Ankara’da caz zamanı

Güncelleme Tarihi:

Ankara’da caz zamanı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2014 01:00

Uluslararası Ankara Caz Festivali, 7 Mayıs akşamı yapılacak olan açılış konseriyle başlayacak. Açılışta; Zuhal Olcay, Yıldız İbrahimova, Meltem Ege ve Sibel Köse gibi isimler, aynı sahneyi paylaşacak.

Haberin Devamı

17. Uluslararası Ankara Caz Festivali, 7 Mayıs Çarşamba akşamı başlıyor. Festivalin tanıtımı düzenlenen basın toplantısı ile yapıldı. 25 konser, 2 sergi ve caz vokal atölyesi ile cazseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanan festivalin Armada Downtown’da gerçekleşen basın toplantısına, Ankara Caz Derneği Başkanı Özlem Oktar Varoğlu, Onursal Başkan E.Org.Ergin Celasin, Yönetim Kurulu Üyeleri Yavuz Aydar ve Özgür Acır da katıldı. Toplantıda konuşma yapan Festival Direktörü Pınar Gürer, konserlere dair bilgi verdi.
15 Haziran’a kadar vokal temasıyla önemli isimleri ağırlayacak olan festivalde, müzikseverler dünyanın ünlü caz yıldızlarının yanı sıra Türk cazının güçlü isimlerini dinleme şansı bulacaklar. Festivalin açılış konseri Türkiye’deki caz vokallerinin buluştuğu bir yıldızlar geçidi olacak. Açılış konserinde Hava Kuvvetleri Komutanlığı Cazın Kartalları Orkestrası’na Aydın Kahya, Jülide Özçelik, Meltem Ege, Sibel Köse, Yıldız İbrahimova ve Zuhal Olcay eşlik edecek.

Haberin Devamı

ÖNEMLİ İSİMLER

Türkiye’nin yanı sıra dünyadan yıldızların da ağırlanacağı festivalde önemli isimler bulunuyor. 1999’dan bu yana hit olmuş 7 albüm kaydeden, caz ve soul müziğin ipek sesli tenoru Raul Midon; yeni nesil caz dünyasının parlayan kadın vokallerinden Aga Zaryan; yetenekli caz müzisyeni ve söz yazarı Luisa Sobral; soul ve R&B ezgilerini buluşturan Torsten Goods ve Music Matters Ödülü’nün sahibi Ntjam Rosie bu isimler arasında yer alıyor. Türkiye’den güçlü kadın vokaller de festivale damgasını vurmaya hazırlanıyor. Sibel Köse, Jehan Barbur, Karsu, Ülkü Aybala Sunat, Dilek Sert Erdoğan, Meltem Ege, Şirin Soysal ve Şenay Lambaoğlu performanslarıyla göz dolduracak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!