‘Sizin oraların nesi meşhur’

Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) desteğiyle düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı “YÖREX” bugün 11’inci kez kapılarını açıyor. 24 Ekim Pazar gününe kadar ANFAŞ Fuar Merkezi’nde düzenlenecek fuarda 5 gün boyunca yöresel Anadolu’nun doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine yüzlerce ürün ziyaretçiyle buluşacak.

Haberin Devamı

Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX’te 81 ilden yüzlerce yöresel ürünün geleceğini söyledi. Çandır, 11’inci YÖREX’e 113 oda-borsa, 16 kalkınma ajansı, valilik, belediyeler, kooperatifler, üretici birlikleri ve firmalardan oluşan 650’ye yakın katılımcının yer alacağını kaydederken, “91 kadın kooperatifimiz YÖREX’e yerini alacak” dedi.

“Sizin oraların nesi meşhur?” sloganıyla düzenledikleri YÖREX’e bu yıl ilginin yoğun olduğunu vurgulayan Çandır, “YÖREX Anadolu’dur. Kuzeyi, güneyi, doğusu, batısı kültürlerin, yöresel ürünlerin buluşma noktasıdır. 12 yıl önce attığımız maya tuttu. YÖREX, Antalya’yı aştı, Türkiye’nin markası haline geldi” diye konuştu. Çandır, Erzurum oltu taşından Mersin cezeryesine, Bursa çakısından Aydın incirine, Kars kaşarından, Denizli buldan bezine, İzmit pişmaniyesinden Manavgat susamına, Bafra pidesinden Kayseri mantısına, Antep baklavasından Malatya kayısısına yüzlerce ürünün YÖREX’te ziyaretçiyi beklediğini kaydetti.

Haberin Devamı

YÖREX’te TOBB’un desteğiyle yerel üretici ve firmalara ulusal market zincirleriyle yüz yüze görüşme imkânı sağlayacaklarını belirten Çandır, YÖREX’te uluslararası karşılığı bulunan 10 farklı zincir market ve restoranın yer alacağını söyledi. YÖREX kapsamında 21 Ekim Perşembe günü ATB ve YÜCİTA işbirliğiyle ‘Coğrafi İşaretler YÖREX Buluşması’ da gerçekleştirilecek.

TARİHİ DEĞİŞTİREN İŞLERE İMZA ATTI
Ne dediler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha önce ziyaret ettiği BAYKAR tesislerinin Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Bayraktar’ın (72) vefatı üzerine ortak bir akademisyen dostu vasıtasıyla aileye başsağlığı mesajı gönderdi; ayrıca cenazede çelengi yer aldı.

Milli Teknoloji Hamlesi idealinin ve milli SİHA’ların öncü ismi Özdemir Bayraktar, İstanbul’da son yolculuğuna uğurlandı. Özdemir’in cenazesini küçük oğlu Ahmet Bayraktar yıkadı. Fatih Camisi’nde cenaze namazında, ardından “Garipçe”de defin işleminde büyük kalabalıklar vardı.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir “Büyük bir değeri kaybettik ama bıraktığı azim ve kararlılık, bir şeyin nasıl yapılacağının azmi ve yılmazlığın temsilcisi, önderi oldu.”

Haberin Devamı

TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal: “Kendisi belki savunma sanayisinde örnek oldu ama şu an oluşturduğu etki tüm teknolojilere emsal niteliğinde.”

MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı: “Yakın tarihimizi değiştiren işlere imza attı. Merhum Başbakanımız Necmettin Erbakan hocamızla olan bir diyaloğundan bahsetmişti, çok etkilenmiştim.”

KALE Grubu Başkan Yardımcısı Osman Okyay: “Rahmetlinin en önemli özelliği; kul hakkından çok korkardı. Kılı 40 bin yaran bir insandı. 10 sene ortaklık yaptık, hiçbir zaman kendi hakkını savunmadı, hep ortağının hakkını savundu. Başı darda olan herkese, elinde ne var ne yok bakmadan yardıma koşardı.”

GÜNÜN SÖZÜ

“SADECE ülkemizde değil, tüm dünyada enflasyonist bir döneme girildiği ortadadır. Dünyada gıda fiyatlarında bir artış varken, ülkemizin bu durumun dışında kalması mümkün değildir. Organize perakende enflasyonla mücadelede kilit rol oynamaktadır.”

Haberin Devamı

BİM İcra Kurulu üyesi Galip AYKAÇ

ÖZDEMİR BAYRAKTAR’IN TRAKYA HAYALİ

TÜRKİYE üzgün; bir vizyoner vatandaşını kaybetti. Doğum yeri olan Sarıyer’in Garipçe Köyü’nde dün toprağa verdiğimiz Özdemir Bayraktar, bir ‘milli sanayici’ydi. Eğer bugün Türkiye, insansız hava araçlarında dünyanın sayılı birkaç ülkesinden biriyse, dünyanın en anlı şanlı gazeteleri onun şirketinden gıpta ile söz ediyorsa bu onun vizyonu sayesinde oldu. Hemşehrimiz gazeteci Yalçın Bayer’in onun nasıl değerli bir insanı kaybettiğimizi anlamak için yazısını mutlaka okumanızı tavsiye ederim.

Benim de geç tanıdığım ama çabucak dost olduğumuz rahmetli Özdemir Bey’i anlatmak kolay değil. Dünya edebiyatının temel taşlarından Johann Wolfgang von Goethe ‘Sözler yürekten gelmiyorsa pek etkisi olmaz’ demiş. Rahmetli ile buluştuğumuz zaman sözleri onun yüreğinin en derin yerinden gelirdi. Çünkü o ülkesi için çırpınan biriydi. Hep ‘Şunu da kendimiz yapmamız lazım, bunu da kendimiz yapmamız lazım’ diyerek projeleri sıralardı. Hani derler ya ‘Sevdiği işi yapanın enerjisi hiç tükenmez’, onunki de böyle bir şeydi.

Haberin Devamı

Karabağ Savaşı’yla birlikte dünya harp doktrinini değiştiren İHA’ları, SİHA’ları ilk kez Sinop Havaalanı’nda görücüye çıkarmıştı askerlere. Yaşadığı zorlukları Bayer’in yazısında okuyabilirsiniz. Bu yüzden o hep Trakya’da özel bir havaalanı kurmaktan söz ederdi. Bize “Mehmet, sen şöyle Trakya’yı bir dolaş” deyip takılırdı sohbetlerde.

BAYKAR Grubu, Keşandaki askeri alanı kullanıyordu ama pist uzunluğu SİHA’ların tam yüklü kalkışına kifayet etmiyordu. Nihayet sonunda üç bin metre pisti ile Tekirdağ Çorlu Havalimanı, BAYKAR firmasının merkez test üssü oldu. Özdemir Bayraktar da Trakya’daki alan hayaline kavuşmuş oldu. Oğulları Haluk, Selçuk ve Ahmet şimdi onun izinden gidiyorlar. Kabrinde sen rahat uyu Özdemir Bayraktar.

Mehmet DİKTAŞ

Haberin Devamı

BİR GAZETECİLİK KURALI

TÜRK basınını ilk kez dış haberler kavramı ile tanıştıran, 1 Ekim 1954’ten bu yana hiç durmadan Milliyet okuyucuları için üreten duayen gazeteci Sami Kohen (93) önceki gece bizlere veda etti. Abdi İpekçi ekibinden kalan son gazeteciydi. Türk basınında en uzun yazarlık yapan gazeteciler arasında yer aldı. Anılarını 2007 yılında “Sami Kohen Dünyanın Yazısı” adı altında bir kitap olarak yayınladı.

Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mete Belovacıklı, Demirören Medya İnsan Kaynakları Grup Başkanı Elif Karacaoğlu dün Kohen için şu açıklamayı yaptılar:

“Dışişleri Bakanlığı Üstün Hizmet Beratı sahibi, herkesin ve her kesimin Sami Ağabeyi geride hepsi ayrı ayrı ders niteliğinde makaleler, röportajlar, kitaplar bırakarak ama en çok da ‘Bir ömür nasıl geçirilmeli?’ sorusuna ‘Hep üreterek’ diye şaşmaz bir yanıt vererek aramızdan ayrıldı. Hepimizin başı sağ olsun. Cenazesini bugün DMC binasından saat 14.00’te, yarın da saat 13.30’da Neve Şalom Sinagogu’ndan uğurlayacağız.”

BİLİYOR MUSUNUZ?

İYİ Parti’nin yeni ekonomi kurmayının ABD Wharton Üniversitesi finans bölümünden Prof. Dr. Bilge Yılmaz’ın görevlendirildiğini...

MEMLEKET Partisi lideri Muharrem İnce’nin, “İkinci turda Kılıçdaroğlu olursa onu desteklerim” dediğini...

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin’in, Adana Hafif Raylı Sistem Projesi nedeniyle Adanalıların gelirinin büyük bölümünün ipotek altında olduğunu söylediğini ve Cumhurbaşkanına ‘Raylı sistemi onayla’ çağrısı yaptığını...

Yazarın Tüm Yazıları