Ankara Garı saldırısında ölenler Bodrum'da anıldı

Güncelleme Tarihi:

Ankara Garı saldırısında ölenler Bodrumda anıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2016 22:49

Ankara Garı saldırısında ölenler Bodrum'da anıldı

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, Ankara Garı saldırısının yıldönümü nedeniyle KESK, TMMOB, TTB, 10 Ekim Derneği tarafından düzenlenen ortak basın açıklaması yapıldı.



Bodrum'da KESK, TMMOB, TTB, 10 Ekim Derneği tarafından Ankara Garı saldırısının yıldönümünde İskele Meydanı'nda basın açıklaması düzenlendi. Açıklamaya siyasi parti temsilciler ve sivil toplum örgütleri de destek verirken, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir de katıldı. Grup adına açıklama yapan TMMOB İlçe Koordinasyon Kurulu Sekreteri Şehabettin Doğan "Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük katliamı üzerinden tam bir yıl geçti. Bu bir yıl, bizler için ölüm, kötülük, öfke dolu bir yıl olarak takvimlerimizdeki yerini aldı. Geçtiğimiz yıl boyunca bizler her gün öldük, çevremizde her gün bombalar patladı, ülkemiz bir savaş alanına döndürüldü. Bugün buraya her anını yas, isyan ve öfke ile geçirdiğimiz bir yılın sonunda, hayatını kaybeden yoldaşlarımızı anmaya, yaralanan yol arkadaşlarımızla dayanışmaya ve tüm ülkeye, onları unutmadığımızı ve katliamın hesabını soracağımızı göstermeye geldik. Acımız ve öfkemiz ilk günkü gibi taze! Öfkemiz, emek, barış ve demokrasi mücadelesindeki kararlılığımız ise her geçen gün perçinleniyor. Bizler 10 Ekim Emek, Barış ve Demokrasi Mitingiyle, ülkemizdeki yaratılan savaş atmosferine, çatışma ve katliamlara dur demek istemiş, on binlerce yol arkadaşımız ile burada bir araya gelmiştik. Ülkemizin başkentinde gür bir barış sesi haykırmak istemiştik. Ülkemizde emeğin haklarının genişletilmesi, özgürlük, barış ve demokrasinin kazanılabilmesi için yürüyecektik. Bu isteğin bedeli, dört emek ve meslek örgütünün çağrısıyla düzenlenen Emek-Barış-Demokrasi mitinginde 10 Ekim 2015 Cumartesi günü, saat 10.04'de 101 canımızın alınması ve birçoğu ağır olmak üzere 400 arkadaşımızın yaralanması oldu. 10 Ekim'den 10 Ekim'e, onlarca bomba evlerimizin önünde, sokaklarımızda patlatıldı, yüzlerce sivil yurttaşımız hayatını kaybetti, yüzlercesi yaralandı. Evlerimiz, iş yerlerimiz, düğünlerimiz, otobüs beklediğimiz duraklar halkımıza mezar oldu. Saldırganların hedefi oldukça açıktır: Hedef emektir. Hedef barıştır. Hedef demokrasidir"



CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir'de, "Maalesef 1 yıl önce benim orada bulunduğum sırada, bu tehlikenin, bombanın, teröristin geleceği biline biline hükümetten tarafından hiçbir önlem alınmadan maalesef gençlerimiz devrimciler, yurtseverler katledildi. 2015'ten bu yana maalesef Türkiye'miz her yerde bombaların patladığı, sınırlarımızın kevgire döndüğü bir ülkeye dönüştü sadece bunlar mı? Kan tarlasına döndük. Türkiye huzur ve barış ülkesi olması gerekiyor. Yurtta sulh, cihanda sulh ilkesinden uzaklaştıkça, egemen güçler, emperyalizm özellikle ülkemizi bölmek, iç savaşı arttırmak ve sokmak için gece gündüz çalışıyor. Türkiye'mizin daha huzurlu, mutlu olması için birlik olmalıyız. Hep beraber bu dışarıdan gelen emperyalist baskılara özellikle IŞİD gibi PKK gibi terörist gruplara karşı daha uyanık olmalıyız" dedi.



Grup açıklamanın ardından dağıldı.

Nilüfer DEMİR / BODRUM (Muğla), (DHA)



FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!