AN.lar

Anılarımı seviyorum. Hani zamanın da olmadığına kendimi inandırdım ya, bu farkındalıkla anılara yeniden dokunmak çok hoşuma gidiyor.

Yaşanmış olmaları o anları çok özel yapıyor zaten ve hálá taze enerjileri ile sanki bir taraflarında oluşumun dönüp duruyorlar film gibi.

Yeni atölyemize taşınalı bir ay kadar oldu. Taşınma koşturmasında öyle çok kıyıya, kutuya sıkışmış anılar buldum ki ve sizlerle paylaşmak istedim. Birbirini hızla takip eden sezonlarda çıkan tasarısı hayali hem başka hem aynı felsefeden koleksiyonlar, imaj çalışmaları, (Bir zaman sonra bu kelime mideme dokunmaya başlamıştı) müzik, tiyatro ve bale kostümleri. Saymaya kalktık geçen gün, liste şiştikçe ben tuhaflaştım, bıraktık.

İşte sizlere hálá taze anılardan bir avuç:

- Her şeyin başladığı 1992 yılı. İTKİB ‘in düzenlediği ilk Türkiye Genç Tasarımcılar yarışması Düsserdorf final defilesi. Birinci olunca işte böylesine gülüyormuş insan. Koleksiyonun ismi "NATÜREL"... Tamamı doğal malzemeden hazırlanmış bir yaz koleksiyonu idi.

* * *

- 1996 Yaz " VAROLUŞ İBRASYONU" isimli koleksiyonum. Yıldız sarayı Silahhane’de defilesi olmuştu. Birçok açıdan ilklerin gerçekleştiği ve yurt dışından altmış kişilik moda ve ekonomi basınının ilk kez İstanbul’a davet edildiği bu organizasyon, iki günlük İstanbul turu ile devam etmişti. Türkiye tanıtımı açısından olumlu bir ses olduğuna tanık olmak beni çok mutlu etmişti. İlk kez bir defilede podyum olmadan yer ile aynı seviyede bir düzenek hazırlanmıştı. Seksen santimlik yüksek podyumların üzerinden izlemeye alışkın İstanbulluları hayli şaşırttığımızı hatırlıyorum.

Fotoğraf: Tamer Yılmaz, Manken: Korel Kubilay, Makyaj: Hamiyet Akpınar, Saç: Zeki Doğulu, El boyaması ipek ve koton karışık şort ve tunik.



- Ve sevgili Tarkan, yıl 1997, sezon 97-98 kış, yer CNR... Koleksiyon, Başka Zamanın Kadınları... Çatalhöyük kazıları yararına yapılan ve bir önceki gibi uluslararası ve Türk moda basınına İstanbul’da yapılan ikinci defilem olmuştu.

Tarkan’ın kıyafeti: Bartın işi gümüş tel kırma. Saç: Zeki Doğulu, Fotoğraf: Ayten Alpün



- 1999 yaz koleksiyonu: "ANATOMİ"... İnsanın kendi bedeninin farkındalığını anlatan bir konsepti vardı. Uyuşturucu ve sigara karşıtlığını vurgulayan, evrenin micro parçası insan bedeni ve makro boyutuna eş ise önce kendi bedenimize iyi bakabilmeliyiz ki tüm evrene pozitif enerji yayalım düşüncesini anlatmak istemiştim.
Yazarın Tüm Yazıları