Ankara’dan B. Ç.

Güzin ABLA
Haberin Devamı

Güzin abla, size yaşlı bir yakınımın sağlık sorunu nedeniyle yazıyorum. Bir yaşlı akrabamın yıllardır hemoroit sorunu var. Birkaç kez ameliyat olmasına rağmen bu sorundan kurtulamadı. Kendisine verilen ilaçlardan da hiç fayda görmedi. Sonuçta, benim aklıma daha önce köşenizde yazdığınız bir eczacının hazırladığı bir karışım geldi. İstanbul’da bir eczacı beyin hemoroite çok iyi gelen bir ilaç hazırladığını ve bu hastalığa gerçekten çok iyi geldiğini yazmıştınız. Ancak bu yazı yıllar önce çıkmıştı. Eczanenin yerini de adını da unuttum. Acaba bizim gibi bu dertten yakınanlar için bir kez daha yazamaz mısınız?

***

Sevgili okurum, hemoroit gerçekten insana inanılmaz acılar çektiren bir rahatsızlık. İnsanı hayattan bezdirir. Bu konuda gerçekten bu sözünü ettiğiniz eczacı Sait Küçükay’ı bir rastlantı sonucu tanımıştım. Onun kendi hazırladığı bu ilaç sayesinde iyileşen hastalarının listesini tuttuğunu da biliyorum. Bu konuda özel bir defteri var. Kendisine gelen teşekkür mektup ve telefonları biriktiriyor. Ancak bu yazıyı yazalı çok uzun zaman oldu. Umarım hala sağlıklıdır ve ilacını hazırlamaya devam ediyordur. Sait Küçükay’ın eczanesi Nişantaşı’nda bulunuyor. (Büyük Barbaros Eczanesi. Tel: 0212 2481384) İnşallah yaşlı hanımefendiye de yararı dokunur.

Bitkilerle sağlık ve güzellik

Saçkırana sarmısak ve zeytinyağı

Pekçok gençte bir tür mantara bağlı olarak ortaya çıkan saçkıran büyük mutsuzluk kaynağıdır. Bazılarında saçkıran yalnız saç derisinde değil, sakal derisinde de görülür ve o bölgede sakal çıkmaz. Saçkıranın en iyi ilacı ninelerimizden de duyduğumuz sarmısaktır. İnce tuza batırılan sarımsak saçın ya da sakalın çıkmadığı yere bastırılarak sürülür. Sarmısağın suyu buraya nüfuz eder. Bu işlem birkaç gün süreyle tekrarlanır.



Yazarın Tüm Yazıları