Kritik süreç hata kaldırmaz

Gençlerbirliği, Süper Ligde ilk yarıyı beklentilerin, hayallerin ve hedeflerin çok uzağında tamamladı. Kırmızı-siyahlılar, oynadığı son 4 maçta ‘sıfır’ çekerken, devre arasına, küme düşme hattının içinde girdi. İkinci yarı, hemen başlayacağı için, hiç vakit kaybedilmeden, kısa sürede acil eylem planının devreye sokulması gerekiyor.

Haberin Devamı

Sezon başında kadro yapılanmasını iyi yapamayan Gençlerbirliği, maçlar oynandıkça; sakatlıkların, cezaların ve covid-19’un etkisiyle sıkıntıyı daha derinden yaşadı. Beştepe cephesi, 4 maç öncesine kadar, puanı ve sıralamadaki yerinin aldatıcı rahatlığıyla, yaklaşan tehlikeyi sezemedi. Rakipleri ara transferde takviyeler yaparken, kırmızı-siyahlılar, ekonomik sıkıntıdan, kadroyu güçlendirme konusunda adım atmadı, atamadı. Üstelik, takımın en etkili isimlerden biri olan Berat da elden çıkarıldı.
Maddi sorunu aşma konusunda, başkan Murat Cavcav ve ekibinin yaptığı girişimleri, hafta içinde yazmıştım. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile başkan Murat Cavcav arasında gerçekleşen ve kulübe desteği içeren buluşmayı sayfamıza taşıyıp, taraftarın bu görüşmeye tepkisini, “farklı yankı buldu” diye değerlendirmiştim. Başkan Murat Cavcav, haberin gazetede çıktığı gün arayıp, sitemini iletti, serzenişte bulundu. Söylediklerini yazma konusunu konuşmadığımız için gündeme getirmek istemiyorum.

TAKIM GÜÇLÜ OLMALI

Kulüp tarafından alınmış genel kurul kararı var. Kongrenin ne zaman toplanacağını, salgının gidişatı, kulüptekilerin yaklaşımı ve yetkililerin tavrı belirleyecek. Murat Cavcav, yeniden aday olur olmaz, yönetimi değiştirir değiştirmez orasını bilemem. Ancak, genel kurula kadar, takımın kesinlikle güçlü olması, güçlü yürümesi ve bu lige tutunması lazım. Genel kurulda, Cavcav ve ekibi yola devam etse ya da bir devir kapansa bile, sonrasında bayrağı taşıyacak olanlar, mücadelesini Süper Ligde sürdürecek, rakipleriyle çarpışabilecek bir kadro bulmalı. Aksi takdirde, gücü tükenmiş bir takımla, borcu sürekli büyüyen ve içine düştüğü çıkmazda bocalayan kulübün, ayakta durması hiç kolay olmaz. Ara transferin bitimine yaklaşık bir hafta var. Kısa ancak Beştepe için hayati bir süre. Buradaki hatanın telafisi, artık çok zor olur.

TARAFTAR İSYANLARDA

Büyükşehir Belediye’den tıpkı Ankaragücü’ne olduğu gibi, Gençlerbirliği’ne de maddi desteğin geleceği söyleniyor. Değişimin gerçekleşmesi, bir şeyleri değiştirmekle mümkündür. Kulübün son 8-10 yılına bakıldığında, sorunun nerelerden kaynaklandığı ortada. Alınan kararlar, yürütülen yanlış transfer politikaları, hatalı teknik ekip tercihleri, Beştepe’yi ekonomik anlamda tüketmiş durumda. Yolların ayrıldığı genel müdür Emrah Atasoy ile yerli-yabancı oyuncu transferinde sürekli öne çıkan menajerlere, camianın tepkisi büyük. Taraftar, Beştepe’ye hiç bir faydası olmayan oyuncuları getiren menajerlerin, öncelikle ve özellikle bu transfer dönemiyle birlikte, kulüpten uzaklaştırılmasını istiyor. En azından, bir kez olsun farklı bir yol izlenmesiyle birlikte, Beştepe üzerinde değişecek havanın, herkesi rahatlatacağı inancındalar.
Camia aynı zamanda, “Bizim güçlü bir yönetimimiz var” dedirten adımın atılmasını, kurum ve kuruluşlara gidilmeden önce, kulübün hakkının savunulduğunu görmek istiyor. Taylan Antalyalı transferinde, kulüp payına düşen ve 1 milyon 600 bin TL olarak basına yansıyan miktarın alınması için ortalarda dolaşan belgelerin toplanıp, hukuki süreçle ilgili gelişmelerin, şeffaf şekilde kamuoyu ile paylaşılmasını bekliyor.

Yazarın Tüm Yazıları