TÜİK neyi araştırıyor?

Bir okurumuz kendisine böyle bir mesaj geldiğini söylüyor:

Haberin Devamı

“TÜİK 0000 Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen hane halkı yurtiçi ve yurtdışı turizm anketi için haneniz 0000 Ocak 2022 tarihleri arasında bölge müdürlüğümüz personeli tarafından ziyaret edilecek ya da hafta içi ve hafta sonu ALO 124 veya diğer kurumsal hatlarımızdan telefon aramaları yapılarak araştırma gerçekleştirilecektir. Bilgi için 00000 Dahili 151 veya 127 BOO1.”

Aralarda ‘0’lı şifreler var, ilk başta turizm araştırması deniliyor ama neyin araştırmak istendiği açıkça anlaşılmıyor.

Bu bir, seçim öncesi bir kamuoyu yoklaması olabilir mi?

TÜİK siyasi gelişmelere ilişkin böyle bir çalışma yapabilir mi?

Bir istatistik uzmanına sorduk: “Olabilir” dedi. Burada ilk sıfırlar araştırmanın yapıldığı ili; ikinci sıfırlar hangi tarihte ziyaretin yapılacağını, üçüncü sıfırlar da o bölgede ulaşılacak kişinin telefonunu içerdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Başka bir araştırma olasılığı nedeniyle niye şifre kullanıldığı sorusu akla geldiği için, araştırmanın turizm dışında bazı gelişmeleri tespit için yapılabileceği belirtiliyor haklı olarak. Gelişmeleri dikkatle izlemek gerekiyor.

GÜNÜN SÖZÜ

KAZAKİSTAN sokakları karıştı. Hükümet istifa etti. Anneannem, “Aç insan ahlat kabuğu yer, o da yoksa Allah selamet versin” derdi. Çare demokrasi, hukukun üstünlüğü ve dürüst seçimlerdir.”  Aytun ÇIRAY

BAHÇELİ’NİN PAYINA DA ‘MİLLET BAHÇESİ’ DÜŞTÜ

MİLLET Bahçesi’ne dönüştürülen Talas Bölge Jandarma Komutanlığı’nın yeri AKP’li ve MHP’li 18 belediye meclis üyesinin oylarıyla ‘Devlet Bahçeli Millet Parkı’na dönüştürüldü. Bu öneriye tepki olarak, 6 İYİ Partili, 5 CHP’li üye de “Devlet Bahçeli’nin adını kabul etmiyoruz. Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın adı verilsin” dediler. CHP İl Başkanı Ümit Özer,Bizler ne önerdik, onlar ne yaptı. Millet bu vefasızlığı görüyor” dedi.

Kayseri’nin duayen gazetecisi Recep Bulut diyor ki:

“Peki ne oldu?

İktidarın dediği oldu. Yani AKP ve MHP’liler Atatürk’e karşı Devlet Bahçeli’yi mi tercih etmişler? Emin olun ki, hiçbir MHP’li böyle bir mukayeseye bile girmez! Birçok AKP’li de aynen öyle! Peki oylama sonucunu yorumlayacak olursak ortaya nasıl bir tablo çıkıyor? Talas’ın simgesi olacak o güzelim parkı siyasi bir kimliğe büründürmek ne Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’a, ne de AKP’li ve MHP’li meclis üyelerine bir şey kazandırmaz.

Haberin Devamı

Siyasiler gelir geçer. Baki olan milletin parkıdır. Gelen siyasiler, giden siyasetçinin adını döküp atmak ister.

Göreceksiniz, gelecekte hem Hava İkmal’in 1.2 milyon metrekarelik o millet parkına adı verilen Recep Tayyip Erdoğan’ın adı, hem de Talas’ta 100 bin metrekarelik o millet parkına verilen Devlet Bahçeli adı kaldırılsın diye beraberinde yeni bir tartışma, yeni bir hesaplaşma yeni bir kamplaşma yaratacak. Bu lafımı unutmayın.”

TOGG, NEYİ İFADE EDİYOR?

TÜRKİYE’nin, iddialı ‘Togg’ otomobil projesi ile ABD-Las Vegas’ta görücüye çıkması büyük yankı uyandırdı. Anadolu grubu (yüzde 19), BMC (19), KÖK (Tosyalı), Turkcell (19), Zorlu (19), TOBB (5) ortaklığındaki ‘Togg’un Teknoloji Fuarı’ndaki sunuşunu CEO Gürcan Karakaş yaptı. Bunun bir teknoloji ürünü olduğunu, ‘2030’a kadar 5 farklı segmentte 1 milyon araç üretmeyi planladıklarını belirtti ve ‘2022’ sonunda ilk seri üretim aracımızı banttan indireceklerini söyledi. Karakaş mutluluk gözyaşları dökerken, “700 kişi gece gündüz çalışıyor, daha iyisini yapacağız” dedi. Otomobil üzerinde bulunan aydınlatmalı ‘Togg’ logosu ise, Doğu ve Batı birlikteliğini simgeliyor. Bu arada, fuara katılan ekibi ünlü modacı Arzu Kaprol giydirdi.

Haberin Devamı

KRİPTO FETÖ’CÜLERE DARBE!

İDARE ve Asliye Hukuk mahkemelerinde hakaret iddialı tazminat davaları açarak, sözde savcılık denetiminden kaçmaya çalışan Gazi Üniversitesi muvazzaf akademik yapılanmasına bir darbe de İstinaf Mahkemesi’nden geldi.

FETÖ ile mücadelenin Ceza Yargısı işi olduğunu söyleyen Davalı Tahir Çalgüner’in avukatı, “Ankara İstinaf Hukuk Mahkemesi’nin, Asliye Hukuk Mahkemesi’nin müvekkilime hükmettiği 10 milyar tazminatı davacı şahıslar aleyhine kaldırması, FETÖ’cülerin genel anlamda yargı akrobasileri yapma yöntemlerinin önünün kesilmesi açısından da emsal bir karardır” dedi.

FETÖ iltisaklılığı konusunda adli ceza yargısı tam yetkilidir.

Haberin Devamı

Aksi takdirde Yargı akrobasileri ile ‘camdan hukuk topunu’ birbirlerine atanlar, hukuku ve etkin mücadeleyi tuzla buz eder.

MESAJ PANOSU

Çin, gazeteci hapishanesi

IFJ, tarafından 2021’de öldürülen ve tutuklanan gazeteciler listesine göre, 45 gazeteci öldürüldü, 365 gazeteci hapiste. 9 gazetecinin öldürüldüğü Afganistan en tehlikeli ülke, 102 gazetecinin tutuklu olduğu Çin ise, dünyanın en büyük gazeteci hapishanesi.

AH Kazakistan’ım ah. Tanrı seni esirgesin. Kazak kardeşlerim, ülkenize, birliğinize sahip çıkın. Ata yurdunu koruyun. Cemil KILIÇ

KİM VURDUYA GİTTİ

TÜRKİYE’nin limanlarının 49 yıllığına ve Antalya Limanı’nın Katar’a bırakılmasına ilişkin olarak, İYİ Partili ve Antalya eski Belediye Başkanı Hasan Subaşı, “Türkiye’nin 18 değerli limanı kim vurduya gitti” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

BİLİYOR MUSUNUZ?

MHP eski Genel Başkan Yardımcısı Bülent Yahnici’nin Halk TV’ye telefonla bağlandığı gerekçesiyle ihraç istemiyle Disiplin Kurulu’na sevkedildiğini...

ANKARA Büyükşehir’in, kömür kullanan 34.400, doğalgaz kullanan 192.080 aileye ‘Karakış Destek Paketi’ kapsamında destek olunduğunu...

 

Yazarın Tüm Yazıları