Köpek sahiplenmenin size kazandırdıkları

Bir köpeği sahiplenmek ve ona kapılarınızı açmak iyi düşünülerek planlanması gereken bir hamledir. Buna karar verip yavru ya da yetişkin olsun köpeği hayatınıza dahil ettiğinizde sizde oluşacak pozitif değişimlere inanamayacaksınız...

Haberin Devamı

Köpek sahiplenmenin size kazandırdıkları

- Köpek beslenmek sizin ve varsa çocuklarınızın sorumluluk bilincini geliştirir. Bu sorumluluğu almak ileride başka konularda sorumluluk edinme konusundaki cesaretinizi arttıracaktır.
- Köpekle yaşayan yetişkin ve özellikle çocukların bağışıklık sistemleri çok daha kuvvetli olur. Köpeğiniz sizi eser miktarda mikroorganizmalarla tanıştıracağından hastalıklara olan direnciniz artacaktır.
- Bir köpekle birlikte yaşadığınızda hayatınızda belirli rutinlerin yapılması köpeğiniz için elzem olacaktır. Belirli bir saatte kalkmak, egzersiz vs gibi rutinler sizlerin de biyolojik ritminizi düzenleyecektir.
- Köpekle birlikte büyüyen bebek ve çocukların alerjenlere karşı direnci çok daha yüksek olur.
- Köpekle yaşayan insanların kalp krizi geçirme riskinin yaşamayanlara oranla çok daha düşük olduğu bilimsel olarak ispat edilmiştir.

Köpek sahiplenmenin size kazandırdıkları

-Köpeğinizle yaptığınız gezinti ve egzersizlerle daha iyi bir kan dolaşımına ve daha dinamik bir fiziksel enerjiye sahip olursunuz.
- Köpek sahibi olanlar diğer köpek sahipleriyle kuracağı diyaloglarla sosyal algılarını ve ağlarını genişletir.
- Köpeğinizle günde birkaç kez yapacağınız gezintiler sayesinde kilo kontrolünüzü sağlarsınız.
- Tür dışı bir canlıyla birlikte yaşamak size psikolojik destek sağlayacak ve ruh sağlığınızı pozitif yönde etkileyecektir.
- Köpekle yaşayan çocuğunuz sevgi, paylaşım gibi kavramları daha doğru tanımlayacaktır.
- Köpekle yaşayan insanların vicdanlı olma ve empati yapabilme yetenekleri daha gelişkin olmaktadır.

Köpek sahiplenmenin size kazandırdıkları

Yazarın Tüm Yazıları