‘Anadolu Türküleri’ Grammy yolunda

Güncelleme Tarihi:

‘Anadolu Türküleri’ Grammy yolunda
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2017 10:07

Dünyanın en prestijli müzik ödülleri arasında kabul gören Grammy’nin ‘Dünya Müziği’ kategorisinde aday adaylıkları bulunan Ankaralı müzisyenler Nazan Nihal ve Utar Artun, “Anadolu Türküleri’yle hedefimiz önce adaylık, sonra Grammy” diyor.

Haberin Devamı

Ankaralı müzizyenler Nazan Nihal ve Utar Artun ikinci albümleri ‘Neotolian Songs’la, bu yıl 60’ıncısı düzenlenecek Grammy Müzik Ödülleri’nde, Türki temsil etmek istiyor. Grammy’nin ‘Dünya Müziği’ kategorisinde aday adaylıkları bulunan iki müzisyen, ‘Thrill of the Chase’, ‘Rondo Afro Turca’ ve ‘Değmen Benim Gamlı Yaslı Gönlüme’ şarkılarıyla uluslarası müzik otoriterlerinin dikkatini çekmeyi başarmıştı. Bu şarkılar, uzun süredir Amerika, Avrupa ve Avustralya’da yayın yapan birçok radyoda çalınmaya devam ediyor.

TÜRK DİNLEYİCİLERDEN DESTEK İSTİYORUZ

Türk Müziği’nin uluslararası arenadaki bilinirliği artırmak istediklerini belirten Nazan Nihal ve Utar Artun, Anadolu ezgilerinin dünya dinleyicisi tarafından takdir edildiğini söylüyor. Türk müzikseverlerin desteğini bekleyen ikili, “Hedefimiz önce adaylık, sonra Grammy. Bu süreçte desetek olmak isteyen müzikseverleri, parçalarımızı dijital platformlarda paşlaşmaları, beğeni ve yorumlarla geniş kitlelere ulaşmasına yardımcı olmalarını bekliyoruz” diyor.

Haberin Devamı

GRAMMY’LER 28 OCAK’TA SAHİBİNİ BULACAK

28 Kasım’da anons edilecek Grammy adayları arasından kazananlar, 28 Ocak 2018’de Amerika’nın New York eylatindeki Madison Square Garden’da düzenlenecek tören gecesinde ödüllerini alacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!