Kök hücrenle gençleş

Organlarımızın faaliyetlerinin devam etmesini sağlayan ve kişinin anahtar hücresi anlamına gelen kök hücre, artık kozmetik sektörüne de hizmet ediyor.

Haberin Devamı

Özellikle estetik ve kozmetik cerrahide adını sıkça duyduğumuz kök hücre ve hücresel tedavilerle ilgili merak ettiklerimizi Prof. Dr. Erdal Karaöz’den öğrendik.

* Hücresel tedavi, estetik ve kozmetik alanında hangi amaçlarla kullanılıyor?
- Fibroblastlar, yaraların iyileşmesinde, deride hücresel yapının sağlanması ve desteklenmesinde etkin bir rol oynuyor. Bu yüzden özellikle cilt gençleştirmede ve cilt hasarlarının giderilmesinde sıklıkla kullanılmaya başlandı.

HÜCRESEL TEDAVİ NASIL UYGULANIYOR


Ciltte yaşla birlikte oluşan kırışıklıklar, lekelenmeler, cilt renginde matlaşma gibi problemlerin tedavisinde, kişinin kendisinden elde edilen fibroblast enjeksiyonları yapılıyor.
Bu fibroblast hücreleri, nakledildikleri bölgede kolajen ve elastin üretimine başlayarak, ciltteki bozulmuş protein yapısının düzenlenmesini sağlıyor.
Böylece, yaşlanmanın ciltteki belirtilerini ortadan kaldırarak ciltte güçlü bir anti-aging aktivite gösteriyor.
- Fibroblast üretiminde cildin güneş hasarı en az görmüş bir bölgesinden, (tercihen kulak arkasından, koltuk altı ve/veya kasık bölgesinden) 3 mm ebadında doku örneği alınıyor.
- Bu sırada biyopsi materyalinin yanı sıra hastadan kan da alınıyor.
- Biyopsi materyalinden enzimatik parçalanma yöntemiyle fibroblast hücreleri ayrıştırılıyor.
- Sonrasında bu fibroblast hücrelerinin üretilmesi aşamasına geçiliyor. Üretim süreci ortalama olarak 4-6 hafta kadar sürüyor.
- Sürecin sonunda kişiye nakledilebilir sayıda fibroblast hücre sayısına ulaşılıyor.
- Enjeksiyonlar klasik mezoterapi tekniğiyle 15-30 gün arayla toplam 3-4 seans şeklinde yapılıyor.

Haberin Devamı

5 dakikada makyaj yenileme

Havalar sıcak... Bu yüzden yaptığınız makyajı gün içinde sık sık yenilemeniz gerekebilir. İşte sizi bu zahmetten kurtaracak, makyajınızı sabitleyip uzun süre ilk andaki tazeliğini korumasını sağlayacak ipuçları...

* MAKYAJI KURTARMA: Makyajınız gün içinde akmaya mı başladı? Yüzünüzü bir miktar suyla ıslatın ve hemen üzerine transparan pudra uygulayın. Cildinizin yeniden taze görünümüne kavuştuğunu göreceksiniz.
* CANLI RENKLER: Bir miktar allık çoğu zaman mucizeler yaratabilir. Özellikle gülkurusu tonları yüzünüze anında tazelik katacaktır. Allık yerine hafif tonlardaki rujunuzu da aynı amaçla kullanabilirsiniz.
* BAKIMLI DUDAKLAR: Öpülesi dudaklar yaratmanın sırrı, mavi alt tonlarında bir ürün seçmekten geçiyor. Bu tonda seçtiğiniz ruj, aynı zamanda dişlerinizi de daha beyaz gösterecektir. Dudaklarda daha hızlı bir etki için; rujunuzu dudaklara az miktarda uygulayın, üzerine parlatıcı sürün.
* KAMUFLE: Her kadının makyaj çantasında mutlaka bir kapatıcı kalem bulunmalı. Ama yoksa bronz pudra ya da kahve tonlarında bir far da cilt yüzeyindeki kızarıklıkları veya solukluğu giderme konusunda aynı işi görecektir.
* SAÇLARI HAVALANDIRIN: Son olarak... Saçlarınızın eski volümünü kaybettiğini mi düşünüyorsunuz? O zaman size tavsiyem, kuru şampuanınızı ofis çekmecenizde her zaman hazır bulundurmanız... Diplere bir miktar sıkın ve etkisini göstermesini bekleyin. Sonra tarayın. Saçlarınızın yeniden dolgun görünümünü kazandığını göreceksiniz.

Note yüzü

Haberin Devamı

Özge Ulusoy, Note Cosmetics’in yeni yüzü oldu. Markayla bir yıllık anlaşma imzalayan Ulusoy, geçtiğimiz günlerde reklam filmi için kamera karşısına geçti.
“Güzelliğimin Sırrı” sloganıyla Emir Khalilzadeh yönetmenliğinde çekilen reklam, Note Cosmetics’in TV’lerde yayınlanacak ilk reklam filmi özelliği de taşıyor.

Editörden...

Güçlü ve zarif bir koku

Bambu... Kasırga gücüne direnen, çelikle kıyaslanan doğal bir güç. Gucci kadını da bambunun işte bu karakterini yeni parfümünde kullandı; Gucci Bamboo... Odunsu ve sıcak notalara sahip parfüm, feminen portakal çiçeği ve egzotik çiçek kokuları ile tamamlanmış. Fiyatı, (50ml) 295 lira.

Kate Moss’dan yeni makyaj koleksiyonu

Haberin Devamı

Bohem tarzın kraliçesi Kate Moss, Rimmel’e özel bir makyaj koleksiyonu hazırladı: Nude Collection by Kate Moss... Ünlü modelin imzasını taşıyan ruj, dudak balm’ı ve ojeden oluşan koleksiyon, nude renkleriyle makyaj severlere sadelik vaat ediyor.

NASA onaylı

Re’juvel, uzay teknolojisiyle üretilen, NASA patentli kozmetik krem olarak sektöre girdi. Rejuvel; serum, nemlendirici, gece ve gündüz kremleri gibi ekstra hiçbir ürüne gerek kalmadan tek ürün olarak tüm yüz ve boyun bölgesinde rahatça kullanabiliyor. İçindeki kök hücre kültürüyle hücreleri çok daha etkin bir şekilde geliştiriyor, çoğaltıyor ve yaşlılık izleriyle etkin bir biçimde savaşıyor.

Haberin Devamı

Sezonun renkleri

Yves Rocher, Filipinler’de yetişen Elemi ağacının reçinesini tırnaklara taşıdı. İçerik, tırnaklara zarar vermeden parlatıyor ve ojenin çabuk kurumasını sağlıyor. Zengin renk skalası ve göz alıcı parlaklıkları ile sezonun “hit” renkleriyle tanışma vakti. Fiyatı, 10.90 lira...

Saçlara lüks dokunuş

Süper modellerinki gibi kusursuz ve seksi saçlara sahip olmak zor değil. Tam 6 üründen oluşan Victoria’s Secret Hair serisi, saçlarında hacim, ışıltı, hafif ve ferahlatıcı koku isteyenler için geliştirildi. High-Shine Serum (50 ml), 55 lira

Yazarın Tüm Yazıları