Anadolu klüpleri böyle satıldı

Güncelleme Tarihi:

Anadolu klüpleri böyle satıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 1997 00:00

Haberin Devamı

BİMAŞ'ın maçları açık kanaldan yayınlama girişimlerini engellemeye çalışan, İktisat Bankası, Faruk Süren, İlhan Cavcav ve Şenes Erzik'ten oluşan 4'lü çetenin Anadolu Kulüplerinin yayın haklarını ucuza kapatmaya yönelik çirkin ilişkileri gözler önüne serildi.

BİMAŞ'ın maçları açık kanaldan yayınlama girişimini engellemeye çalışanların arkasında, Anadolu Kulüplerinin yayın haklarını ucuza kapatmaya yönelik çirkin ilişkiler ortaya çıktı.

İŞTE ÖRNEKLERİ

Gençlerbirliği Kulübü ve 16 Anadolu Kulübünün üyesi bulunduğu Kulüpler Birliği'nin Başkanı İlhan Cavcav'ın şirketinin Sapanca'da yaptırdığı evlerin pazarlamasını Show-PA yapıyor.

Her fırsatta Anadolu Kulüplerinin haklarını savunduğunu iddia eden ve ‘‘Donkişot'' edasıyla ortaya çıkıp yalan yanlış bilgilerle kendi çıkarları için herkesi aldatan İlhan Cavcav, Cine 5'in ortağı gibi davranıyor.

İlhan Cavcav, ilerideki yıllarda ihaleye kimsenin katılmamasını sağlayarak Anadolu kulüplerinin maçlarını ucuza kapatmaya çalışıyor. Cavcav, BİMAŞ'ı devreden çıkarıp CİNE5'i tek başına ihalede bırakmak istiyor. Cavcav Anadolu kulüplerinin çıkarını bir kenara iterek daha sonraki yıllardaki ihaleyi de CİNE5'in alması için çalışmalar yapıyor.

İlhan Cavcav, bununla da kalmıyor. Temsil ettiği 16 kulübün başkanlarına sormadan bir diktatör edasıyla, sırf kamuoyunun kafasını karıştırmak için asılsız açıklamalar yapıyor. Bu açıklamaları kulüp başkanları yalanlıyor, ancak o bunların hiçbirine aldırmıyor.

Bir de Federasyon Başkanlığından ayrılan Şenes Erzik'e bakalım.

Görevde bulunduğu süre içinde CİNE5'in avukatlığını yapan bu zat, maç yayınlarını tam bir kaosa sürükleyip çareyi yapıştığı koltuktan kaçmakta buldu.

Federasyon Başkanlığı döneminde kulüpleri karşısına alan Erzik nedendir bilinmez, sporsever halkın istediği açık kanala hep karşı çıktı ve 16 kulübün maddi yönden kalkınmasına engel oldu. Havuz ihalesini aceleye getirip, yalap şalap çıkaran Erzik, havuzdaki hukuki eksiklikler ortaya çıkınca telaşlanıp CINE 5'in mensubu gibi hareket etmeye başlamıştır. Oysa Federasyon Başkanı ilk ihalede olabilecek eksiklikleri daha samimi bir şekilde kabul edebilir ve esnek davranabilirdi.

Kısacası Türk futbolunun kurtuluşu olan maçların açık kanaldan canlı yayınını İktisat bankası, İlhan Cavcav, Faruk Süren ve Şenez Erzik'ten oluşan 4'lü çete engelliyor.

Cavcav - Süren ortaklığı

İlhan Cavcav ile Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Faruk Süren'in ailesi aynı zamanda işortağı. İlhan Cavcav ile Faruk Süren'in babası Fuat Süren Tarım ve Gıda Sanayi A.Ş. adlı bir şirketin yönetim kurulunda bulunuyor. 1987 yılında kurulan merkezi İstanbul'daki 5 milyar lira sermayeli şirket, buğday ve buğday ürünleri ticareti ile uğraşıyor.

İlhan Cavcav'ın evlerini SHOW-PA pazarlıyor

Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı İlhan Cavcav ile İktisat Bankası, Show TV ve CINE5'in arasındaki ticari ilişkilerden en önemlisi, emlak sektöründe. İlhan Cavcav'ın Ankara'daki Melis Sitesi ile Sapanca'daki Manors Villaları'nın pazarlaması Show-Pa adlı şirket tarafından yapılıyor.

Cavcav'ın Sapanca Manors villaları, İngiliz Tudor ve Victoria tarzı kır evlerinden oluşuyor. Toplam 55 bin metrekarelik koru içine serpiştirilen proje 40 villayı kapsıyor. Sapanca Manors'da ev fiyatları 80 bin dolardan (13 milyar lira) başlayıp 160 bin dolara (27 milyar lira) kadar çıkıyor.

Show-Pa ile Cavcav'ın emlak sektöründeki ikinci işbirliği ise Cavcav'ın Ankara'da Ümitköy girişinde inşaa ettiği 5 blokluk Melis Sitesi. 38 bin 500 metrekarelik bir alana kurulu olan bu sitede bulunan daireler de yine Show-Pa tarafından pazarlanıyor. 137-150 metrekare arasında alana sahip olan dairelerin fiyatları peşin 15 milyar 900 milyon liradan başlıyor ve 17 milyar 400 milyon liraya kadar çıkıyor. Show-Pa, bu daireleri peşin almak istemeyenler için bir de vadeli seçenek sunuyor. Buna göre, daire fiyatının yüzde 35'i peşin verildiğinde kalan miktar için aylık yüzde 3.5'lik faizle 12 ay vade yapılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!