ANKARA HABERLERİ

Anadolu'nun mutfak mirası

Hürriyet Haber
28.11.2014 - 09:49 |Son Güncelleme :

Şanlıurfa’da bulunan Göbekli Tepe’de gerçekleştirilen kazılarda elde edilen bulgular, yaklaşık 11 bin 600 yıl öncesine ışık tutuyor. Bilim insanları, dünyanın en eski kültürel etkileşim merkezlerinden biri olan bu bölgenin insanoğlunun “beslenme” konusundaki alışkanlıklarını değiştirdiğine inanıyor.

Hürriyet Haber

Konya’daki Çatalhöyük ise 9 bin yıl önce yerleşim alanına dönüştürülmesi ile dikkat çekiyor. Göbekli Tepe ve Çatalhöyük gibi örnekler ışığında yeryüzündeki mutfak kültürünün başlangıç noktasının Anadolu toprakları olduğunu söyleyebilmek mümkün hale geliyor. Bugün çoğunlukla “Türk mutfağı” adıyla anılan yeme-içme alışkanlıkları, asırlardır elde edilen birikimin günümüze yansıması... Bu hafta, Anadolu Halk Mutfakları Derneği Başkanı Adnan Şahin ile bir araya geldiğim akşam yemeği, yaşadığımız topraklardaki mutfak kültürünün derinliğine ilişkin hızlandırılmış bir eğitime dönüştü. Dinlediğim kıymetli bilgilerin tümünü buradan aktarabilmek mümkün değil fakat tadına baktığım Anadolu sır yemeklerini teker teker anlatacağım.

Anadolunun mutfak mirası ANADOLU’NUN MUTFAK MİRASI

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Ankara haberleri Hürriyet yerel haberler sayfasında. Haber ajanslarının Ankara ilinden Anadolu'nun mutfak mirası hakkında ilettiği tüm haberler hurriyet.com.tr farkı ile sizlere ulaştırılıyor. Bu haber ilk olarak 28 Kasım 2014 tarihinde saat 09 49’de yayınlandı. Son dakika gelişmesi oldukça Anadolu'nun mutfak mirası haberi güncellenecektir.

ANKARA NAMAZ VAKİTLERİ

01 Aralık 2020, Salı
  • İmsak
    06:15
  • Güneş
    07:44
  • Öğle
    12:43
  • İkindi
    15:10
  • Akşam
    17:31
  • Yatsı
    18:55
Sayfa Başı