Yavru köpeğe öncelikle öğretilmesi gerekenler

Annesinden ve kardeşlerinden ayrılarak sahiplendiğiniz yavru köpeğin yeni dünyasına olan entegrasyonu ancak sizin doğru kılavuzluğunuz sayesinde olabilecektir. Yavrunun yabancısı olduğu yeni şartlar ve düzene olan adaptasyonunda sizin öğretileriniz çok büyük öneme sahiptir.Peki yavru köpeğin hayatını ve uyumunu sağlamayı kolaylaştırmak için ona neleri öğretmeyi hedeflemeliyiz:

Haberin Devamı

Yavru köpeğe öncelikle öğretilmesi gerekenler

- Köpekler sürü hayvanlarıdır. Yalnız kalmak onların hoşuna gitmez. Annesinden ve kardeşlerinden ayrılmış olan yavru yalnız kalmaya karşı direnç gösterebilir. Bu süreçte sabırlı ve net davranarak onu evde yalnız kalmaya alıştırmalıyız. Başlarda ağlayarak, sızlanarak hatta uluyarak bu duruma itiraz eden yavru zaman içerisinde buna tolerans geliştirecektir.

Yavru köpeğe öncelikle öğretilmesi gerekenler

- Yavruya hitap etmek, onu çağırmak ve onunla kuracağınız ilişkinin temellerini atmak hedefli olarak ona ismini öğretin. Yeni ismini güzel tonlarda seslenerek onu ödüllendirirseniz kısa sürede adını benimseyecektir.
- Ona tuvalet alışkanlığını kazandırmanız bebeklik döneminin en önemli öğretilerinden biridir. Tuvalet alışkanlığının bir eğitim modeli olmaktan öte yönlendirerek kazantırılan bir alışkanlık olduğunu unutmayın. Sabırlı olun, yavruyu izleyerek tuvaleti için doğru zamanda doğru yerlere yönlendirin.

Yavru köpeğe öncelikle öğretilmesi gerekenler
- Köpeğinize tasma ve kayış aparatlarını kullanmayı bebekliğinden itibaren öğretmeye başlayın. İlerleyen süreçte kontrol ve güvenlik hedefli sürekli kullanmanız gereken bu objelerin varlığı ve tansiyonuna bebeklik döneminde alışması oldukça önemlidir.

Yavru köpeğe öncelikle öğretilmesi gerekenler

- Bilişsel algısı bebek olmasına bağlı olarak düşük ve henüz gelişmemiş olan yavru köpeğe lezzetli ödüller yardımı ile öğreti kazandırma çalışmalarını gün içerisinde kısa tekrarlarla yenileyin. Yavrunun zekası ve yetenekleri bu şekilde gelişecektir.
- Yavruyu dış dünyayı algılayabilmesi ve normalleştirmesi hedefli olarak sık sık dışarıya çıkarın. Türdeşleri ve tür dışı canlılarla ilişkileri ancak onlarla karşılaşması ile mümkün olacaktır.
Yavru köpeğinizin hem annesi hem babası hem de öğretmeni olmaya özen gösterin.

Yavru köpeğe öncelikle öğretilmesi gerekenler

Yazarın Tüm Yazıları