Anaokulu Sıralarında Velileri Oturdu

Güncelleme Tarihi:

Anaokulu Sıralarında Velileri Oturdu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2015 13:52

AKADEMİK BAŞARININ TEMELİNDE ÖĞRENCİ OKUL VELİ İŞBİRLİĞİ VARDIR

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu 2015-2016 Eğitim ve Öğretim yılı ilk veli toplantısında veliler, empati kurmak için çocuklarının sıralarında oturdu.
Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu 2015-2016 Eğitim ve Öğretim yılı ilk veli toplantısını yaptı. Toplantıda anaokulu akademik program ve sosyal etkinlik uygulamaları hakkında veliler bilgilendirilirken eğitim öğretim yılı süresince yapılacak uygulamalar anlatılarak karşılıklı görüş alış verişinde bulunuldu. Veliler çocuklarının eğitim öğretim gördüğü sınıflarda da inceleme yaptı. Empati kurmak amacıyla veliler, çocuklarının oturduğu sıralarda oturdu. Öğrencilerin gün boyu eğitim gördüğü sınıflarda bir günlük ders programının sunumu da yapılırken okul öncesi eğitimde kullanılan teknolojinin önemi de anlatıldı. Teknolojik donanımın bütün sınıflarda en üst düzeyde yer aldığı Gaziantep Kolej Vakfı’nda 21.yüzyıl standartlarında bireyler yetiştirmek için bilgiye kolay ulaşan ve teknolojiye hakim olabilme yönünde atılan adımlar da velilerle paylaşıldı. İngilizce eğitimi veren yabancı kökenli İngilizce öğretmeninden de brifing alan veliler ile okul sonrası ev ortamında öğrencinin eğitimindeki sürdürülebilirlik konusunun sağlıklı yürütülmesi amacıyla karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. GKV Anaokulu Müdürü Gökçen Bulut, yaptığı konuşmada Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları ailesinin bir parçası olduğu için onur duyduğunu, ayrıca hem kendisinin hem de öğrencilerin çok şanslı olduklarını kaydetti. Bulut, çalışkan, deneyimli ve donanımlı bir kadroyla çalışmaktan onur duyduğunu dile getirerek GKV yönetimine ve öğretmenlerine teşekkür etti. Öğrencilerin okula uyum sürecinin çok olumlu geçtiğini de ifade eden Bulut, velilerin bu süreci atlatırken katkılarının büyük olduğunu da sözlerine ekledi. Okulun öğrencilerini geleceğe en iyi şekilde hazırlama aşamasında olduğunu belirten Bulut, çocukların eğitimi sürecinde velilerin yanlız bırakmamalarını istedi.
Eğitim kurumlarında akademik ve sosyal başarıların sadece okul ve okul idarecilerinin öğrencilerle birlikte olmasının yeterli olmadığının altını çizen GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar da başarıya giden yolda velinin en önemli etkenler arasında yer aldığını ifade etti.
Taşlıyar, okul sonrası öğrencinin sürdürülebilir eğitim için aile ortamının sağlanması ve okulda aldığı eğitimin evde tamamlanmasında anne ve babalara önemli görevler düştüğünü ifade etti. GKV Özel Okullarında okul, öğretmen ve iş birliğinin önemine de vurgu yapan Taşlıyar elde edilen başarılarda okul, öğretmen ve idareci kadar velilerinde önemli rol oynadığını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!