Anamur’da HEM’in yılsonu sergisine büyük ilgi

Güncelleme Tarihi:

Anamur’da HEM’in yılsonu sergisine büyük ilgi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2018 14:32

Anamur’da HEM’in yılsonu sergisine büyük ilgi

Haberin Devamı

Mithat ÜNAL/ANAMUR(Mersin), (DHA) – MERSİN’in Anamur ilçesinde Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğünün düzenlediği yılsonu sergisi büyük ilgi görürken, okuryazar olan aralarında 2 asker, 6 Suriyeli ile 28 kişiye de sertifika verildi.
Kaymakamı Mehmet Kurdoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Türe, Milli Eğitim Şube Müdürü Recep Çıkıt, siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldığı etkinlik, Yeni Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşti.
Etkinlikte, usta öğreticilerin ve branş öğretmenlerinin bir yıl boyunca yaygın eğitim kapsamında verdikleri kurslar sonucu fotoğrafçılık, okuma yazma, spor, el sanatları, naht sanatı, aşçılık, dikiş nakış, halkoyunları başta olmak üzere kursiyerlerin el becerileri ve eğitim yolu ile aldıkları bilgileri hayata tatbik ettikleri ürünler ve gösteriler sergilendi.
Burada konuşan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Kayabaşı, beşikten mezara kadar eğitimi hedef alan ve toplumun her kesimine ulaşmaya çalışan hayat boyu eğitim felsefesi ile halk eğitim merkezi olarak yıl içerisinde çok sayıda genel ve mesleki kursların yanında üniversite ve memurluk sınavlarına hazırlık kursları açtıklarını söyledi. Engelli öğrencilere el sanatları, velilere de baba destek eğitim kursları verdiklerini ifade eden Kayabaşı, emlak danışmanlığı, iş güvenliği arıcılık, bağ budama, diksiyon, girişimcilik, işaret dili, kalorifer ateşçiliği, bağılılıkla mücadele eğitimi, aşçılık ve daha birçok kursların yanında bu yıl ilk kez gerçekleştirdikleri naht sanatı ve fotoğrafçılık kurslarının ilgi gördüğünü dile getirdi.
Kaymakam Kurdoğlu da konuşmasında, gelenek ve göreneklere sahip çıkılması gerektiğini kaydederek, "Bu yıl Halk Eğitim bünyesinde gerçekleştirilen okuryazarlık eğitimi ile İmam Hatip Lisesinde verdiği naht sanatı büyük önem arz etmektedir. Eğer örfümüzü, dinimizi devlet eli ile öğretmezsek başkaları istediği gibi öğretir. Bu anlamda Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüze ve emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.
Başkan Türe de, Halk Eğitim Merkezi’nin her yıl gerçekleştirdiği etkinliklerle büyük başarılar elde ettiğini bunun yaygınlaştırılmasının gerektiğini söyledi.
Bu arada, okuryazarlık sertifikası almaya hak kazanan 713 kursiyerden alana gelen 6’sı Suriyeli, 2 asker olmak üzere 26 kursiyere de belgeleri verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!