Dudak dolgusu tecrübe ister

Cerrahi işleme gerek duyulmadan kısa sürede sonuç alınan medikal estetik uygulamaları, günümüzde değişen güzellik trendlerinin ilk sırasında yer alıyor.

Haberin Devamı

Dudak dolgusu tecrübe ister

Ameliyatsız medikal estetik uygulamaları içerisinde en çok tercih edilen yöntem botoks. Son yıllarda, dudak dolgusu da botokstan sonra özellikle gençler tarafından tercih edilmeye başlandı. Gençler, daha dolgun daha çekici dudak isterken, 35 yaş üstü insanlar da hacim kaybeden dudaklarına yeniden hacim kazandırmak, doğal ve dolgun bir dudak yapısına sahip olmak istiyor. Dudak dolgusuyla ilgili bilgi veren Medikal Estetik Uzmanı Dr. Serkan Öztürk, bu işlemlerin kesinlikle uzman ve tecrübeli kişiler tarafından yapılması gerektiğinin de altını çizdi.

Dudak dolgusu tecrübe ister

HERKESİN DUDAK YAPISI FARKLI

Son zamanlarda popüler olan Rus tekniği dudak dolgusu özellikle daha hacimli kıvrımlı dudak isteyen hastalarımızın tercihi. Öncelikle şunu belirtmek isterim herkesin dudak yapısı, genetik zemini farklıdır. Dolayısıyla sosyal medya paylaşımlarında gördüğümüz dudaklar her hastamız için uygun olmayabilir. Rus tekniği, her dudak için uygun değildir. Bu teknikte, çok noktadan az miktarda dolgu uygulanarak hacimli bir dudak elde edilmeye çalışılmaktadır. Dudağın üç boyutlu yapı kazanmasındaki en büyük etken, dudak mukozası ile deri arasında yer alan hattın belirginliği ve pozisyonudur. Bu hat kişiden kişiye farklıdır. Ayrıca kimi dudaklar alt yapısı dolgu için çok uygun olduğundan kolayca hacimlenirken bazılarında ise çok dolgun bir dudak yapmak imkânsız oluyor.

UZMAN KİŞİLERE YAPTIRILMALI

Bu arada dikkat edilmesi gereken bir husus, son zamanlarda özellikle Rus tekniği adı altında bazı yabancı uygulayıcılar İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya gibi birçok şehirde, yasal izinleri olmadan çalışmaktadır. Kendi yanlarında getirdikleri farklı maddeler ile dudaklara dolgu uygulamaktadırlar. Bu nedenle birçok kişi bu uygulamalar sonrası yan etkiler yaşamaktadır. Bu yan etkiler kimi zaman kalıcı olabilmektedir. Uzun dönem kalıcı olan sert dudak için uygun olmayan dolguların enjeksiyonu sonrası istenmeyen görüntüler oluştuğu gibi his kaybı, asimetri, kalıcı alerjik reaksiyonlar oluşmaktadır. Bazen bu maddelerin plastik cerrahi uzmanlarınca çıkarılması gerekmektedir. Bu nedenle tüm bu uygulamaların ehil ve tecrübeli ellerde yapılması gerekmektedir.

Yazarın Tüm Yazıları