Anka’da meme kanserine tedavisi

Güncelleme Tarihi:

Anka’da meme kanserine tedavisi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2017 09:33

Anka’da meme kanserine tedavisi

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Anka Hastanesi bünyesinde kurulan Meme Hastalıkları Tanı ve Tedavi Ünitesi’nde hasta kabulüne başlandı. Meme hastalıklarının teşhisine yönelik Mamagrofi, Meme MR ve Meme Dopler USG, kanda tümör testi yöntemleriyle etkin şekilde hizmet veren ünitede, meme kanserinin erken evrede tespit edilip, tedavi için avantaj sağlanması amaçlanıyor.

Kadınlarda en sık görülen kanser türü olan meme kanserinde tedavi için seçenekler artmakla beraber erken tanının hayat kurtarıcı bir rol oynadığını vurgulayan Özel Gaziantep Anka Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İlker Pala, hastane bünyesinde kurulan ünitenin, hastaların muayenelerinin, tetkiklerinin, gerekli tedavilerinin, kontrollerinin yapılıp, hasta ve uygulanan tedavilerin kayıt altına alınması ve takibinin yapılmasına olanak sağlayacağını söyledi.

Dünyada her yıl binlerce kadının meme kanseri nedeniyle hayatını kaybettiğine dikkat çeken Op. Dr. Pala, ölümlerin nedenleri arasında geç teşhisin büyük rol oynadığını belirtti. Meme kanserine erken evrede tanı konmasının tedavinin başarı oranını arttırdığını ve ölüm riskini önemli oranda azalttığını söyleyen Op. Dr. Pala, şöyle dedi:

"Her kadının her ay kendi kendine elle meme kontrolü yapması erken teşhiste hayati önem taşımaktadır.40 yaşından sonra ise her kadının yılda bir kez düzenli olarak meme muayenesi ve mamografi yaptırması gerekmektedir. Yaş ilerledikçe meme kanserine yakalanma oranı artmaktadır. Özellikle 1.derecede akrabalarında meme kanseri öyküsü olan ve daha önce meme kanseri tedavisi olmuş kadınlarda meme kanserine yakalanma riski vardır. Meme kanserinin gelişiminde; genetik, çevresel, hormonal, sosyo-biyolojik ve psikolojik etkenler gibi kişiden kişiye farklılık gösteren birçok faktör etken olsa da, aslında tüm kadınlar meme kanseri riski taşımaktadır."

Yüksek risk grubunda olan kadınların tarama programlarına daha erken dönemde girmesi gerektiğine dikkat çeken Pala, hiçbir risk faktörü olmayan, kadınların da kanserden korunmak için mutlaka tarama programlarına girmesi gerektiğini vurguladı. Meme tetkikleri düzenli olarak yapılması ve erken teşhis ile meme kanserinin artık tamamen tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu söyleyen Op. Dr.Pala "Kanser değil, geç kalmak öldürür" dedi.

Op. Dr. İlker Pala, meme kanseri tedavi sürecinde hastaların moralinin yüksek olmasının tedavide büyük önem taşıdığını belirterek, “Meme kanseri tedavisinde memenin tamamen alınması gerektiği durumlarda aynı seansta silikon takarak, hastanın kendisini kötü hissetmemesini sağlıyoruz. Özel Gaziantep Anka Hastanesi olarak ayrıca bu süreçte hastalarımızı yalnız bırakmıyoruz. Uzman psikoloğumuz ile onlara destek oluyor, onların hayata tutunmalarını ve hastalıkla savaşmalarına yardımcı olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!