Türkiye dar geliyor

Aleyna Tilki’nin ünlü DJ Dillon Francis’le birlikte çıkardığı ‘Real Love’ tam 36 ülkede en önemli dijital çalma listelerine girmeyi başardı. Warner Music’le anlaşma imzalayan genç sanatçıyı bundan sonra Türkiye’de tutmakta zorlanacağız gibi görünüyor.

Haberin Devamı

Amerikalı DJ ve müzik yapımcısı Dillon Francis electro ve deep house’tan progressive’e, oradan dubstep ve trap’e uzanan geniş bir yelpazede varlık gösteriyor. Yolu Diplo ile kesiştikten sonra Coachella gibi birçok önemli festivalde sahneye çıkan Francis henüz kariyerinin ilk yıllarında Dünyanın En İyi 100 DJ’i listesine girmeyi başarıyor. Hatta Rolling Stone dergisinin Yılın En İyi Elektronik Albümleri sıralamasında kendine yer buluyor. Hemen ardından Billboard En İyi Dans/Elektronik Albümler listesinde 1 numara oluyor. DJ Snake, Skrillex, Calvin Harris, Kygo, G-Eazy, Fuego, Martin Solveig gibi önemli isimlerle ses getiren ortak çalışmalar yapıyor.

Dillon Francis geçen haftalarda Beyond Wonderland Festivali sahnesinden bir parça paylaştı. Bu parça kendisinin ‘Happy Machine’ adlı house pop albümünde yer alan ve Aleyna Tilki’nin eşlik ettiği Real Love’dan başkası değildi. Parçanın videosu ABD’nin yanı sıra, Tilki’nin özel isteği doğrultusunda Eskişehir Sivrihisar Havacılık Merkezi’nde İkinci Dünya Savaşı’ndan kalma uçakların arasında çekildi. Ve ‘Real Love’ yayımlanır yayımlanmaz tam 36 ülkede çok önemli dijital çalma listelerine girmeyi başardı.

Haberin Devamı

Türkiye dar geliyorReal Love (tekli)
Aleyna Tilki & Dillon Francis
IDGAFOS/Mad Decent

Bildiğiniz üzere Aleyna Tilki’ye bir süredir Türkiye dar geliyor. Kararlılığını, yaşının heyecanını ve enerjisini kaybetmeden Warner Music gibi bir endüstri deviyle bir albüm ve dört tekliyi kapsayan bir anlaşma imzalamasına çok sevindim. Yolundan döneceğini sanmıyorum ancak her zamanki gibi düşse bile kalkmasını ve hedefe kilitlenmesini tavsiye ederim. Bence bundan sonra onu Türkiye’de tutmakta zorlanacağız.

SAHİCİ BİR MELANKOLİ

Fırat Külçek ve Kerem Feyzi tarafından 13 yıl kadar önce kurulan Hedonutopia (arzu ütopyası anlamına geliyor) çok iyi şarkılar üreten, ‘alternatif elektronik müzik’ denip geçilemeyecek kadar başarılı bir grup. 2016’da Radyo Boğaziçi’nin geleneksel Battle of The Bands yarışmasında ipi göğüslediğinde jüri üyesi olduğum için ayrıca gurur duyuyorum. Zira kariyerleri için bir başlangıç noktası oldu bu birincilik. Geçen yıl bugünlerde ‘Beyaz Durak’ adlı albümünü yayımlayan grup bu yıl ‘Bi Sen Değil’ ile yeni bir albüm müjdeledi. Özgün bir sound ve atmosfer yaratan, ‘sahici’ hikâyeler anlatan, melankolisine sahip çıkan Hedonutopia iyi şarkı fikirleriyle çok sağlam adımlar atıyor. Benim için tüm diskografisiyle baştan sona keyifle dinlenen, heyecan veren bir ikili haline geldi. ‘Bi Sen Değil’ albüm öncüsü olarak iştah kabartıyor. Grup, 22 Ekim’de İstanbul Zorlu PSM %100 Studio’da olacak.

Haberin Devamı

Türkiye dar geliyorBi Sen Değil (tekli)
Hedonutopia
Dokuz Sekiz Müzik

TAMAMINA ERDİ

Justin Bieber artık ayakları yere basmayan, genç bir yıldızdan çok farklı bir noktada. Geçen mart yayımladığı altıncı kişisel albümü ‘Justice’ da bunun göstergelerinden biri oldu. Bu üst kalite pop albümü, melodik yapı ve ritim açısından ustalıkla inşa edilmiş ‘liste’ hedefli şarkılar içeriyordu. Girişinde Martin Luther King’in “Herhangi bir yerdeki adaletsizlik, adalet için bir tehdittir” dediği muhteşem ses kaydı yer alsa da albümün şarkı sözlerinde Bieber ve eşine dair bir romantizm öne çıkıyordu.

Türkiye dar geliyorJustice
(The Complete Edition)
Justin Bieber
Def Jam/UMG

Bir hafta sonra albümün ‘Triple Chucks Deluxe’ adıyla genişletilmiş bir versiyonu yayımlandı. Şimdiyse üç ‘yenimsi’ şarkının daha eklenmesiyle toplamda 25 parçalık ‘The Complete Edition’ geldi. Son versiyonun en önemli özelliği daha önce sadece Japonya baskısında yer alan ‘Hailey’ ve ‘Angels Speak’in yanı sıra Avrupa baskısında yer alan ‘Red Eye’ı da içermesi. Justin Bieber şu sıra Diane Keaton’ın ‘büyükanne’ olarak rol aldığı ‘Ghost’ videosu ve ‘Justin Bieber: Our World’ belgeseliyle ilgili olarak da çok heyecanlı.

Haberin Devamı

Türkiye dar geliyor

Yazarın Tüm Yazıları