Anestezi yapılmadan diş estetiği mümkün

Estetistik ve güzellik, kişiyi ve çevresini olumlu etkileyen bir değer olarak önemini her geçen gün arttırmaktadır.

Haberin Devamı

 Yüz estetiğinde ilk dikkat çeken bölgeler dişler ve gözlerdir. Yapılan araştırmalar popülasyonun yüzde 10’un dişlerinin görüntüsünden rahatsız oldukları için gülümsemekten çekindiklerini ortaya koymuştur Bu ürün, kolay ve uyuşturma(iğne) gerektirmeden güzel bir gülümseye sahip olmanızı sağlayacak bir çeşit protez türüdür. Yaklaşık dokuz yıldır ABD’de yaygın olarak kullanılmaktadır. ABD’li Dr. Marc Leichtung tarafından, diş hekimlerinin çaresiz kaldığı vakalar için geliştirilmiştir.

Rahat bir gülümseme

Dişlerinin estetiğinden memnun olmayan kişilere genel olarak uygulanan çözüm, ön dişlerin küçültülerek seramik kaplamaların, kesilen dişlerin üzerine yapıştırılması veya ortodontik (tel ve braket) tedavi yoluyla gerçekleştirilir. Hastalar bu tedavi sürecinde iğne yapılması ve dişlerin küçültülmesinden rahatsız olabilirler. Hatta bu uygulamalardan çekindikleri için estetik olarak memnun olmadıkları dişlerle yaşamaya bile razı olurlar.
Bu teknik, estetik beyaz dişlere ve rahat bir gülümseye sahip olmak isteyen hemen her kişiye uygulanabilir.

Haberin Devamı

Diş lensi uygulaması

ABD’de iş görüşmesi veya düğün gibi önemli ve özel bir günde kullanmak amacıyla yaptıran kişiler bile bulunmaktadır. Hastanın kendi dişlerine hiçbir girişimde (oyma, küçültme, vs.) bulunmadan uygulanır. Anestezi (uyuşturma) yapılmasına ihtiyaç duyulmaz. Takıp çıkarılabilir. Yapıştırılmasına gerek yoktur. Başka bir deyişle ‘’diş lensi’’ denilebilir. Kişilerin istediği renk (19 renk) ve şekilde üretilmesi mümkündür. Tek üst çeneye veya her iki çeneye birden uygulanabilir. Rahatlıkla çiğneme yapabilirsiniz. Günlük normal yaşam içindeki fonksiyonlara dayanıklıdır. Çiğneme işlevini ve estetiği bir arada sağlar.

İşte uygulama tekniği

Diş hekiminin kontrolünden sonra dişlerinizin ölçüsü alınır. Ölçü ve ağız modelleriniz yurt dışına gönderilir. Özel bir teknikle üretimi yapılır.2 veya 3 hafta kadar bir sürede seçtiğiniz renkte protez elinizde olur. Hekiminiz protezi ağza uygular.
İmplant (diş ekme) uygulandıktan sonra protez yapılıncaya kadar geçen ve dişsiz kalınan iyileşme döneminde estetiği ve çiğneme fonksiyonunu sağlanmak için rahatlıkla uygulanabilir. Dişlere kancayla tutunan hareketli protezlerin yerine kullanılabilir. Gün içinde veya geceleri dişlerini fazla sıkan ya da gıcırdatan kişiler için tedavi amaçlı uygulanabilir. Aşınmış ve kısalmış dişlerinizin orijinal şekil ve boyutuna tekrar getirebilecek biçimde yapılabilmesi mümkündür. Zaman içinde şekil değişikliği gözlenmez. Isıya dayanıklıdır. Bakteri tutmaz. Kalınlık oluşturmayacak şekilde ultra incedir Özel bakım solüsyonları ile geceleri temizlenir.

Yazarın Tüm Yazıları