama suyu alımlarından vazgeçmeye başladılar. Örneğin, sadece Emniyet Genel Müdürlüğü, 12.860 ton bahçe sulama suyu alımı ihalesinin iptal edildiğini 11 Mayıs tarihli KİK Bülteni’nde duyurdu.

ASKİ’nin web sitesine baktığımızda, şu anda barajların %34,48’inin dolu olduğu, bu oranın geçen yıl aynı tarihte ise %15,75 olduğu görülmektedir.

Geçen yıl çektiğimiz ızdıraplar daha hafızalardan silinmemişken, Büyükşehir Belediyesi’nin böyle bir kararı almasından Kesikköprü Suyu’na güvendiğini anlıyoruz.

Bahçeleri kaliteli suyla sulayıp, bu su yaz sonuna doğru bittiğinde de, ağır metallerle kirli ve kalitesiz olduğu aşikar olan, Kesikköprü Suyu’nu kullanmak ne kadar mantıklıdır, Ankara halkının takdirine bırakıyorum.

NOT: Hata bir defa yapılana denir, aynı hata birden fazla defa yapılıyorsa, buna aptallık denir.

İlyas ÖZEL

Ölmeye gör!..

YENİMAHALLE’de ikamet eden bir gencim. Çok yakın komşumuzun oğlu dün gece (10.5.2009) saat 01.00 civarında annesinin evinde kalp krizi geçirerek oturduğu yerde vefat etmiş. Komşumuz olan teyze 84 yaşında, vefat eden oğlu ise 65 yaşında SSK emeklisi... Yaşlı teyzemiz oğlunu o şekilde görünce şok olmuş ve ayaklarının üstüne duramadan sürüne-sürüne evin kapısına zor ulaşmış. Bağırarak üst katta olan komşulara sesini duyurmuş, kapı kilitli olduğu için kadıncağız ayağa kalkamamış ve kapıyı açamamış. Apartman komşuları 155’i defalarca aradığı halde kimse gelmemiş. Zor bir çare teyzemiz kapıya uzanmış kapıyı açmış ama maalesef ki oğlunun cansın bedeni gelen 112 görevlilerinin müdehalesine cevap vermemiş. Komşuların ısrarı üzerine teyzeye herhangi bir müdahale yapılmamış sonra teyze fenalaşınca giden 112 ekibi tekrar çağırılmış ve biz de insanız ne diye tekrar çağırıyosunuz diye oradaki insanlar azarlanmış.

Sonrasında cenazenin alınması için Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin övüne övüne reklamını yaptığı 188 Alo Cenaze hizmetlerini aramışlar. Oradaki görevlilerden de ilgilenen olmamış. En son Yenimahalle Belediyesi’nin cenaze hizmetleri için verilen telefonu aranmış; oradan da zoraki sadece şoförü olan bir cenaze aracı gönderilmiş. Zaten yaşlı olan teyzenin oğlunu araca götürebilmek için komşunun birisi sokaktaki tüm insanların zillerini çalmış. Sebebine gelince cenazeyi arabaya taşıyacak görevlinin gelmemesi...

Çünkü ölen kişi malumunuz ağırlaşır ve taşınması, hele de yaşlı ve hasta insanların kaldırabilmesi çok zordur. Burada ne yazık ki taşıyacak kimse zor bulunmuştur.

Şimdi soruyorum; neden 188 Alo Cenaze reklamı yapılıyor da sözkonusu ölü olunca kimse oralı olmuyor. Acaba Büyükşehir’in, Yenimahalle’den oy alamaması bunun sebebi midir? 112’nin ölüm halinde ölen kişinin yakınlarına bilhassa ciddi hastalığı olan yada yaşlı olanlara gerekli müdahale yapmadan çekip gitmesi hangi bahaneyle açıklanabilir?

Ayrıca Yenimahalle Belediyesi’nin de araçta sadece şoförün bulunmasını nasıl açıklayacağını çok merak ediyorum? Hülya GÜREŞCİ- YENİMAHALLE

Yine Tandoğan’dayız

ADD’den bir not:

Sevdamızla, aşkımızla,

Gelincik gelincik, bayrak bayrak açmak, Karanlığın üstüne yeni bir ’Güneş’ gibi doğmak için

Yine yeniden meydanlarda buluşuyoruz. Tarih: 17 Mayıs 2009; Yer: Tandoğan Meydanı

Ağaçlandırma Şenliği

ÜNİVERSİTEMİZİN geleneksel Ağaçlandırma Şenliği bu yıl 16 Mayıs 2009 Cumartesi günü Eymir sırtları, Oran bölgesinde yapılacaktır.

Bu yılki Ağaçlandırma Şenliği’nin hedefi, 2007 yılında bu bölgede çıkan yangında yok olan 12.000 ağacın yerine Ankaralılarla birlikte ağaç dikmektir.

’Ankara İçin Ağaç Dikiyoruz’ sloganı ile düzenlediğimiz şenliğe mezunlarımız, Ankara’daki resmi kurumlar, yabancı misyonlar, sivil toplum kuruluşları, basın kuruluşları, Oran bölgesi sakinleri ve tüm Ankaralılar davet edilmiştir. Bu Şenlik, ODTÜ Ailesinin ve Ankaralıların ODTÜ Ormanı’na ve Eymir Gölü’ne birlikte sahip çıktıklarını gösteren bir etkinlik olacaktır.

Şenlik kapsamında kültür ve spor topluluklarının gösterileri yer alacak, Eymir-Oran bölgesinde ilk ağaçların dikildiği yılların geleneği olan ’sandviç-ayran’ servisi olacaktır.

Bölgeye ulaşım için, ODTÜKENT, Rektörlük ve Yurtlar bölgelerinden, şehirden ise Tunus ve Sıhhiye duraklarından saat 13.30’da otobüsler kaldırılacaktır. Şenlik bitişinde, 16.30’da aynı bölgelere otobüs servisi olacaktır. Bölgeye kendi ulaşım olanaklarınızla geldiğiniz taktirde, işaretler ve görevlilerimiz sizi Şenlik alanına yönlendirecektir.

Prof.Dr. Ahmet ACAR-ODTÜ Rektörü
Yazarın Tüm Yazıları