• GÜNDEM
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SPOR ARENA
  • VİDEO
  • SEYAHAT
  • KELEBEK
  • YAZARLAR
  • SON DAKİKA
  • İZMİR: Soğanlı bamyası, enginarlı pilavı…

    ZEYTİNYAĞLI, ENGİNARLI PİLAV (4 KİŞİLİK)

    NE LAZIM?

    * 2 su bardağı baldo pirinç

    * 3-4 adet çanak enginar

    * 1 soğan

    * 1/2 havuç

    * 1 demet dereotu

    * 4 adet kesme şeker

    * 1 çay bardağı zeytinyağı

    * 1 demet taze soğan

    * 3 su bardağı sıcak su

    * 1’er çay kaşığı tuz, karabiber

    * 2 yemek kaşığı limon suyu

    NASIL YAPARIM?

    * Pirinci tuzlu sıcak suda 30-40 dakika kadar bekletin.

    * Taze soğanları incecik, soğanı yemeklik doğrayın.

    * Enginarları kuşbaşı, havucu minik küpler olacak şekilde kesin.

    * Zeytinyağını geniş bir pilav tenceresine aktarıp orta ısılı ateşte kızdırın.

    * Doğranmış kuru soğan ve yeşil soğanı aktarıp karıştırarak 2-3 dakika kavurun.

    * Yıkanıp süzülmüş pirinci ilave edin, 3-4 dakika kavurmaya devam edin. Enginarları katıp 2-3 dakika daha çevirdikten sonra üzerine sıcak suyu aktarıp tuz, şeker ve karabiberi serpiştirin. Limon suyunu ekleyin ve orta ateşte pişmeye bırakın.

    * Suyunu iyice çeken pilavın üzerine doğradığınız dereotunu serpiştirin ve hafifçe karıştırın. Üzerine kâğıt havlu örtün.

    * Tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde en az 30 dakika pilavınızı dinlendirin. İyice dinlenince karıştırıp sıcak sıcak servis edin. Bu tarifte et veya tavuk suyu da kullanabilirsiniz.

    ZEYTİNYAĞLI GİRİT BAMYASI (4 KİŞİLİK)

    NE LAZIM?

    * 500 gr iri boy yerli Girit bamyası

    * 1 iri soğan (yemeklik doğranmış)

    * 2 iri domates (tavla zarı doğranmış)

    * 5 diş sarımsak (ince ince dilimlenmiş)

    * 3 adet kesme şeker

    * 5 yemek kaşığı zeytinyağı

    * 1 adet limonun suyu

    * 1 çay bardağı sıcak su

    * 1’er çay kaşığı tuz, karabiber

    NASIL YAPARIM?

    * Yıkanmış bamyaların saplarını kesip 2 santim eninde dilimleyin.

    * Geniş bir tencereye zeytinyağı, soğan ve sarımsakları koyup orta ısılı ateşin üzerine oturtun. 3-4 dakika karıştırarak kavurun.

    * Bamya, domates ve şekeri ekleyip 5 dakika daha pişirin. Bu sırada çok karıştırmayın, tencereyi sık sık sallayın.

    * Tuz, karabiber, limon suyu ve suyu da katıp tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte 30-35 dakika pişirin. Bamya kendi suyunu verip salyalanmayacaktır. Sıcak veya ılık olarak tüketebilirsiniz.

     

    Yazının devamı...

    ADANA: Bu tariflerle ferahlayalım...


    ÇİLEK SOSLU BİCİ BİCİ (2-4 KİŞİLİK)

    NE LAZIM?

    Muhallebisi için;

    * 1 litre süt

    * 1 su bardağı un

    * 3 yemek kaşığı tepeleme nişasta

    * 1 su bardağı şeker

    * 200 gr labne

    * 1 paket (200 ml) çiğ krema

    * 1 paket vanilin

    Çilek sosu için;

    * 200 gr çilek

    * 2 yemek kaşığı pudra şekeri

    NASIL YAPARIM?

    * Muhallebi için bir tencereye un, nişasta, şeker, süt ve vanilini koyun. Tel çırpıcıyla sürekli karıştırarak orta ateşte pişirmeye başlayın. Koyulaşıp kaynamaya başlayan muhallebiyi 1 dakika sonra ocaktan alın.

    * Hemen içine labne ve kremayı katıp mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika
    kadar çırpın.

    * Ufak kâselerin içini suyla ıslatın. Islak kâselere sıcak muhallebiyi kepçeyle pay edin. Soğumasını bekleyip buzdolabına kaldırın, 1 gece bekletin.

    * Çilek sosu için bir mutfak robotuna çilekleri ve şekeri koyup püre oluncaya dek çekin.

    * Püreyi servis tabağına dökün. Muhallebiyi kenarlardan bıçakla sıyırarak kâseden çıkarın ve pürenin üzerine yerleştirin.

    EZME BİBER TURŞUSU (8-10 KİŞİLİK)

    NE LAZIM?

    * 2 kg domates

    * 1/2 kg kıl biber

    * 4-5 adet acı süs biberi (cin biberi)

    * 1 demet maydanoz

    * 15-20 diş sarımsak

    * 1 çay bardağı üzüm sirkesi

    * 1 çay bardağı zeytinyağı

    * 1 yemek kaşığı salamuralık iri tuz

    * 3-4 adet 1 litrelik kavanoz

    NASIL YAPARIM?

    * Domatesleri yıkayıp mutfak robotuna koyun, çok inceltmeden hafif iri kalacak şekilde çekin ve büyükçe bir tencereye boşaltın. Orta ısılı ateşte kaynamaya bırakın.

    * Kıl biberleri 2’ye veya 3’e kesin. Sarımsakları iri iri dilimleyin. Acı süs biberlerinin saplarını koparın. Maydanozu dilediğiniz büyüklükte doğrayın.

    * Domatesler kaynadıktan 10 dakika sonra biberleri, sarımsakları, sirke, zeytinyağı ve tuzu ilave edin. 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.

    * Maydanozları da ilave edip karıştırın ve sıcakken kavanozlara doldurun. Kapaklarını sıkıca kapatıp ters çevirin. Oda ısısına gelince buzdolabına kaldırın, iyice soğuyunca yemeye hazır.

     

    Yazının devamı...

    Hatay: Sebze yemeği ve mezesiyle...

    MERCİMEKLİ KABAK MAALE


    (2-4 kişilik)

    NE LAZIM?

    4 orta boy kabak 

    2 su bardağı yeşil mercimek (haşlanmış)

    2 soğan (yarım ay şeklinde doğranmış)

    2-3 orta boy domates (kabukları soyulmuş, iri küpler halinde doğranmış)

    1 çay bardağı zeytinyağı 

    4-5 diş sarımsak (ince doğranmış)

    2 çay kaşığı toz şeker 

    1/2 limonun suyu 

    2 su bardağı sıcak su

    1 yemek kaşığı kuru nane 

    1 çay kaşığı kırmızı toz biber

    1’er çay kaşığı tuz, karabiber

    NASIL YAPARIM?

    Kabakları yıkadıktan sonra baş ve kök kısımlarını kesin. Üzerlerini hafifçe kazıyın ve 1 santim kalınlığında halkalar halinde dilimleyip bir kaba koyun. Üzerlerine biraz tuz atıp bir kenarda bekletin.

    Yemeğin sosunu hazırlamak için soğan ve domatesleri derin bir kaba koyup karıştırın.

    Üzerine sarımsak, mercimek, şeker, limon suyu, tuz, karabiber, nane ve kırmızı biberi ilave edip harmanlayın. Bir kenarda bekletin. 

    Zeytinyağının yarısını geniş bir tencereye alın, üzerine bir sıra kabak dizin. Hazırladığınız sosun yarısını kabakların üzerine dökün.

    Bir sıra daha kabak dizip mercimekli karışımın kalanını serpiştirin. Kalan kabakları en üste yerleştirdikten sonra kalan zeytinyağını gezdirin.

    Sıcak suyu tencerenin kenarından aktarıp tencerenin kapağını kapatın. Orta ısılı ateşte kaynayıncaya kadar pişirin. 

    Yemek kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve kabaklar yumuşayana kadar 25-30 dakika pişirin. Ocaktan alıp ılık hale gelmesini bekleyin. Üzerine dereotu doğrayarak servis edebilirsiniz.

    KURU BAŞ BİBERLİ MUHAMMARA


    (3-4 kişilik)

    NE LAZIM?

    1-1.5 su bardağı ceviz içi (çekilmiş)

    3-4 adet kepekli galeta (veya grissini)

    10-12 kurutulmuş Hatay baş biberi

    1 yemek kaşığı domates salçası

    1 tatlı kaşığı biber salçası

    1 yemek kaşığı nar ekşisi

    1/2 su bardağı zeytinyağı

    1/2 su bardağı içme suyu

    1’er çay kaşığı tuz, karabiber

    2 çay kaşığı kimyon

    NASIL YAPARIM?

    Kuru biberleri sıcak suda 20 dakika kaynatıp yumuşatın. Sonrasında tohumlarını ayıklayın.  

    Yumuşayan biber, ceviz, galeta, içme suyu, kimyon, karabiber ve tuzu ilave ederek mutfak robotunda püre haline getirin.

    Zeytinyağı, nar ekşisi, domates ve biber salçalarını da katıp yeniden çekin. Tadına bakıp damak zevkinize göre baharat ekleyebilirsiniz.

    Yazının devamı...

    Mutfaklar yemyeşil!

    YEŞİL İNCİR REÇELİ
    (6 kişilik)


    NE LAZIM?

    1 kg reçellik yeşil incir (soyulmuş)

    1 kg toz şeker 

    5 su bardağı su

    1/2 limonun suyu

    2 adet limon tuzu (nohut büyüklüğünde olmalı)

    NASIL YAPARIM?

    İncirleri iyice yıkayın. Geniş bir çelik tencereye 20 su bardağı su koyup orta ısılı ateşte kaynatın. Incirleri kaynayan suya aktarıp hafifçe yumuşayıncaya kadar, 20-25 dakika haşlayın. Haşlanan incirleri bir süzgeç yardımıyla süzün.

    Toz şeker ve 5 su bardağı suyu tencerede orta ısılı ateşte, arada sırada karıştırarak kaynatın.

    Şerbet kaynamaya başlayınca 10 dakika daha kaynatarak şurubu koyulaştırın ve iyice süzülmüş olan incirleri tencereye aktarıp yüksek ısılı ateşte 5 dakika kadar kaynatın. 

    Ocağın altını kısıp reçeli 30 dakika kısık ateşte pişirin. Kaynarken çok fazla karıştırmamaya ve kaşığı tencerenin kenarındaki şekerlenen kısma değdirmemeye dikkat edin.

    Reçelin kıvamını anlamak için 1 çay kaşığı kadar alıp porselen bir tabağa damlatın. Akıcılığını kaybetmişse pişmiş demektir, hâlâ akıcı kıvamdaysa kaynatmaya devam edin. Kıvama gelen reçeli ocaktan almadan önce limon suyunu ve limon tuzunu ekleyip yaklaşık 5 dakika daha kaynatın.

    Ocaktan alarak ılık hale gelmesini bekleyin. Ilık hale gelen reçelin üzerindeki köpükleri bir kaşık yardımıyla alın.

    Reçel soğuduktan sonra temiz bir kavanoza doldurun. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp serin bir yerde muhafaza edin.

    ETLİ MADIMAK
    (4 kişilik)

    NE LAZIM?

    1 kg madımak

    2 orta boy soğan

    250 gr et (sucuk veya pastırma da kullanabilirsiniz)

    25-30 gr tereyağı

    2 su bardağı süt

    3 yemek kaşığı pilavlık bulgur

    2 çay kaşığı kırmızı biber

    Tuz

    NASIL YAPARIM?

    Madımakların saplarını kesip temizleyin. Ilık suda 5 dakika kadar bekletip süzün, iyice yıkayın.  Eti küpler halinde doğrayın.

    Yağı ve yemeklik doğranmış soğanı orta boy bir tencereye koyun. Orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 3-4 dakika kadar kavurun.

    Eti ilave edip 3-4 dakika daha karıştırın.

    Suyu süzülen madımakları da katın, madımaklar suyunu çekince tuz, biber, bulgur ve sütü ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin. Dilerseniz üzerine sarmısaklı yoğurt gezdirebilirsiniz.

    Yazının devamı...

    Gaziantep: Erikli, semizotlu leziz tabaklar...


    LOĞLAZLI PİRPİRİM PİYAZI (Börülceli semizotu salatası)

    NE LAZIM? (2-4 kişilik)

    * 1 demet semizotu (pirpirim)

    * 1 su bardağı haşlanmış loğlaz (kuru börülce)

    * 1 mor soğan

    * 1-2 adet sivri biber

    * 1 kapya biber

    * 1 salatalık

    * 2 domates

    * Nar ekşisi

    * 1/2 demet maydanoz

    * 1/2 limonun suyu

    * 3 yemek kaşığı zeytinyağı

    * 1 çay kaşığı tuz

    * Kırmızı biber

    NASIL YAPARIM?

    * Semizotu ve maydanozu ayıklayın. Suda bekletip birkaç defa yıkayın, süzün ve incecik doğrayın.

    * Salatalığı soyup küp küp doğrayın.

    * Soğanı ince ince yarım ay şeklinde doğrayın, azıcık tuzla ovalayıp hafif yumuşatın.

    * Sivri biberleri ince halkalar, domatesleriyse tavla zarı formunda kesin.

    * Tüm malzemeleri bir salata kâsesinde buluşturun, üzerine haşlanmış börülceyi serpin.

    * Limon suyu, nar ekşisi, zeytinyağı, tuz ve kırmızı biberi karıştırarak bir sos hazırlayın.

    * Sosu salatanın üzerine gezdirin, iyice karıştırıp servis edin.


    CANERİKLİ ANTEP TAVASI

    NE LAZIM? (4-6 kişilik)

    * 1 kg kuşbaşı kuzu eti

    * 1 iri soğan (ince kıyılmış)

    * 500 gr caneriği

    * 1 su bardağı haşlanmış nohut (isteğe bağlı)

    * 15-20 diş sarımsak (varsa taze sarımsak)

    * 50 gr tereyağı

    * 3 yemek kaşığı zeytinyağı

    * 1 yemek kaşığı biber salçası

    * 1 yemek kaşığı domates salçası

    * 5 su bardağı sıcak su

    * 2 çay kaşığı tuz

    * Karabiber

    NASIL YAPARIM?

    * Bir tencereye etleri koyun, karıştırarak 5-6 dakika kendi suyunda kavurun.

    * Tereyağı, zeytinyağı ve soğanı ilave edin, yine karıştırarak 5-6 dakika pişirin.

    * Biber ve domates salçaları, sıcak su, tuz ve karabiberi de ilave edip kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin.

    * Fırına dayanıklı bir borcama yıkanmış erikleri koyun. Aralara ayıkladığınız sarımsakları bütün halde yerleştirin.

    * Etleri suyuyla beraber eriklerin üzerine aktarın. Bu aşamada, haşlanmış nohutlar da ekleyebilirsiniz.

    * 200 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarıncaya dek, yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Pilav yanında servis etmenizi öneririm.

     

     

    Yazının devamı...

    Erzurum'da 7/24 çay var

    Bir çay tiryakisi olarak Erzurum’a giderken pek bir sevinirim. Çünkü her an her dakika çay ve ona eşlik eden kıtlama yani kesme şeker vardır.
    Annemle babam Erzurum’dan aldıkları kıtlama şeker ve limonla keyif çayı yaparlardı, ben de onları taklit etmeye bayılırdım çocukluğumda.
    Doğal, sert bir şeker kütlesi özel bir makasla minik parçalar şeklinde kesilir. Ağızda yanakla, damak arasına sıkıştırılan ve çok yavaş eriyen minik bir şeker parçasıyla yani kıtlama şekerle babam 3-4 bardak çay içerdi.



    Bir TV programı çekimi için gittiğim Erzurum’da, çekim biter bitmez ozanlar kahvehanesi olan Kıyasettin Temelli Kıraathanesi’ne gittim. Erzurum’un en güzel çayını içmek için tarif edilen adres burasıydı.
    Kapıdan içeri girer girmez, üzerinde kazanla su kaynatılan kocaman bir odun sobası ve hemen arkasında sazlarını çalıp türkü söyleyen aşıkların oturduğu sahne bölümü sizi karşılıyor.
    Öner, Yener ve Şener Temelli adındaki 3 erkek kardeş, babalarından devraldıkları bu işletmeyi yaşatmak için çok gayret sarf ediyorlar. Birisi takatuka da denilen kıtlama şekerini tahta bir kutu içinde çekiçle parçalara ayırırken, bir diğeri çayı demliyor ve üçüncü kardeş de müşterilerle sohbeti koyulaştırıyor.



    UNESCO ÖDÜLLÜ PASTANE

    Ertesi gün ilk durağımız meşhur Hemşin Pastanesi oldu. 1938’de açılan bu pastanenin en önemli özelliği 1995 yılında UNESCO’dan aldığı hoşgörü ödülü. Akşamları her görüşten insanın bir araya gelip, fasıl müziği eşliğinde sohbet ettikleri bu mekânda barış ve sükuneti hemen hissediyorsunuz.
    Bir sonraki durağımız Erzurum Olgunlaşma Enstitüsü oldu. Geleneksel dokumaları ve pek çok kültürel ürünlerimizi hayatımıza katmak için çalışan Olgunlaşma Enstitüsü’nde Ehram’ın hikayesini dinledik.
    Herkesle vedalaşırken ekip acıkmış ve cağ kebabı hayali kurmaya başlamıştı.
    Rehberimiz Canan Şimşek’in önerisiyle Aksu Cağ Kebap, Cabbar Usta’ya koşarak gittik. Çok sempatik Cabbar Bey ve oğlu Kadir Erdoğan’ın önerisiyle incecik yufka ekmeğinin içine kebabı ve sadece soğanı dürüm yapıp yedik.
    Yüksek rakımlı otlakla ve kekikle beslenen kuzu etinin lezzeti çok iyiydi.
    Bizim ekip tıpkı Erzurumlular gibi “tatari” yani az pişmiş formunu tercih etmişti.

    SANAT ESERİNİ ANDIRAN TATLI

    Son olarak Palandöken Kadın Kooperatifi’nin hazırladığı tatlıyı yedik. Demir tatlısının hamuru hazırlanmış ve bizi bekliyordu. Kızgın yağa batırılan bir demir kalıbının ucundan akarak şekillenen hamur, muhteşem formuyla bir sanat eserine dönüşüyor. Bu sanatsal tatlının restoran menülerine girmesini çok isterim...
    Kadın kooperatiflerine, kadın üretici ve kadın girişimcilerine destek veren Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’na çok teşekkür ederim. Ayrıca Erzurum’un tanıtımı için çalışan Canan Şimşek, Erzurum Belediyesi’ne de sevgilerimi sunuyorum.

    Yazının devamı...

    BÖRÜLCE - Mevsimin en güzel yeşili

    DENİZ BÖRÜLCESİ SALATASI

    (2-4 kişilik)

    NE LAZIM?

    * 2 demet deniz börülcesi 

    * 1 iri pembe domates

    * 1 su bardağı ceviz

    Sosu için;

    * 6-7 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 

    * 1 diş sarımsak

    * 1 limonun suyu 

    * 1 yemek kaşığı nar ekşisi 

    * 1 çay kaşığı toz şeker

    * 1 çay kaşığı toz biber

    NASIL YAPARIM?

    * Büyük bir tencereye 3 litre su koyup kaynatın. Börülceleri hiç yıkamadan içine atın ve tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte 15-18 dakika kadar pişirin. Yeşil kısımlar iyice yumuşadığında ocaktan alın. 

    * Geniş bir kaba soğuk su ve 7-8 parça buz atın. Börülceleri süzgeç yardımıyla sıcak sudan çıkarıp buzlu suya alın. Birkaç dakika beklettikten sonra yeşil kısımlarını yukarıdan aşağıya doğru sıyırıp alın.

    * İçlerinden çıkan kılçıkları atın.

    * Börülceleri bir tabağa alın, üzerine küp küp doğranmış domates ve iri çekilmiş cevizleri ekleyin. 

    * Tüm sos malzemelerini karıştırıp börülcelerin üzerine gezdirin.

    BİR NOT
    Deniz börülcesinin tadı kendiliğinden tuzlu olduğu için haşlama suyunda veya sosunda ekstra tuza gerek duyulmaz.

    BORANİ YATAĞINDA BÖRÜLCE

    (4-6 kişilik)

    NE LAZIM?

    *  500-750 gr taze börülce

    * 2.5 litre su  * 1-2 çay kaşığı tuz

    Boranisi için;

    * 1 ufak soğan

    * 2 demet taze soğan

    * 1/2 demet dereotu

    * 5 yemek kaşığı süzme yoğurt 

    * 1/2 su bardağı zeytinyağı

    * 7-8 diş sarımsak

    * 1 tatlı kaşığı tuz

    NASIL YAPARIM?

    * Börülcelerin uçlarını kesip atın. Daha sonra her bir börülceyi ikiye veya üçe bölün.

    * Geniş bir tencerede suyu kaynatıp içine tuz ekleyin. Börülceleri de ilave edip yumuşayana kadar pişirin. Pişince süzün.

    * Sosunu hazırlamak için tavada zeytinyağını ısıtın. İnce ince doğradığınız soğanları katıp kavurmaya başlayın.

    * Ezilmiş sarımsağı ekleyin ve karıştırarak 7-8 dakika kadar kısık ateşte kavurun. 

    * İnce ince doğranmış dereotu ve taze soğanı (sadece yeşil kısımlarını kullanıyoruz), tuzu ve süzme yoğurdu da içine ekleyin. Sık sık karıştırarak 5 dakika kadar sosu kaynatıp ocaktan alın. 

    * Sıcak sosu servis tabağına alın. Ortasında yoğurtlu sos görünecek şekilde börülceleri etrafına yerleştirin. Ilık olarak servise sunun.

    NOT
    Denizlililer bu tarifte yanık yoğurt kullanır.

    Yazının devamı...

    Sivas: Süt ürünleri ve leziz hamur işleriyle...


    PEYNİRLİ HERLE ÇORBASI

    (4-6 kişilik)

    NE LAZIM?

    * 1 su bardağı nohut (haşlanmış)

    * 6 su bardağı su

    * 2 tepeleme yemek kaşığı tam buğday unu

    * 1 su bardağı soğuk su (ayrıca)

    * 50 gr tereyağı

    * 400-500 gr sert keçi peyniri (rendelenmiş)

    * 1/2 demet dereotu (ince ince doğranmış)

    * 1 demet taze nane (yaprakları ince ince doğranmış)

    * 1 tatlı kaşığı kuru nane

    * 1 çay kaşığı tuz ◊ Pul biber

    NASIL YAPARIM?

    * 6 bardak suyu tencerede kaynatın.

    * Unu bir kâsede 1 bardak soğuk suyla karıştırın. İçine 1 kepçe sıcak sudan katarak unlu karışımı ılındırın. Ilımış unlu karışımı kaynamış suya sürekli karıştırarak ekleyin, 2-3 dakika pişirin.

    * Peyniri ve tereyağını çorbaya ekleyip karıştırın. Haşlanmış nohut, baharat çeşitleri, dereotu ve taze nane yapraklarını da ilave edip yeniden karıştırın.

    * Çorbayı peynir eriyene kadar 20 dakika karıştırarak pişirin. Varsa nar taneleriyle süsleyip servis edin. Pul biberli yağ da yakabilirsiniz.


    KOCA GÖRMEZ HAMURU

    (4-6 kişilik)

    NE LAZIM?

    * 1 yumurta

    * 1 su bardağı yoğurt

    * 4 su bardağı un

    * 1 çay bardağı sıvıyağ

    * 1.5 paket kabartma tozu

    * 1 tatlı kaşığı tuz

    Kızartmak için;

    * 1 su bardağı sıvıyağ

    Süslemek için;

    * Bal

    * Ceviz

    NASIL YAPARIM?

    * Bir kaba yumurta, yoğurt, sıvıyağ, tuz ve kabartma tozunu koyun. Azar azar un ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.

    * Oda sıcaklığında 1 saat beklettiğiniz hamuru hafif unlanmış bir tezgâha alın, hamuru uzatıp 2 eşit parçaya bölün.

    * İlk parçayı top haline getirip merdaneyle yarım santim kalınlığında açın. Kurabiye kalıbı veya bardak ağzıyla kesip şekil verin.

    * Bir tavada yağı kızdırın, hamurları önlü arkalı kızartın.

    * Bal ve cevizle süsleyerek ılık servis edin.

    Yazının devamı...