deniz kokan İzmir özlemi

BU aralar İzmir’de koku problemi çok gündem oluyor. Bizler kendimizi bildik bileli bu problem hep vardır. Ahmet Priştina döneminde körfeze akan evsel atıklarla ilgili “kesin çözüm” sloganlarıyla bir arıtma projesi hayata geçirilmişti. Sonraki süreçlerde bahse konu yatırımın maddi imkânsızlıklar nedeniyle eksik yapıldığı anlaşıldı.

Haberin Devamı


Aziz Kocaoğlu döneminde de bu konu gündemdeki yerini korumuş ancak kalıcı çözüm oluşturulamamıştı. Tunç Soyer’in, Aziz Başkan’ın “sirkülasyon kanalları” oluşturması projesi yerine “evsel atık ve yağmur sularının ayrıştırılması” çalışmalarına öncelik verdiğini biliyoruz.
Pek tabii sorun sadece bu değil. Arıtmanın kalite standartlarının yükseltilmesinden depolanan atığın kurutulmasına kadar bir dizi yatırımın süratle hayata geçirilmesi gerekiyor. Esasında arıtılan pis suların, arıtılma sonrası ikincil kullanımlarında ciddi bir ekonomik değer söz konusu. Yine kurutulan çamur atıklar, başta çimento fabrikalarına olmak üzere satılabilir bir değer niteliğinde. Hal böyle olunca bu işe “yatırımcı bulmak” imkân dahilinde. Ayrıca Avrupa Birliği fonlarından da destek aranabilir. Tunç Soyer’in bu konuya çok önem verdiğini biliyoruz. Hakikaten, temiz bir körfez, tabii ki birinci sınıf bir arıtma, ekonomik değere dönüştürülmüş bertaraf ve nihayet mis gibi deniz kokan bir İzmir artık bu kentin önceliği olmuştur.

 

Haberin Devamı

TEV BURS FONU İÇİN

İMKANI olanların yardıma ihtiyaç duyanlara destek olması çok “insani” bir durumdur. Vakıflar işte böylesi tutumlara vesile olmak için vardır. Bu ülkede bu işi en iyi yapan kurumların başında Türk Eğitim Vakfı gelir.
Tam 55 yıldır yüzbinlerce öğrenciye eğitim bursu veren TEV’e İzmir’in iyi kalpli insanları desteklerini esirgemezler. Türk Eğitim Vakfı İzmir Şubesi her yıl öğrencilere yönelik bir burs fonu oluşturmak için bir büyük bağış etkinliği organize eder. Pandemi nedeniyle 2 yıl ara verildikten sonra 22 Haziran’da Çeşme Açıkhava’da Şevval Sam konseri ile bu geleneğe kaldığı yerden devam ediliyor.
Levent Sarıgözoğlu’nun onursal başkanlığı ve Şube Başkanı Gülnur Soybayraktar’ın koordinasyonunda, TEV gönüllülerinden oluşan muhteşem bir ekip sözünü ettiğimiz anlamlı gaye doğrultusunda kolları sıvamış durumdalar.
Aynı etkinlikte TEV Gönüllüleri Eğitime Destek Korosu da bir küçük konser verecek. Belirtelim ki bu etkinlik için Mozart Akademi ile birlikte aylardır çalışıyorlar. Böylesi çabalar, toplumumuzun ihtiyaç duyduğu dayanışma duygularını güçlendiriyor. Bahse konu etkinliğin konser biletleri Biletix’te satılıyor. Satın alınan her bilet bu anlamıyla oluşturulacak eğitim burs fonuna bir katkı olacaktır.

Yazarın Tüm Yazıları