Anadolu Efes galibiyet peşinde

Güncelleme Tarihi:

Anadolu Efes galibiyet peşinde
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2013 09:51

Anadolu Efes, THY Avrupa Ligi 2013-2014 sezonu ilk tur B Grubu ikinci hafta maçında deplasmanda Strasbourg ile karşılaşacak.

Haberin Devamı

Rhenus Sport Arena'da oynanacak karşılaşma TSİ 21.45'te başlayacak. Gruptaki ilk hafta maçlarında Anadolu Efes, İstanbul'da İtalya'nın EA7 Emporio Armani takımını 87-67 yendi, Strasbourg ise deplasmanda Alman ekibi Brose Baskets'e 84-70 mağlup oldu.

Özerhun'un görüşleri

Anadolu Efes Genel Menajeri Engin Özerhun, favori gösterildikleri maçı kazanmak için disiplini elden bırakmamak gerektiğini söyledi. Özerhun, kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Strasbourg, Fransa Ligi'nde geçtiğimiz sezon final oynadı ve Avrupa Ligi'ne katılmaya hak kazandı. Bu da onların ne kadar ciddi ve güçlü bir ekip olduğunun göstergesi. Anadolu Efes olarak bizim hedefimiz de gidebileceğimiz en üst noktalar. Kağıt üzerinde favori olarak görünmek maçı kazanmak için bazen yeterli olmayabiliyor. Bundan dolayı disiplini elden bırakmadan mücadele ederek rakibimizi mağlup etmek istiyoruz. İlk turun son haftalarında Top 16'ya yükselme hesapları yaparken bu deplasman galibiyetlerinin çok önemli olduğu ortaya çıkacaktır."

Mahmuti: "Kazanmaktan başka düşüncemiz yok"

Anadolu Efes Başantrenörü Oktay Mahmuti, Strasbourg karşısında galibiyetten başka düşüncelerinin olmadığını ifade etti. THY Avrupa Ligi'nin ilk haftasında İstanbul'da ağırladıkları İtalyan temsilcisi EA7 Emporio Armani'yi farklı skorla mağlup ederek lige iyi bir başlangıç yaptıklarını kaydeden Mahmuti, maçla ilgili kulübün internet sitesine şu açıklamayı yaptı:

"Avrupa Ligi'nde kolay maç yok. Strasbourg, grubun zayıf ekibi gibi görünse de tecrübeli antrenörleri ile birlikte güçlü bir ekip. Geçtiğimiz hafta iyi bir galibiyet aldık. Top 16'ya yükselme hedefimiz doğrultusunda kendi evimizdeki maçları kazanarak bunun yanına deplasman galibiyetleri de eklemeliyiz. İki hafta üst üste deplasmanda oynayacağız. Bu iki maçı da kazanarak evimizde oynayacağımız Zalgiris maçına avantajlı girmek istiyoruz. Strasbourg'da 40 dakika boyunca disiplinli ve mücadeleci bir şekilde oynayarak kazanmak için tüm gücümüzü ortaya koyacağız."

Rakamlarla Anadolu Efes

- THY Avrupa Ligi'nde ilk haftanın ardından grubunda zirveye yerleşen Anadolu Efes, takım istatistiklerinde ise 9 top çalma ile en çok top çalan ikinci takım ve 5 blok ile en çok blok yapan takım oldu.

- Planinic'in Avrupa Ligi kariyerindeki 500. asistine ulaşmak için 23 asiste daha ihtiyacı var. Halen 477 asist ile 15. sırada bulunan Hırvat oyuncu, bir asist daha yaptığı takdirde 478 asisti bulunan Gianluca Basile'yi yakalayarak 14. sıraya yükselecek.

- Kostas Vasileiadis, Avrupa Ligi'nde kullandığı son 13 serbest atışı da sayıya çevirdi.

- Jamon Lucas Gordon, THY Avrupa Ligi'nde oynadığı son 21 maçın 20'sinde en az bir top çalma ile mücadele etti. Normal sezonda ilk haftanın en değerli üçüncü performansına imza atan Gordon, geçtiğimiz sezon maç başına 1.8 top çalma ile Avrupa Ligi'nde en çok top çalan ikinci oyuncu olmuştu.

- Dusko Savanovic, 3 ribaunt daha alırsa Avrupa Ligi kariyerindeki 300., Stanko Barac ise 19 ribaunt daha alırsa bu lig kariyerindeki 400. ribaunt sayısına ulaşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!