Efes, tur için sahaya çıkacak

Güncelleme Tarihi:

Efes, tur için sahaya çıkacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2013 11:22

Anadolu Efes, sahasında konuk edeceği Brose Baskets takımını mağlup ederek Top 16 turuna çıkmayı garantilemek istiyor.

Haberin Devamı

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılacak karşılaşma 20.45'te başlayacak.

THY Avrupa Ligi'nde son maçında Fransa'nın Strasbourg takımını 88-65 mağlup eden lacivert-beyazlılar, grubunda 8. maçlar öncesi 4 galibiyetle 2. sırada bulunuyor. Anadolu Efes, geride kalan 8 haftada 2 galibiyet alarak 5. sırada bulunan Alman rakibini mağlup etmesi durumunda, grup maçlarının bitmesine iki maç kala Top 16 turuna yükselecek.

Grupta iki takım arasında yapılan ilk maçı Brose Baskets, 88-86 kazanmıştı.

Puan durumu

THY Avrupa Ligi'nde 8. hafta maçları öncesinde puan durumu şöyle:

Takım O G M AS YS P
1-Real Madrid 7 7 0 646 454 14
2-Anadolu Efes 7 4 3 539 527 11
3-EA7 Emporio Armani 7 4 3 530 535 11
4-Zalgiris Kaunas 7 3 4 518 548 10
5-Brose Baskets 7 2 5 514 593 9
6-Strasbourg 7 1 6 486 576 8

Özerhun: "Galip gelmeyi hedefliyoruz"

Anadolu Efes Genel Menajeri Engin Özerhun, Brose Baskets ile bir üst tura yükselmek için kritik bir maç oynayacaklarını söyledi.

Özerhun, ilk tur maçlarını en üst seviyede bitirmek istediklerini belirterek, "Almanya'daki ilk maçta son andaki hataları yapmadan ve ciddiyeti elden bırakmadan mücadele ederek galip gelmeyi hedefliyoruz. Bu önemli maçta seyircimizi de yanımızda görmek istiyoruz. Onların desteği ile Abdi İpekçi'de bir zafer gecesi daha yaşayacağımızdan hiç şüphem yok" ifadelerini kullandı.

Mahmuti: "Top 16'yı garantilemek istiyoruz"

Anadolu Efes Başantrenörü Oktay Mahmuti, Brose Baskets karşılaşmasından da galip ayrılmak istediklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Avrupa Ligi'nde ilk turun sonuna yaklaşırken, Top 16 için de hesaplar başladı. Geçtiğimiz hafta kazandık, bu hafta da evimizde kaybetmemeliyiz. Brose Baskets karşısında galip gelirsek, Top 16'yı matematiksel olarak garantiliyoruz. İlk etapta bunu başarmak, sonrasında da ilk turu mümkün olan en üst sırada bitirmek istiyoruz. Alman ekibi karşısında disiplini elden bırakmadan maçın başından sonuna kadar aynı mücadeleyi ortaya koymalıyız. Top 16'yı garantileyecek ve gelecek için moral olacak bir sonuç ile sahadan ayrılmak istiyoruz."

Anadolu Efes'in takım kaptanı Kerem Gönlüm de iyi bir kadroya sahip olduklarını vurgulayarak, "Beko Basketbol Ligi'nde son altı maçımızı kazandık. Yavaş yavaş yükselen bir form grafiğimiz var. Seyircimiz bizi yalnız bırakmasın. Onların desteğine çok ihtiyacımız var. Onların desteği ile çok farklı oynuyoruz, bizim için itici bir güç oluyorlar. Brose Baskets maçında iyi bir oyundan sonra Top 16'ya adım atmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Rakamlarla Anadolu Efes

- Anadolu Efes'e sezon başında katılan Scotty Hopson maç başı 16.8 sayı ortalaması ile THY Avrupa Ligi'nde ilk 7 hafta sonunda sayı krallığında dördüncü sırada yer alıyor. Hopson ayrıca bu sezon forma giydiği yedi karşılaşmada da çift haneli skorlara ulaşmayı başardı. Başarılı oyuncu son altı karşılaşmasında en az bir top çalma ile mücadele etti.
- Jamon Gordon ve Semih Erden, Anadolu Efes'in THY Avrupa Ligi'nde oynadığı yedi karşılaşmada da sahaya ilk beşte çıktılar.
- Gordon, THY Avrupa Ligi'nde oynadığı son 15 maçta en az bir top çalma ile mücadele etti. Gordon aynı zamanda maç başına 2,57 top çalma ile yedi hafta sonunda en çok top çalan oyuncu sıralamasında ilk sırada yer alıyor.
- Semih Erden maç başına 1.71 blok ile en çok blok yapan oyuncu kategorisinde ikinci sırada bulunuyor.
- Kostas Vasileiadis, THY Avrupa Ligi'nde forma giydiği son dokuz karşılaşmada en az birer kez üç sayılık isabet buldu. Başarılı oyuncu yedi haftada kaydettiği 19 üç sayılık isabet ile maç başına 2.71 ortalama tutturarak bu kategoride en çok isabet bulan ikinci oyuncu oldu.
- Kerem Gönlüm 23 ribaunt daha alırsa Avrupa Ligi kariyerindeki 1000. ribaunt sayısına ulaşacak ve 1000 ribaunt barajını aşan altıncı oyuncu olacak.
- Stanko Barac sekiz ribaunt daha alırsa Avrupa Ligi kariyerindeki 400. ribaunt sayısına ulaşacak.
- Anadolu Efes, Avrupa Ligi'nde ilk turun son üç haftasına girilirken maç başına 8.7 top çalma ortalaması ile bu kategoride üçüncü sırada bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!