İnsan hiç ses çıkarmaz mı?

Geçen çarşamba ve perşembe günleri ‘Onur Air-NBBTC, 2. SBK-Borajet olayı mı?’ olayları üzerine Turizm Gazetesi’nden iki konuyu gündeme getirmiştik. Okurlarımızdan tepkiler geldi, resmi makamlardan ise ses yok!

Haberin Devamı

Bu isim ve ilginç ilişkilere karşın kamu yönetimi ne yaptı? Bu ülkede ekonomi ile ilgili kurum, kuruluş ve kişiler, istihbarat birimleri yok mu? Bu yazıları okumuyorlar mı, yoksa okuyorlar ama işlem yapmıyorlar mı?

Öyle ise neden?

İşin bu tarafı da SBK olayına benziyor.

Küçük bir araştırma ve açık kaynaklardan ulaştığımız bilgilere, devletin ilgili birimleri çok kapsamlı biçimde ulaşmaz mıydı?

Yineliyoruz; ulaştığımız bilgiler, işin içinde bir tuhaflık olduğunu ortaya koyarken, bu ülkede sorumluluk makamında oturanlar neden bir şey yapmıyor?

Kamu yönetiminin sessizlik ve olayı görmezden gelmesi gibi, olayın gündeme gelen halinin tarafı olan Onur Air ve sahibi Cankut Bagana’dan da ses seda çıkmıyor.

Cankut Bagana gibi akıllı bir kişinin bu işin içinde olması kadar, Onur Air’i aldığını söyleyen Necati Bulak’ın peş peşe yaptığı açıklamalar ile ilgili bir şey söylememesi de tuhaf ve ilginç. Bu memleket ne hale geldi...

Yazık.

Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ

“NE yazık ki insan ancak organ alıcısı durumuna gelince organ bağışının önemini fark edebiliyor.”

Dr. Ali Cengiz KALKAN

Tekirdağ İl Sağlık Müdürü

EV KADININA MAAŞ

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, pazar günü yapılan “8. İstanbul İl Kongresi”nde yaptığı konuşmada kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Baş dedi ki: “Gün geçmiyor ki bir kadın cinayeti duymayalım. Burada iki temel problem var. Bunun birincisi, kadının bağımsızlığının olmaması. Parti programımızdaki ev hanımlarına maaşın temel amacı, kadına ekonomik bağımsızlığını vererek, şiddet olayını bitirmektir. Sen ona her ay ev hanımı maaşını verirsen, bu kadına bak bakalım kimse el kaldırabiliyor mu?”

KOBANİ’DE 70 ÖĞRETMEN VAR

“ÖĞRETMEN bir kandile benzer, kendini tüketerek başkalarına ışık verir” diyor Abdülkadir Şimşek; Türkiye’nin en önemli sıvı taşıyıcılarından Güney Eksport’un sahiplerinden. Gıdaya dayalı bitkisel yağ taşımacılığı yapıyor.

Şimşek’in tam bir eğitim sevdalısı olduğunu öğrendik; doğduğu köy ünlü Kobani!... Eskiden nahiye imiş, şimdi köy statüsünde ama dünyanın tanıdığı Suriye sınırında, Suruç’un karşısında bu köy. Almanlar Güneydoğu’da tren hattını döşerken, burada kullanılan ‘campani’ sözcüğü zaman içerisinde ‘Cobani’ye dönüşmüş. İlkokul ve ortaokulları dışında Anadolu Lisesi dikkat çekiyor. İŞİD’in hedefi olmuş, ‘Kobani’ olaylarında inanılmaz acılar çekmiş. Sivil halk sık sık saldırıya uğramış, 46 can gitmiş, araçlar ve evler yakılmış. Şimşek’e, “Bu köyle isminiz neden özdeşleşti?” diye sorduk, acı şeyler anlattı. “Ben bu köyde doğdum. Köyümü hiç ihmal etmem. Köyümüzde ilköğretim, lise seviyesinde 70 öğretmen vardır; aralarında batıdan, Ege’den, Karadeniz’den de gelen vardır, bizim bölgemizden olanlar da. Hocalarımızla ‘Öğretmenler Günü’nde, yılbaşında, sömestrlerde de bir araya gelip topluca yemek yeriz. Hepsine birer karanfil sunarım. Ben öğretmenleri çok severim, onlar da bize saygı gösterir. Okullarımızın, köy odamızın ve camimizin bakım ve tamirini ben yaptırırım. Tuvalet kâğıdı bir tek bizim köyde vardır. Her yer çiçek gibidir. O yüzden okullarımızda görev almak isteyenler yarış içindedir.”

Haberin Devamı

Mallarına mal katan işadamlarına bir çağrısı var: “Her işinsanı köylerine, okullarına baksınlar, öğretmen ve idarecilerine yakın dursunlar isterim. Köylerini bakımlı köy haline getirsinler. Bilgisayarı da, sırası da, çöp kutusu da evimiz gibi bakımlı ve temiz olmalı. ‘Rabbena, hep bana’lık olmaz.”

AFRİN ZEYTİNYAĞINDA HİLE YAPILIYOR

HATAY Milletvekili Mehmet Güzelmansur, zeytinyağı ithalatında doğru şeyler yapılmadığını açıkladı. Afrin’den, Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından ‘ihraç’ kaydıyla getirilen ancak iç piyasaya sürülen zeytinyağı miktarının 2020’de 35 bin tona çıktığını, bunun yerli üretimin yüzde 20’sine tekabül ettiğini bildirirken şöyle konuştu: “Üç yıldır yerli üretici çok ciddi zarara uğruyor. Denetim zayıf, ne kadar Afrin zeytinyağının piyasaya sürüldüğü bilinmiyor, çünkü denetim zayıf, iç piyasaya sürülen miktar gizleniyor.”

Haberin Devamı

MESAJ PANOSU

TÜRKİYE Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, yüzde 36.2 olarak belirlenen yeniden değerlendirme oranlarına ilişkin açıklamalarda bulundu ve memur ve emeklilere yüzde 5 artı 7 zam yapılırken, diğer tarafta vergilerin yüzde 36.2 artmasının büyük bir tezat içerdiğini belirterek “Memur maaşlarının da yeniden değerlemeye ihtiyacı var” diye konuştu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun çağrısı üzerine iki günlük ‘B40 Balkan Belediye Başkanları Zirvesi’ dün Harbiye İstanbul Kongre Merkezi’nde toplandı, 11 ülkeden 24 kentin belediye başkanları ile bir araya gelen İmamoğlu, “Daha iyi bir gelecek için bir araya geldik; büyük sorunların çözümü, bölgesel işbirliği ile mümkündür” dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’nin en büyük turizm platformu olan, 22 il ve 5 ülkeden 500 katılımcının yer alacağı, 58 ülkeden ziyaretçilerin ağırlanacağı “Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi” 2-4 Aralık tarihlerinde Fuarizmir A ve B hollerinde ziyarete açık olacak.

‘SIVILAŞTIRILMIŞ Atatürkçülük’ her ideolojik kabın şeklini alır, ancak Kemalizm içinde bulunduğu kabı şekillendirir. T.G.

BİLİYOR MUSUNUZ?

ANKARA Tabip Odası’nın bugün Ankara’da bir açıklama yaparak “Cezaevlerinde kronik hastalık nedenli infaz ertelemeleri bir an önce yapılmalıdır” başlıklı bir açıklama yapacağını duyurduğunu...

ADANA Milletvekili Orhan Sümer’in pandemi sürecinin iyi yönetilmediğini, oluruna bırakıldığını belirtirken, ayrıca, “ekonomideki delik kamu arazisi satışlarıyla kapatılmaya çalışılıyor” dediğini...

 

Yazarın Tüm Yazıları