Ankara Mersin Limanı’na demir attı

Güncelleme Tarihi:

Ankara Mersin Limanı’na demir attı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2012 00:00

ANKARA Sanayi Odası (ASO) 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) kurulan Lojistik Merkezi’nden ilk ihracat treni kalktı.

Haberin Devamı

Mersin’e doğru harekete geçen treni Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ASO Başkanı Nurettin Özdebir, Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, TCDD Genel Müdür Yardımcısı Veysi Kurt ile sanayiciler uğurladı. Bakan Çağlayan, projenin Ankara’nın denize bağlantısı projesi olduğunun altını çizerken, Başkan Özdebir de hedeflerinin Mersin ve İzmir Aliağa’ya kendi tren seferlerini yapmak olduğunu kaydetti.

Ankara’yı denize açtık

Bakan Çağlayan, yıllar önce söylediği bir sözü hatırlatarak, “Yıllar önce bir ifade kullanmıştım demiştim ki ‘Ankara’ya denizi getiremeyiz, ama Ankara’yı denize götürürüz’ ve şimdi Ankara’da üretilen yapılan tüm eşyaları, ürünleri ASO’nun OSB’sinin yapmış olduğu ve TCDD’nin işbirliğiyle Ankara’yı direk denize açıyoruz. Bu, Ankara’dan Mersin’e sadece 37 vagon konteynerin gitmesi projesi değil. Ankara’nın denize bağlantısı projesidir. Herkese hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Haberin Devamı

Demiryolunu hedef belirledik

ASO olarak, ihracatta kara yolu taşımacılığına alternatif olarak demiryolu taşımacılığını cazip hale getirmek ve yaygınlaştırmayı kendilerine hedef olarak belirlediklerini anlatan Özdebir ise şöyle konuştu:
“Demiryolu maliyetlerinin yüksek olması, karayolu taşımacılığına rekabette yaşamış olduğumuz sıkıntılar göz önüne alınınca bugüne kadar başarılı olamadık. Biz kendi ekibimizi kurmak süretiyle bu yolu biz açabilirmiyiz diye kapıdan kapıya nakliyeyi yapacak şekilde bir organizasyon kurduk. Kendi organizasyonumuzla bundan sonra hedefimiz Mersin ve İzmir Aliağa’ya kendi tren seferlerimizi yapmak. ASO demiryolu taşımacılığını ön plana çıkarıp her hafta buradan trenlerimizi kaldırmayı hedefliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!