Ankapark’a halk değil parası olan gider

Güncelleme Tarihi:

Ankapark’a halk değil parası olan gider
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2014 01:08

Başkan Melih Gökçek’in, “Ya bitecek, ya bitecek” dediği ve 49 yıllığına kiralayabileceklerini söylediği Ankapark’la ilgili Mimarlar Odası, “Girişi 50 TL olacakmış. Bir işçinin 1.5 günlük ücretine denk düşen bir giriş ücreti ile oraya halk değil, parası olan gider.”

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, Ankapark’la ilgili, “Ya bitecek, ya bitecek” sözlerinin ardından açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Gökçek, savunmasını yazmaya başlasın” diyerek şunları kaydetti:
Atatürk Orman Çiftliği’nde ‘Kaçaksaray’ gibi yasa dışı şekilde yapılan Ankapark’ın yürütmesi durduruldu. Hukuka göre inşaatların devam etmemesi gerekiyor. Melih Gökçek, meramını ve yanlış anladığı Atatürk’ün vasiyetini, mahkemeye anlatsın. Gündem değiştirmeye çalışmasın, AOÇ ve ‘Kaçaksaray’ değişmez tek gündemimiz.

BİTKİLERİN MALİYETİNİ ANFA KARŞILADI

Kendisine önerimiz, AOÇ ve ‘Kaçaksaray’da yaptığı hukuk dışı uygulamalardan kaynaklı bu dünyada görülecek mahkemede hesap vereceği günün savunmalarını yazmaya başlasın. ‘Kaçaksaray’ın maliyeti 2,5 milyarı bulan, 2 milyon 861 bin işçinin bir aylık maaşına bedel olan, yurt dışından getirilen ağaç ve bitkilerin maliyeti ANFA şirketleri üzerinden belediye bütçesinden karşılandı. Gökçek, vasiyetle uğraşmasın. Belediyeyi nasıl yönetemediğini, bütçeyi nasıl borçlu hale getirdiğini açıklasın.

Haberin Devamı

49 YILLIĞINA KİRAYA VERECEKMİŞ

Ankapark’ın yapıldığı alan tarım arazisidir, zemin bataklıktır. İnat uğruna yasa dışı şekilde açılması durumunda ölümcül kazalar olacağı belli. Paris’teki Disneyland Avrupa’da en fazla turist çeken yer, ancak orası bile zarar ediyor. Melih Gökçek vergilerimizi, batak bir işe bataklığa yatırdı. Bu işin batak olduğunu, işletmesinin iflas edeceğini kabul etti. Ankapark’ı 49 yıllığına kiraya verecekmiş, girişi 50 TL olacakmış. Bir işçinin 1.5 günlük ücretine denk düşen bir giriş ücreti ile oraya halk değil, parası olan gider.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!