Anadolu kulüplerinde 6+2 sevinci

Güncelleme Tarihi:

Anadolu kulüplerinde 6+2 sevinci
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2008 16:45

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun 6+1 olan yabancı futbolcu kontenjanını 6+2 olarak değiştirmesi Anadolu kulüplerininin genelinde memnuniyet yarattı.

Haberin Devamı

Denizlispor Genel Menajeri Özhan Çetin, Futbol Federasyonu'nun yabancı kontenjanını 6+2'ye çıkarmasını olumlu ve Türk futboluna katkı sağlayacak bir karar olarak değerlendirdi.

Kulüp binasında DHA'nın sorularını yanıtlayan Özhan Çetin, "Bu karardan sonra Avrupa'da takımlarımız eşit şartlarda mücadele edecek. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Avrupa'da mücadelesi devam ediyor. Bu karar onlar için avantaj teşkil edecek. Yerli oyuncu piyasası kulüp bütçelerini bozuyor. Yabancı kontenjanının yükseltilmesi yerli oyuncu piyasasını aşağıya çekecektir. Bu karar Türk futboluna katkı sağlar, Futbol Federasyonu'nu kutluyoruz" dedi.

Çetin, bir yabancı kontenjanının daha açılması nedeniyle Denizlispor'un transfer yapabileceğini sözlerine ekleyerek, "İlle de transfer yapacağız diye bir koşulumuz yok. Denizlispor'un uzun zamandır yurt dışında takip ettiği 100'e yakın isim var. Gelecek vaad eden oyunculardan birini alabiliriz. Transferin de 6 Şubat'a kadar uzatılması doğru bir karar. Bu karar 6+2 kararından sonra kulüplere zaman tanınması anlamına geliyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

Bu arada, Denizlispor genç futbolcularından Muhittin Tekin'i Kahramanmaraşspor'a kiralık verdi. Musa Kuş'u Diyarbakırspor istiyor, bu transferinde bitme aşamasında olduğu açıklandı. Onur İçli'nin ise, Erzincanspor ile görüşme halinde olduğu öğrenildi.

SUSİÇ: "AVRUPA'DA SINIR YOK"

Futbol Federasyonunun yabancı sınırlamasını 6+2 olarak yeniden düzenlemesiyle ilgili olarak açıklama yapan Ç.Rizespor teknik direktörü Saffet Susiç, "Bildiğiniz gibi Avrupa'da sınır yok. Bir takım istediği kadar yabancı oyuncu alabiliyor. Neden Türkiye'de böyle bir şey olmasın. Bunun olmaması için bir neden yok. Bildiğiniz gibi 6 yabancı oyuncumuz vardı. Bugün deneme amacıyla bir savunma oyuncusu takıma katıldı. Çok gol yiyoruz, savunmada oyuncuya ihtiyacımız var. Kendisini birkaç gün izledikten sonra verim alabilirsek kendisini kadromuza dahil edeceğiz" dedi.

BAŞKAN YAZICI: "6+2 KARARI TÜRK FUTBOLUNUN ÖNÜNÜ TIKAMAKTIR"

Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, Futbol Federasyonu'nun yabancı oyuncu sayısını 6+2'ye çıkarmasına olumlu bakmadığını belirterek, "Türk futbolu açısından bana göre yanlış bir karar" dedi.

Haberin Devamı

Başkan Yazıcı, bugün yaptığı açıklamada, "Futbol Federasyonu'nun yabancı oyuncu sayısını 6+2'ye çıkarmasına olumlu bakmak mümkün değil. Türk futbolu açısından bana göre yanlış bir karar. Altyapıya bu kadar çok önem vermek isteyen bir kulüp olarak bu kararı olumlu bulmuyorum. Yabancı oyuncu kontenjanının artması nedeniyle nerdeyse maçlar artık yabancı oyuncularla oynanacak. Bana göre, federasyonun bu kararı hiç doğru değil. A Milli Takım'da da yabancı oyuncuların oynamasını doğru bulmuyorum. Ben isterim ki tamamen Türk vatandaşı olan oyuncular milli takımda oynasın. Milli takımın ruhu da budur aslında. Ama böyle de bir çığır açıldı, bence milli takımda yabancı oyuncu oynatılması da doğru değil" dedi.

Haberin Devamı

Yazıcı, sözlerine şöyle devam etti:
"Türk futbolcuları da Avrupa için iyi bir pazar olsaydı, belki bu yabancı sayısının artmasını normal karşılardım. Türkiye'den bugün yurt dışında oynayan toplam kaç tane oyuncu var ki. Türk futbolcusu dışarda eğer çok büyük pazar buluyorsa, o zaman böyle bir karar doğru olabilirdi. Şu anda yapılan ise Türk futbolunun önünü tıkamadır."

KONYASPOR BAŞKANI YAYLA: "KARAR ENİNE BOYUNA TARTIŞILMASI GEREKEN BİR KONU"

Konyaspor Kulüp Başkanı Mustafa Yayla, Türkiye Futbol Federasyonu'nun yabancı kontenjanı ile ilgili aldığı karar hakkında, "Federasyonun kararı, enine boyuna tartışılması gereken bir konu" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun, Süper Lig'deki yabancı oyuncu kontenjanını 6 artı 2'ye çıkarması ile yabancı kontenjanını dolduran Konyaspor'da, transfer edilecek yabancı oyuncunun yerine 1 oyuncunun kadrodan gönderilmesi engellenmiş oldu.

Federasyon kararı hakkında açıklamalarda bulunan Konyaspor Başkanı Mustafa Yayla, "Ligler başlamadan önce, kulüplerin federasyona yabancı kontenjanının arttırılması konusunda çok ısrarı vardı. Bu durum, en son 6 artı 1 olarak federasyon tarafından kararlaştırılmıştı. Ne oldu bilemiyoruz. Ama ani bir kararla kontenjan 6 artı 2'ye çıkartıldı. Federasyonun bu kararı, enine boyuna tartışılması gereken bir konu. Ancak, ara transferde yabancı kontenjanını doldurmuş olan takımlarımız için de iyi olacak diye düşünüyorum. Konyaspor olarak bizim de yabancı kontenjanımız dolmuştu. Şu anda da bir yabancı transferi yapmamız söz konusu. Bu karar alınmamış olsaydı, kadrodan birini göndermemiz gerekecekti. Bu karar bizi biraz daha rahatlattı. Bizim için iyi oldu" diye konuştu.

Haberin Devamı

Federasyonun aldığı kararla ara transfer döneminin 3 gün daha uzatılması hakkında konuşan Yayla, "Bu karar, kulüplerimizi ve bizi rahatlattı. 1 Şubat'ta tescil işlemlerinin tamamlanması gerekiyordu. Bu dönemin 3 gün daha uzatılarak Çarşamba gününe alınması, transferde geç kalmış ve henüz görüşmelerini bitirememiş bazı kulüplerimiz için de iyi olacak. Kararı Konyaspor Kulübü adına olumlu buluyorum" şeklinde konuştu.

BATUROĞLU: "YABANCI FUTBOLCU AĞIRLIKLI OYNAMIYORUZ"

Futbol Federasyonu'nun yabancı kontenjanını 6 + 2'ye çıkartması Trabzonspor cephesinden beklediği ilgiyi görmedi.

Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı ve transfer komitesi üyesi İbrahim Baturoğlu, kadrolarında çok sayıda yabancı futbolcuya şans vermediklerini belirterek, "Bizim takımımızda bakıdığında çok fazla yabancı oyuncu göremezsiniz. Trabzonspor yerel futbolculara ağırlık vererek daha başarılı olabilir. Fakat tecrübe sahibi yabancı oyuncuların takımlara katacak katkıları vardır. Futbol Federasyonu'nun yabancı kontenjanını 6 + 2'ye çıkartması, yabancı ağırlıklı oynayan takımlar için çok iyi bir ortam oluşturacaktır" dedi.

Baturoğlu, transfer sezonun 6 Şubat'a kadar uzatılmasının da kendilerine bir katkı sağladığını belirterek, "Şimdi alternatif futbolcularla daha rahat görüşeceğiz. Transfer konusunda biraz daha rahat olacağız" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!