Anında yorum

Güncelleme Tarihi:

Anında yorum
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2008 00:00

İşte bu dev karşılaşma için yazarların yaptığı yorumlar...

Haberin Devamı

HÜRRİYET YAZARLARININ MAÇ YORUMLARI

Terim'in eseri (Can BARTU)

PORTEKİZ karşısındaki Milli Takım'ı anlayamadım. Ne yapmak istediler, neyi amaçladılar, ne yaptılar. Fatih Terim'in akıl almaz yanlışlıklarına teslim olduk, ilk maçımızda büyük hayal kırıklığı yaşadık. Devamı


Emre'den beyin olursa (Erman TOROĞLU)

UZUN yıllardır A Milli Takımı bu kadar aciz görmedim. Yenilebiliriz fark etmez, ama insan biraz top oynar mücadele eder. Takımda 5 tane oyuncu var, veresiye oynadılar. Devamı



 

Haberin Devamı



Gereğinden fazlaydı hocam! (Altan TANRIKULU)

BIRAKIN spor yazarlarını, eski teknik adamları, futbolu yeni bırakmış futbolcuları sokaktaki adam bile aynı şeyi söylüyor ve düşünüyordu.. Nasıl olur da Servet-Gökhan ikilisi yan yana oynardı? Ve nasıl olur da uluslararası bir turnuvaya katılacak takımımızın ilk onbirinde “hedef santrfor” bulunmazdı? Devamı


Gücümüz yetmedi (İlker YASİN)

YENİLMEMEMİZ gereken bir maçtı. Ama turnuvanın favorilerinden gösterilen Portekiz'i, dünyanın en pahalı futbolcusu Ronaldo'yu, Deco'yu, Nuno Gomes'i, Simao'yu nasıl durduracaktık? Devamı

Hem oyuncu hem artist (Ercan SAATÇİ)

CENEVRE’de tam bir hayal kırıklığı yaşadık. Maçın oynandığı Cenevre Stadı’na adım atmasak, sıradan bir maça geldiğimizi düşünürdük. Devamı

Teknik ve yürek (Sergen YALÇIN)

Benim gözümde ay yıldızlı formayı giyen her futbolcu övgüye değerdir ama dünkü maçta gözlerimin Yıldıray, Halil ve Fatih Tekke'yi aradığını belirtmeden geçemeyeceğim. Devamı


Maç sonu görüşleri:

Rıdvan Dilmen (Lig Tv)

Normal bir sonuç... Portekiz sıkmadan, rahat bir galibiyet aldı. Bizim Milli Takımımız bu değil. İnşallah İsviçre maçında düzeliriz.

Haberin Devamı

Ömer Üründül (atv)

Güçlü bir rakiple oynadık. Futbolcularımız iyi mücadele etmeye çalıştılar ama bu yetmedi. Portekiz'in risk aldığı dönemlerdeki ataklarımızda pas seçimini doğru yapamadık. Gökhan'dan sonra yerleşmelerde sıkıntılar oldu. Emre ısınmadan oyuna girdi.

Golden sonra Portekiz maçı bıraktı. Zaten organizasyon sıkıntısı çeken bir takım olduğumuz için kalabalık Portekiz savunmasını geçemedik. Biz atak yaparken, onlar kontra atak futboluna geçtiler ve golü buldular.

İsviçre maçını mutlaka kazanmalıyız.

Devre arası yorumları:

Gökmen Özdenak (hurriyet.com.tr)

İlk yarı kaleye gidemedik. Ronaldo'nun şutu gole giderken Volkan çok şık kurtardı.

İlk yarıda rakibi durdurmaya yönelik, hücumu düşünmeyen bir oyun ortaya koyduk. Zaman zaman rakibin üstüne gittikleri dönemlerde, daha çok sağ taraftaki Colin Kazım ile hucüm denediler ama finaller başarısızdı.

Haberin Devamı

Bunun yanında Portekiz bizden daha teknik ve daha organize oynadı. Birlikte mükemmel hücuma çıkıyorlar.

Bizimkiler, Nihat haricinde kendi sahamızda olduğu için, teknik kapasitesi yüksek Portekizliler'e manevra alanı bırakmadıklar. Ve oyunu kontrol altında tutabildiler.

Portekiz ilk yarı itibariyle kazanılan korner atışlarıyla pozisyon üretmeye çalıştılar. Organize ataklarla hazırlanmış bir pozisyonları yok.

Tuncay ilk yarıda pek varlık gösteremedi. Teknik kapasitesi az ama enerjik olmadığı zaman bu oyuncudan verim alamıyorsunuz. Bu bölgede Arda değişikli doğru olur.

Sağ tarafta da Colin Kazım'ın sarı kartı var. Fenerbahçe'de oynadığı gibi vurdum duymaz ve bunun getirdiği sorumsuz hareketleri ile 10 kişi bırakabilir.

Haberin Devamı

Kazım'ın da Sabri ile değiştirilmesi doğru olur.

Selçuk Yula (hurriyet.com.tr)

Fatih Terim karşısında rakip yokmuş gibi düşündü. İlk yarıda Milli Takım'ımızın 1 pozisyon yok. Portekiz'in ise attığı 1 gol var o da ofsayt zaten.

Kaleci Volkan ilk yarıda yaptığı çok kritik bir kurtaşla, ilk yarının 0-0 bitmesini sağladı.

Rıdvan Dilmen (Lig Tv)

Fatih Terim'e maçtan önce beraberliği verseler kabul edecekmiş.

Maç öncesi yorumlar:

Pierre van Hooijdonk (Lig Tv): Portekiz çıktığı kadro ile beni şaşırtmadı. Tuncay ve Bihat ikilisi bayağı ilginç olacak.

Rıdvan Dilmen (Lig Tv): Hazırlık maçlarını izleme şansım oldu benigm. bizim milli takım dışında diğer takımların iskelet kadroları var. demekki fatih hoca rakibe göre sistem kuruyor. Terim bu akşam da portekiz'e göre bir kadro sahaya sürüyor.

Haberin Devamı

Fatih terim basketbol kocu gibi yöneütmeli. dakika dakika maçı yönetmeli. kenardan girecek oyuncuların maçı etkileyeceğini düşünüyorum.

Bayındırlık İskan Bakanı Faruk Özak (atv): Havayı çok iyi gördüm. Antrenmanda oyuncuları çok hırslı gördüm. Çok önemli bir rakiple oynayacağız. Ama Türkiye'de çok iyi takım Türk Milli Takımı gerçek gücünü sahaya yansıtırsa beraberlik ve galibiyeti alacaktır. Bu maçı kaybetmememiz lazım. Bu maç için beraberlik iyi sonuç.

Portekiz'in kadrosu sürpriz olmadı. Fatih Terim Ronaldo'nun önüne Hamit ve Kazım'ı koymuş. Benim Portekiz'den korkum sadece Ronaldo değil, diğer oyuncuları da çok yetenekli...

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan (atv): Bu yerlere kolay gelemiyoruz. Geldikten sonra da en iyi neticeyi almak istiyoruz. 1 aylık kamp döneminde çok bir hazırlık dönemi oldu. İnancımızla bu maçı kazanacağız. Bu maçtan galibiyet bekliyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!