Köpeğinizin bir günü nasıl olmalı

Köpekler bizlere bağlı olarak yaşayan canlılardır. Onların ihtiyaçlarını ve rutinlerini programlamak ve uygulamak bizim sorumluluğumuzdadır. Dostumuzun en az stresle güzel ve verimli bir gün geçirmesi için nasıl bir program yapmamız gerektiğine bir göz atalım.

Haberin Devamı

Köpeğinizin bir günü nasıl olmalı

SABAH GEZİNTİSİ OLDUKÇA ÖNEMLİDİR


Evlerimizde bizlerle yaşayan dostumuz biyolojik saatini bize endeksler. Sabah saatlerinde uyanmamızla birlikte biz nasıl temel ihtiyaçlarımızı karşılamak hedefli tuvalete gidiyorsak onun da ilk iş olarak bu ihtiyaçlarını gidermesi gerekir. Yanımıza alacağımız lezzetli ödüllerle birlikte ilk iş onunla gezintiye çıkmak olmalıdır. Gece boyunca dinlenmiş ve enerjisini toplamış olan dostumuz için sabah gezintisi oldukça önemlidir. Köpekler başka köpeklerin de sık ziyaret ettiği park ve yeşil alanları gezmeyi severler. Evimize en yakın parka giderek öncelikle dostumuzun tuvalet ihtiyacını karşılamasını sağlamalıyız.

Köpeğinizin bir günü nasıl olmalı

ARKADAŞIYLA OYNAMASINA İZİN VERİLMELİ

Koklanarak diğer köpeklerin bıraktığı kokuları analiz etmesi için ona vakit tanımak, denk gelinirse tanıdığı ve anlaştığı bir arkadaşıyla oynamasına müsade etmek gezintinin ilk kısmı için güzel olacaktır. Daha sonrasında köpeğimizle lezzetli ödüllerimizi kullanarak yapabileceğimiz kısa eğitim çalışmaları aramızdaki itaat ilişkisini güçlendirmeye yardımcı olacaktır. Eve geri dönmeden önce oynanacak kısa bir at getir ya da çekiştirme oyunu verimli sabah gezintisini taçlandıracaktır.

Köpeğinizin bir günü nasıl olmalı

SIKILMAMASI İÇİN OYUNCAKLARI VERİLMELİ

Eve döndüğümüzde yanında bol temiz su ile dostumuzun kahvaltısını sunarak onu doyurmalıyız. İşe gitmek üzere evden ayrılmadan önce gün boyu sürecek yalnızlığında sıkılmaması hedefli bir kaç oyuncağını ve kemirerek tüketeceği yiyeceklerini bırakarak yalnızken kendini daha iyi hissetmesi için bir radyo açarak güvenli bir şekilde evden ayrılmalıyız.

EV İÇİNDE SAKLA BUL OYUNLARI OYNANABİLİR

Akşamüstü eve döndüğümüzde ilk iş olarak tüm gün boyunca bizi beklemiş olan dostumuzu tekrar dışarıya çıkartarak sabahki rutininden daha uzun ve daha eforlu bir gezinti yaptırmalıyız. Bu gezintinin bol hareket içermesine özen göstermeliyiz. Eve döndüğümüzde dostumuzun akşam yemeğini sunarak karnını doyurmalı ve biz kendi rutinlerimizi yaparken oyalanması için tekrar ona kemirmelik bir şeyler ikram etmeliyiz. Akşam saatlerinde evde dostumuza yeni öğretiler kazandırmak hedefli odaklı eğitim çalışmaları yapabilir ev içerisinde oynanacak sakla bul yada saklan bul oyunları oynayabiliriz. Gece yatmadan önce onun tuvalet ihtiyacını gidermek hedefli yapacağımız kısa bir gezinti geceyi stressiz bir şekilde geçirmesine yardımcı olacaktır.

DOĞA GEZİNTİLERİ ONLARI MUTLU EDECEKTİR

Hafta sonları tatil zamanlarımızda dostlarımıza daha çok zaman ayırarak yapacağımız doğa gezintileri onları çok mutlu edecektir. Ayrıca arkadaşlarınızla yapacağınız bir kafe buluşmasına onu da dahil ederseniz sizinle vakit geçirmekten çok keyif alan dostunuzun mutluluğunu katmerlendirmiş olursunuz.

Yazarın Tüm Yazıları