ESİAD Yatırım Zirvesi

SON gazete yazımızda İzmir İktisat Kongresi’nin bir “Yaz Davos”una dönüştürülmesinin mümkün olup olamayacağını işlemiştik. Demeye kalmadı bu çaptaki bir etkinliğin çok önemli bir alt örgüsüne dair bir işaret fişeği ESİAD tarafından atıldı. Ege Sanayici ve İşinsanları Derneği, 6 Haziran 2022 tarihinde, gün boyu sürecek bu etkinlikle Swisotel Büyük Efes Otel’inde bir “Yatırım Zirvesi” gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

 

ESİAD, bilindiği gibi 250 üyenin temsil edildiği 1000’in üzerinde firmayla, 20 milyar dolar toplam iş hacmi ve 150 bin kişiden fazla istihdamın sağlandığı üyelerinin oluşturduğu bir iş derneği. Bu zirve işinsanlarının finans kaynakları ile buluşturulmasını amaçlıyor. Zirveye; yatırım bankaları, aracı kurumlar, birleşme ve satın alma ile finansal danışmanlık şirketleri, özel sermaye ve girişim sermayesi fonları ve tabii ki işinsanları katılacak.
Bu neviden toplantılar bahse konu kurumların iş dünyası ile beraberliklerine vesile oluşturur. Bir anlamda, finans kaynağı ile finansa erişim arayanlar arasında yeni ve kalıcı bağlar bu sayede filizlenir. 6 Haziran’da gerçekleştirilecek etkinlikte çok sayıda oturum düzenlenecek. Adeta, soluksuz bir iş fırtınası yaşanması bekleniyor. Pek tabii ESİAD gibi sivil toplum kuruluşları ticari yapılar değillerdir. Bu manada, dernek gelirleri üye aidatları ve sponsorluklardan oluşur. Bu çerçevede “Yatırım Zirvesi” için de muhtelif kademelerde ve konularda sponsorluk bedelleri belirlenmiş. Platin, Altın, Gümüş sponsorlukların yanısıra makul tutarlarla “etkinlik” sponsorlukları da öngörülmüş. Bu neviden katkı sunanlar, tabii ki kendi firmalarının da tanıtımına imkan sağlarlar. Bloomberg kanalından da yayınlanacak etkinlik hakikaten tüm ülkede eşine az rastlanan bir ağırlık oluşturacaktır. ESİAD’ın başarılı başkanı Mustafa Karabağlı’yı ve yönetim kurulu üyelerini tebrik ediyoruz.

Haberin Devamı

YÖNETİMLER CAMİADAN KOPUK OLMAMALI

GÖZTEPE ve Altay iki güzide İzmir kulübümüz. Maalesef bu yıl Süper Lig’den düştüler. Pek tabii küme düşmek tüm camialarda ciddi bir moral bozukluğuna sebep olur. Altay yeni bir yönetim arayışında. Mustafa Denizli kulübün ve Türk futbolunun bir efsanesi olarak başkanlığı kabul edemiyeceğine dair açıklama yaptı. Denizli’nin oluşturacağı heyecan ile “Büyük Altay” toparlanır ve Süper Lig’e dönüş yapabilirdi. Bu arada kulübe sarsılamaz bir sevgiyle bağlı İzmir’in köklü ailelerinin desteğini esirgemeyeceğini biliyoruz.
Göztepe’ye gelince; biliyorsunuz bu kulüp bir A.Ş ve sahibi Mehmet Sepil. Sepil çok büyük bir Göztepe’li olduğunu her daim ispat etmiştir. Hakikaten maddi ve manevi katkılarıyla Göztepe’yi tekrar eski günlerine döndürmüştür.
Sepil’in muhtelif gerekçelerle çok yorulduğuna ve motivasyonunu kaybettiğine dair söylemlerini basından okuyoruz.
Göztepe sevgisi Sayın Sepil’in kaderine kazınmış bir vecibe mertebesindedir.

Yazarın Tüm Yazıları