Kütüphaneyi ittir, içerisi gece kulübü

Restorandan üst kata çıkınca karşınıza bir kütüphane gelecek. Kendi etrafında dönebiliyor ve 150 kişilik bir gece kulübüne açılıyor: Nommo. Siz girdikten sonra tekrar kapanıyor ve artık dışarısıyla bir alakanız kalmıyor. Giriş ücreti yok ama rezervasyonsuz müşteri alınmıyor.

Haberin Devamı

Levent Çarşı, Çalıkuşu Sokak’ta açılan Hill&Chill bir dünya mutfağı restoranı. Kapaklı tabakta kuru buz dumanıyla servis ettikleri kahveli et (150 lira), böğürtlen püresi ve cinle yaptıkları ‘Harika’ kokteyli (110 lira) gibi ürünleri var. 

Kütüphaneyi ittir, içerisi gece kulübüKahveli et

Müşterilerin çoğunluğu Belçika, Hollanda, İsviçre, Danimarka gibi ülkelerde yaşayan Türkler.

“Açılalı daha 1 ay olmadı. Nereden duyup da geliyorlar” derseniz bunun sebebi işletmeci Emre Altun. Kariyerini yurtdışında yaşayan Türkleri Türkiye’ye geldiklerinde ağırlamak üzerine kurmuş. Zaten Instagram’daki yaklaşık 50 bin takipçisinin yüzde 80’i de Avrupalı Türkler. 

Kütüphaneyi ittir, içerisi gece kulübüFotoğraf: Selçuk ŞAMİLOĞLU

Haberin Devamı

Bu 250 kişilik restoranda haftanın 7 günü öğlen 12.00’den gece 3.00’e kadar onlara hizmet ediyorlar.

Hill&Chill’in ilginçliği bununla bitmiyor. Mekânın lobisine girdiğinizde sağ tarafta merdivenler görüyorsunuz. Bu merdivenlerden bir üst kata vardığınızda, karşınıza raflarında kitaplar dizili olan bir kütüphane çıkıyor. İttiğinizde, kütüphane kendi etrafında dönüyor ve 150 kişilik bir gece kulübüne açılıyor: Nommo. Siz girdikten sonra tekrar kapanıyor ve dışarısıyla bir alakanız kalmıyor. Giriş ücreti yok ama rezervasyonsuz müşteri alınmıyor.

Kütüphaneyi ittir, içerisi gece kulübü

İçeride dekor, aydınlatmalar, her şey kıpkırmızı. Localara, stantlara, her yana heykeller koymuşlar. DJ kabininin önüne toplanmış ahali DJ Matilda’nın melodik house ve bu kış çok popüler olan Afro house parçalarıyla dans ediyor.

Alt kattaki Avrupalı Türklerin yerine üst katın müşterisi elektronik müzik kitlesi. Etiler, Arnavutköy, Bebek, Cihangir gibi semtlerden geliyorlar. Yaş ortalaması 25-35.

Kırmızı aydınlatmadan dolayı tenler daha genç, daha pürüzsüz, daha seksi. Tam da ‘sana kırmızı çok yakışıyor’ halleri. Erkekler her telden. Ama kadınlar... Sanki biri girişte bedava uzun çizme-mini etek dağıtmış gibi. 

Haberin Devamı

Müzik direktörü Tarık Sarul daha önce Reina, Sortie, Anjelique, Blacck gibi yerlerde çalışmış. Kendi single’ları olduğu gibi (‘Time’, ‘Kendimi Gecelere Veremem’), başka sanatçılara aranjörlük de yapıyor. İstanbul’daki 16 DJ akademisiyle yıllara dayanan ilişkisi var. Amacının Nommo’yu bir DJ vitrinine döndürmek olduğunu anlatıyor. O gece sadece o akademinin DJ’lerinin kabine geçtiği özel etkinlikler düzenlemeyi planlıyor.

Nommo perşembe, cuma, cumartesi ve pazarları açık. İçkiler 110-150 lira. (0534) 868 39 40

Kütüphaneyi ittir, içerisi gece kulübü

BU AKŞAM SEN NEREDESİN?
CUMARTESİ ATEŞİ

Yeni Türkü Bolu 6:45’te, Zeynep Özyılmazel Caddebostan Peri Payı Sahne’de, Ayna Kartal Beyrut Performance’ta, Melek Mosso Mersin Jolly Joker’de, Duman Ataşehir Ülker Sports Arena’da, Nev Bursa Hayal Kahvesi’nde, Ferhat Göçer Bostancı GM’de, Levent Yüksel İzmir Ooze Venue’de, Müjde Kızılkan Beşiktaş Swissotel’de...

Haberin Devamı

DERSAADET’TE YAŞIYORSUN
PEKİ BUNLARI BİLİYOR MUSUN?

- Bu akşam 20.00’de Beyoğlu’ndaki Fitaş Dorock XL Rooftop’ta swing dans partisi yapılacağını...
Uninvited Jazz Band ve Swing Planet DJ’lerinin çalacağı geceye girişin 35 lira olduğunu...

- Yarın 14.00’te Mecidiyeköy USLA’da portakallı naked cake ve muzlu rulo pasta eğitimi verileceğini...
280 liralık kursta yapacağınız pastaları eve götürebileceğinizi ya da hediye edebileceğinizi...

5 LİRA: 11. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali kapsamında bugün Beyoğlu Atlas Sineması’nda gösterilecek ‘Wuhan Wuhan’ belgeseline giriş ücreti... Türkçe ve İngilizce altyazılı izlenebilecek belgesel, koronavirüsün başladığı Çin’in Wuhan şehrinde siviller ve sağlık çalışanlarının bu görünmez katille boğuşmasını gözler önüne seriyor.

Yazarın Tüm Yazıları