Kamp uyarıları

Siyasi partilerin zaman zaman yaptıkları kamplardaki saptamalar, Ankara gazetecileri için önemlidir. Tabii kampa gitmeden önce yapılan uyarılar da en az çalışmalar kadar ilgi çeker.

Haberin Devamı

AK Parti’nin İstişare ve Değerlendirme Toplantısı bugün Kızılcahamam’da başlıyor. Kampa milletvekilleri, bakanlar, bakan yardımcıları, partinin MKYK üyeleri dahil kalabalık bir kadro davet edildi. Dikkatimizi çeken, kamp öncesi genel başkan yardımcılarının uyarıları oldu. Genel merkez yönetimi, AK Partili siyasetçilerin kamp boyunca kılık kıyafet, yeme-içme görüntüleri konusunda dikkatli olmalarını istedi.

İsraf anlamına gelebilecek görüntülerden kaçınılması istenirken, özellikle açık büfe kahvaltı görüntülerine izin verilmeyeceği, genel merkezin buna yönelik önlemler aldığı öğrenildi. Yani daha önce verilen görüntülerin toplumda yarattığı hassasiyet bilindiği için önlem alınmaya çalışılıyor.

Meclis çalışmaları, ekonomik sorunlar ve tarım-enerji sektörü’ üç oturumla masaya yatırılacak. Bu konular ve sorunlar, vatandaşın gerçek ruh halini görmek açısından önemli olacak.

Haberin Devamı

Unutmadan, spor ve serbest kıyafet önerilir...

KOLONYA HESAPLAŞMASI

PANDEMİ sürecinde, TBMM’de milletvekillerinin koronavirüs maceraları çok ilgi çekti. Bu dönemde, Meclis kampusundaki hijyen önlemleri ve bu amaçla yapılan alımlar çok tartışıldı. Öğrendiğimize göre, 7 bin kişinin çalıştığı, 600 milletvekilinin yaşadığı kampusta, 5 bin litre kolonya, 32 bin litre dezenfektan kullanıldı.

Bidonlar dolusu kolonya ve dezenfektan, kutularca maske, kasaba büyüklüğündeki Meclis kampusunda hızla tüketilirken, CHP milletvekilleri, bu alımlarda hangi yöntem izlendiğini, firmanın neye göre seçildiğini iki yıl boyunca sordu. İhaleyi alan firma sahibiyle ilgili davalar önergelere konu oldu.

TBMM Genel Sekreterliği iddialara yanıt vermek için o günden beri uğraşıyor. Son olarak soru önergesine verilen yanıtta, 22 kez kolonya ve dezenfektan alımı yapıldığı, verilen tekliflerden en uygun fiyatlı olanların tercih edildiği, söz konusu firmanın en uygun fiyatı verdiği ve alımlar için 327 bin TL ödeme yapıldığı aktarıldı. Resmi kurumların standart yanıtı verildi ama ihaleyi alan firmayla ilgili iddialar yanıtsız bırakıldı.

 

Yazarın Tüm Yazıları