Ankara’da böyle bir mahalle yok

Güncelleme Tarihi:

Ankara’da böyle bir mahalle yok
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2007 00:00

Kültür Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Altındağ Belediyesi’nin tarihi Ankara evlerinin restorasyon çalışmalarını yürüttüğü Dutlu Sokağa hayran kaldı. Başkan Veysel Tiryaki’yi öven Bakan Günay, "Ankara’da böyle bir mahalle yok" dedi.

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Yerel yöneticilerin gayretli olmasının çalışmaları nasıl hızlandırdığını, olumlu geliştirdiğini, vatandaşların beğenisini ve yaşam düzeyini yükselttiğini görüyoruz" dedi.

Bakan Günay, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ile Başkentte "Sokak Sağlıklaştırma Projesi" kapsamında restorasyon çalışmaları devam eden Dutlu sokağı gezdi.

Tarihi Ankara evlerinin bulunduğu sokakta incelemelerde bulunan Günay, mahalle sakinleri ile sohbet etti.

Vatandaşlara restorasyon çalışmalarından memnun olup olmadıklarını soran Günay, "Yapılanların kıymetini bilin. Mahallenizi turizm mahallesi yapıyoruz. Etrafı temiz tutun, kapıya ayakkabı bırakmayın. Etrafa çiçek dikin. Ankara’da böyle bir mahalle yok" dedi.

ERSOY’UN HEYKELİ DİKİLECEK

Mehmet Akif Ersoy’un evinin yanında yapılan parkı gezen Günay, Ankara’ya Ersoy’un bir heykelini dikeceklerini söyledi.

Anıtlar Yüksek Kurulunun izniyle yapılan çalışmalara önce 36 ev ile başladıklarını, şu anda 80 evde restorasyon çalışması yaptıklarını anlatan Tiryaki, çalışmalar için vatandaşlardan para almadıklarını ifade etti.

Mehmet Akif ve Hamamönü sokaklarının ihalesinin de yapıldığını kaydeden Tiryaki, proje kapsamında toplam 200 evin restorasyonunu tamamlayacaklarını belirtti.

Tiryaki, 6 ay içinde mahalleyi farklı bir hale getireceklerini kaydetti.

Çalışmaları beğendiğini ifade eden Bakan Günay, proje için ellerinden gelen desteği vereceklerini söyledi. Günay, "Yerel yöneticilerin gayretli olmasının çalışmaları nasıl hızlandırdığını, olumlu geliştirdiğini, vatandaşların beğenisini ve yaşam düzeyini yükselttiğini görüyoruz" diye konuştu.

ALTINDAĞ TEKEL BİNASINA TALİP

Günay ve beraberindekiler daha sonra iç restorasyonu da tamamlanan örnek evi gezdi. Restorasyonu yapılan binalardan birinin lüks bir pastahaneye kiraya verilebileceğini ifade eden Günay, "Bu, sokağa hareket getirir. Hediyelik eşya dükkanları açılır" dedi.

Tiryaki’nin, tarihi Tekel Başmüdürlüğü binasının restorasyonunu yapabileceklerini ve binayı sanat galerisi olarak kullanmak istediklerini söylemesi üzerine Günay, konuyu değerlendireceklerini kaydetti. Günay ve Tiryaki daha sonra, 78 iş yerinin restorasyonunun planlandığı Ankara Kalesinin eteğindeki Hamamönü’nü de gezdi.

Mehmet Akif’in evi adına yakışacak

ALTINDAĞ Belediye Başkanlığı, İstiklal Marşı’nın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un evinin de yer aldığı Mehmet Akif Parkı Projesi ile Taceddin Camii ve Dergahı, Mehmet Akif Ersoy Evi, Hacı Musa Camii ve tescilli konut yapılarının bulunduğu 18 bin 700 metre karelik alanı yeniden düzenliyor. Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, park alanında kültürpark ve rekreasyon alanı olarak ikili bir yaşantı tasarlandığını belirterek, Kültürparkın ana girişinin, Talatpaşa Bulvarı üzerinden olacağını söyledi. Talatpaşa Bulvarı ile söz konusu alanın arasındaki istinat duvarının kademelendirilerek yaya girişleri sağlanacağını ifade eden Tiryaki, aynı zamanda da parkı kullananlara hizmet verecek 160 araçlık otoparkın hizmete gireceğini bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!