Anadolu Adliyesi'ne Medya İletişim Bürosu

Güncelleme Tarihi:

Anadolu Adliyesine Medya İletişim Bürosu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2016 16:42

Anadolu Adliyesi'ne Medya İletişim Bürosu

Haberin Devamı

 

Arzu KAYA / İSTANBUL, (DHA) DÜNYANIN en büyük adalet sarayı olarak bilinen Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'nda "Medya İletişim Bürosu" açıldı.
Kamuoyunun yargı ile ilgili konularda haber alma hakkının sağlanması ve sağlıklı bilgi akışının temini amacıyla faaliyete geçirilen büronun açılışına, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Musa Heybey, Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Alpaslan Azapağası, Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun, İstanbul Bölge Adliye Mahkemeleri Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, Başsavcıvekilleri, hakimler ve savcılar katıldı.

"YARGIYA DUYULAN GÜVEN DUYGUSUNU GERÇEKLEŞTİRME İMKANI"
Kurdele ve pasta kesiminin ardından, adliyenin E Blok 1. katında faaliyete geçen büronun açılışında konuşan Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Musa Heybey, yargıya duyulan güvenin artırılması konusunda tek başına yargının görevli olmadığını belirterek, "Yargıdan etkilenen davanın tarafları, siz değerli medya mensuplarının, herkesin üzerine düşen sorumluluğu almasıyla mümkün olabilir. Bu noktada da, ülkemizde yargıya duyulan güvenin yükselebilmesi için en temel faktörlerden birisi, yürüyen davalar, soruşturma, kovuşturmalarla ilgili olarak doğru bilginin alınıp bu doğru bilgilerin kamuouyuna doğru şekilde yansıtılmasıdır. Umarım bu hizmetler hem basın mensuplarımızın hem de yargı mensuplarımızın arasındaki diyaloğu sağlam bir zeminde güçlendirmeye çok önemli katkı sağlayacak ve hep birlikte bu bürolarla yargıya duyulan güven duygusunu hepimiz elimizi taşın altına koyarak gerçekleştirme imkanı bulacağız" dedi.

"GÜVENİ ETKİLEYEN UNSURLARIN BAŞINDA MEDYA..."
Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Alpaslan Azapağası ise yaklaşık 3 yıldır yargı ve medya ilişkileri konusunda Avrupa Birliği ile eşleştirme projesi yürüttüklerini kaydederek, "Kitlesel medya ve yargı arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi projesiyle amacımız, Türkiye'de basın sözcülüğünü kurumsal hale getirmek, yargının bağımsızlık ilkesi ve masumiyet karinesi çerçevesinde yargısal faaliyetler hakkında sağlıklı bilgi akışını sağlamaktır. Bunun sonucunda da yargıya olan güvenin artmasını ve insan hakları ile temel özgürlüklerin güçlenmesini sağlamaktır. Bugün için baktığımız zaman, yargıya olan güveni etkileyen en önemli unsurların başında medya olduğu unutulmamalıdır" diye konuştu.

"İLİŞKİLERİMİZİ ARTIRACAĞINA İNANIYORUM"
Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun da, büronun açılışına ilişkin, "Her şey güzel olacak inşallah. Hayırlı uğurlu olsun. Medyayla zaten ilişkilerimiz iyiydi. Bu iyi ilişkilerimizi daha da artıracağına inanıyorum" dedi.
Öte yandan, Başsavcılık bünyesinde kurulan büroya Başsavcıvekili Hüseyin Gümüş "Basın Sözcüsü" olarak görevlendirildi. Basın mensupları ile Başsavcılık arasındaki bilgi akışı ise görevlendirilen personel üzerinden sağlanacak.

(FOTOĞRAF)

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!