Gerginlik yok düzenleme var

Güncelleme Tarihi:

Gerginlik yok düzenleme var
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2020 09:12

A.Gücü Başkanı Fatih Mert’in, maçın ardından kullandığı “Bugünü de bir yere not ettik. Unutmayacağız” sözleri, dikkat çekiciydi. Mert ve yönetici arkadaşları, karşılaşmayı protokol tribünü yerine, sarı-lacivertli taraftarların arasında izledi. Gençlerbirliği cephesinden ise yaşananlarla ilgili bilgilendirme geldi. Müsabaka öncesinde, stada giriş sırasında A.Gücü başkan ve yöneticileri dışındaki isimlerin protokol tribününe alınmadığı için konukların tepki gösterdiği belirtildi.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği ile Ankaragücü arasındaki kritik derbi, kırmızı-siyahlıların 1-0’lık üstünlüğü ile sonuçlanırken, müsabaka öncesi ve sırasında yaşananlar konuşulmaya devam ediyor.
Maç öncesinde, Ankaragücü yönetimi, rakip takım taraftarı için statta ayrılan yüzde 5 kontenjanın, yüzde 10’a çıkarılması yönünde talepte bulundu. Gençlerbirliği yönetimi, sezonun ilk yarısında kendilerinin de aynı şekilde talebi olduğunu, Ankaragücü cephesinden olumlu bir yanıt alınamadığını hatırlatıp, bire bir aynı uygulamayı yapacaklarını duyurdu. Sonuçta, sezonun ilk yarısında oynanan derbi maçında Gençlerbirliği’ne, bin 264 kişilik yer ayrılırken, ikinci maçta da Ankaragücü taraftarına bin 264 kişilik kontenjan hakkı tanındı.
Ankaragücü Başkanı Fatih Mert, bilet konusuyla ilgili yaptığı açıklamada, şartların el verdiği ölçüde ellerinden geleni yaptıklarını ifade edip, “Arkadaşlarım en adil şekilde halletmeye çalışmışlar, fakat mutsuzluklar olmuş. Eldeki imkanlarla yapılabilecek olanın en iyisi bu. Elimizde fırsat olsa da hepinizi içeri alabilsek. Maalesef imkanlar bu kadar. Hakkınızı helal edin” ifadelerini kullanmıştı.

İKİ MAÇTIR YENİ BİR UYGULAMA

Derbi maçını yönetici arkadaşları ile birlikte sarı-lacivertli taraftarların arasında izleyen başkan Fatih Mert’in maçtan sonra sosyal medya hesabından yaptığı açıklama, tartışmayı farklı bir boyuta taşıdı. Mert’in, “90 dakika boyunca takımımızı destekleyen büyük taraftarımıza teşekkür ediyorum. Bu takımı, ligde tutmak için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Ortam gerilmesin diye konuşmuyorum. Ama bugünü de bir yere not ettik. Unutmayacağız” şeklindeki ifadeleri, dikkat çekiciydi.
Mert’in, ek kontenjan taleplerine olumsuz yanıt verilmesiyle birlikte maça giriş sırasında yaşananlardan dolayı tepki gösterdiği öğrenildi.
Gençlerbirliği’nin yönetim kurulu üyeleri ve aynı zamanda Eryaman Stadı için kurulan ortak girişimdeki isimlerden Talip Çankırı ve Bülent Üstündağ, kulüp olarak protokol tribünü düzenlemesi konusunda bir karar aldıklarını ve iki maçtır bunu uygulamaya koyduklarını belirtip, şu bilgileri verdi:
“Ankaragücü maçı öncesinde, başkan Fatih Mert ve yönetici arkadaşları stada giriş yapacağı sırada kendilerini karşıladık. Protokol tribününe girişte bir sorun yaşanmaması için azami dikkat gösterdik. Yöneticiler içinde yakından tanıdığımız arkadaşlarımız var. Ancak, bu ekibin arkasında 20-30 kişilik bir grup, onlarla birlikte protokol tribününe girmek istedi. Passolig kartları da yoktu. Buna izin vermeyeceğimizi söyledik. Öyle olunca da kapı önünde bir hengame yaşandı. Bu esnada Ankaragüçlü bir yöneticinin eli kapıya sıkıştı. Eryaman Stadı’nda daha önceki maçlarda da protokol tribününe girişte benzer sorunlar yaşamış, tartışmaların içinde kalmıştık. Bir önceki maçla birlikte yeni bir düzenleme yapmamız gerektiğini kendi aramızda konuştuk. Pasokart diye bir sistem var. Yabancı oyuncuların eşleri, çocukları, konukları maçlara geliyor. Oyuncuları izlemeye gelen yabancı analizciler oluyor. Doğaldır ki passolig kartları olmadığından, onlar bu sistemle tribüne alınıyor. Biz insanlar, kombinesini alsın, biletini alsın, tribündeki yerini bilsin, locasında keyfince maçını izlesin istiyoruz. Futbolumuzun marka değerini yükseltecek, insanları tribünlere çekeceksek herkes kurallara uymalı. Passolig kartı olmadan tribüne girecek bir kişinin başına üzücü bir şey gelse ya da o kişi tribünde ceza gerektirecek bir eylemde bulunsa, bunun sorumlusu stat yönetimi ve ev sahibi sıfatı taşıdığımız maçlarda biz olacağız. Sonuçta, biz Ankaragücü ile sahada rakip ama onun dışında dostuz. Stadı ortak işletiyoruz. Aramızda gerilim olmaz. Kuralları uygulama konusunda bundan sonra daha titiz olacağız. Protokol tribününe giriş konusunda; bakanlık, genel müdürlük, spor il müdürlüğü, valilik ve emniyet gibi birimlerle, gerekli istişareleri yapacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!