Ankara’daki Patlama Iğdır’da Protesto Edildi

Güncelleme Tarihi:

Ankara’daki Patlama Iğdır’da Protesto Edildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2015 16:01

Ankara’da düzenlenen saldırı, Iğdır’da DBP ve HDP öncülüğünde düzenlenen yürüyüş ve basın açıklaması ile protesto edildi.
Iğdır’da DBP, HDP örgütleri öncülüğünde Ankara Tren Garı kavşağında meydana gelen bombalı saldırı, yapılan yürüyüş ve basın açıklaması ile kınandı. Yürüyüşe HDP Iğdır milletvekilleri M. Emin Adıyaman, Kıznaz Türkeli, DBP Iğdır İl Eş Başkanı Oğuz Ok, HDP Iğdır İl Eş Başkanları Cesim Katar, Dilber Turan, Iğdır Belediye Eş Başkanı Murat Yikit, Tuzluca Belediye Eş Başkanı Neşegül Can’ın yanı sıra yüzlerce kişi katıldı. Ankara’da yaşanan patlamanın ardından açılışı gerçekleşmeyen seçim bürosu önünde bekleyen kitleye seslenen HDP Iğdır Milletvekili Kıznaz Türkeli, “Topyekün halklarımızın kanını dökmek için planlar yapılıyor. Bizler bu kanın durması için gerekirse bedenlerimizi siper edeceğiz. Bunlar bize savaş taarruzu yaptıkça, biz onları barış taarruzuna tutacağız. Ama bunu yaparken de birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Çünkü eğer tek kalırsak bunlar hepimizi tek tek yok etmeye çalışacak. Ama bizler birlik oldukça ve bizler örgütlü oldukça bu halkı topyekün yok etmeye hiç kimsenin gücü yetmeyecektir” dedi.
Seçim bürosu önünde toplanan kalabalık, yapılan konuşmanın ardından basın açıklamasının yapılacağı DBP Iğdır İl Binası önüne doğru yürüyüşe geçti. İrfan Caddesi üzerinden devam eden yürüyüş, basın açıklamasının gerçekleşeceği DBP İl Binası önüne kadar sürdü. Yapılan basın açıklaması olaysız bir şekilde son buldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!