Kırılan mezarlar onarılıyor

Güncelleme Tarihi:

Kırılan mezarlar onarılıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2020 09:20

Hürriyet Ankara’nın ‘Mamak Ortaköy Mezarlığı’ndaki 20 gayrimüslim mezarının tahrip edilmesi’ni manşetine taşımasının ardından ABB, mezarları onarmaya başladı.

Haberin Devamı

Mamak Ortaköy Mezarlığı’nda 7 Şubat’ta gayrimüslim vatandaşların mezar taşlarının kırılması olayının ardından harekete geçen Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Mezarlıklar Daire Başkanlığı, hasar gören mezarlarda bakım ve onarım çalışması başlattı. Güvenlik noktalarının sayısını artıracaklarını belirten ABB Mezarlıklar Daire Başkanı Köksal Bozan şunları söyledi:

GÜVENLİK SAYISI ARTIRILACAK

“Zarar gören tüm mezarlarımız kısa bir süre içinde onarılmış olacak. Ortaköy Mezarlığı’nda bulunan her mezara din ve ırk ayrımı yapılmaksızın aynı hassasiyet ve sorumlulukla bakıyor, tüm mezarlarımıza aynı özeni gösteriyoruz. Mezarlıktaki güvenlik noktalarımızın sayısını da artıracağız.”

Kırılan mezarlar onarılıyor


SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI


Yaşları 15-16 arasında değişen 6 çocuk, 7 Şubat’ta Ortaköy Mezarlığı’nda bulunan toplam 72 gayrimüslim mezarından 20’sine zarar vermişti. Çocuklardan 4’ü suç üstü, kaçan 2’si ise daha sonra yakalanırken, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlatmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!