Amsterdam'da dostluk kazandı

Güncelleme Tarihi:

Amsterdamda dostluk kazandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2012 21:54

Türk Parlamenterler Spor Kulübü Derneği üyesi milletvekilleri, dostluk maçında Hollanda'ya yenildi.

Haberin Devamı

Hollanda ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. yılı kutlamaları çerçevesinde iki ülkenin meclis futbol takımları, başkent Amsterdam'da oynanan dostluk maçında karşı karşıya geldi.

Amsterdam AFC Kulübü'nün tesislerinden oynanan karşılaşmada TBMM Futbol Takımı'nda Adem Tatlı (AKP, Giresun), Harun Tüfekçi (AKP, Konya), Hasan Hüseyin Türkoğlu (MHP, Osmaniye), Mesut Dedeoğlu (MHP, İstanbul), İsmail Kaşdemir (AKP, Çanakkale), Osman Ören (AKP, Siirt), Ali Özgündüz (CHP, Kahramanmaraş), Fahrettin Poyraz (AKP, Bilecik), Fatih Şahin (AKP, Ankara), Osman Boyraz (AKP, İstanbul), Muhammed Çetin (AKP, İstanbul), Uğur Aydemir (AKP, Manisa) ve Mehmet Geldi (AKP, Giresun) adlı vekillerimiz forma giydiler.

FIFA kokartlı eski Hollandalı hakemlerden Beb Thomas'ın yönettiği karşılaşmada Hollanda Temsilciler Meclisi takımında Herro Brinkman (Brinkman Grubu), Jasper van Dijk (Sosyalist Parti), Matthijs Huizing (Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi), Coşkun Çörüz (Hıristiyan Demokratlar), Metin Çelik (İşçi Partisi), Joop Swegen (Hıristiyan Demokratlar), Paul Tang (İşçi Partisi), Bart van Zoelen (Gazeteci), Hilbert Bredemeijer (Hıristiyan Demokratlar), Robin van de Velden (Sosyalist Parti) ve Peter Kwint (Sosyalist Parti) forma giydiler.

Haberin Devamı

Karşılaşmanın ilk yarısı Fatih Şahin (kendi kalesine), Mehmet Geldi, Joop Swegen ve Osman Ören'in attığı gollerle 2-2 berabere kapandı. İkinci yarıda daha üstün bir futbol sergileyen Hollanda Temsilciler Meclisi Futbol Takımı, 73'üncü dakşkada Matthijs Huizing'in ayağından bulduğu golle sahadan 3-2 galip ayrıldı.

Her iki ülkenin milletvekilleri maç sonrası yaptıkları açıklamada, maç sonucunun önemli olmadığına vurgu yapılarak "dostluk kazandı" dediler.

Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral'ın da seyrettiği karşılaşma sonunda her iki ülkenin milletvekillerine günün anısına birer kupa verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!